sobota 28. februára 2015

Oleanát | Bambucké maslo s oslím mliekom a slamienkou

Bambucké maslo je stará známa klasika, ale ešte nikdy som sa nestretla s tým, že oslie mlieko sa naozaj využíva v kozmetike! A že to nie je žiadna prevratná novinka - jeho vyznávačom pri skrášľovaní bola už Kleopatra či Hypoccrates, ktorý ním liečil pokožku. Oslíky však nie sú žiadne dojky, a mlieko sa získava len keď majú mláďatká a produkujú ho aj tak niekoľkonásobne menej ako také kravy ;-), takže je dosť cenné. Túto kombináciu som objavila u francúzskej značky Oléanát, ktorej laboratóriá ocenili aj Ecocert a Cosmetique Bio Charte Cosmebio a všetky produkty a biokozmetika sú tak certifikované ako prírodné.


Slamienka je zaujímavá kvetinka, ktorá nevädne ani po zbere. Jej olej obsahuje aktívne látky, ktoré bojujú proti starnutiu pokožky, je veľmi vzácny a výnimočný. Našla som, že lieči asi všetky možné kožné choroby na ktoré si spomeniete. Trio bambucké maslo, oslie mlieko a slamienka sú silní spojenci v boji proti extrémnej suchej pokožke, s aktívnym regeneračným účinkom. Na presušené miesta na tvári alebo kdekoľvek môžem len doporučiť. Balzam má tmavo žltú farbu (trošku sa trbliece na svetle za to môže sľuda) a je dosť tuhý, ale na pokožke mäkne a ľahko sa rozotiera.


30 ml tejto vecičky stojí v našich slovenských eshopoch okolo 5,50 €, čo je dobrá cena za tieto zriedkavé suroviny (pre porovnanie, L´Occitane predáva 30 ml Divine/Immortelle olej so slamienkou za neuveriteľných 87 €. Škoda, že na prvom mieste je Caprylic/capric triglyceride, na treťom Octyldodecanol, ktoré môžu spôsobovať alergie, na druhom mieste je slnečnicový olej, kým vzácny olej zo slamienky obsadzuje až 7.miesto v zložení). S ingredienciami Oléanatu to je síce o dosť lepšie. Vadí mi tu synentický konzervant a syntentická vonná látka, ktorú tento produkt podľa mňa vôbec nepotrebuje a obsahuje predsa aj niektoré prírodné esenciálne oleje. Každopádne, keď sa pozrieme na prvé zložky, tak je to obstojné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...