streda 11. februára 2015

Alverde | Pleťová voda morské riasy

Ahojte! Dnes budem pokračovať v mojom blog seriáli o prírodných pleťových vodách. Konkrétne Alverde, teda stará známa klasička. Toto bola vôbec prvá prírodná, ktorú som skúšala, je certifikovaná (natrue.org) a dokonca vegánska. Na tieto skutočnosti nie je vôbec drahá (200 ml, cca 3,00€) a určite nie je na zahodenie.


Zabalená je v bielom plastovom obale s tradičným jednoduchým Alverde dizajnom, ale viečko dobre prilieha, takže sa netreba obávať nehôd v cestovných taštičkách. Takéto udalosti sa mi radi stávajú napríklad s novým parfémom :).
Niekde som čítala, že vodu je dosť cítiť po alkohole. Je pravda, že sa nachádza na druhom mieste v zložení ale vôňu má skôr takú osviežujúcu a alkohol treba dlhšie vyňuchávať. Faktom ostáva, že ten alkohol tam proste je a preto by som ju nedoporučovala na veľmi suchú a citlivú pleť. Na druhej strane obsahuje mnoho hydratujúcich látok (tabuľka nižšie) a tiež rôzne prospešné prírodné výťažky. Chaluha bublinatá je morská riasa zo severnejších zemepisných šírok a významnejšia je v šampónoch, kde čistí, podporuje ich rast a lesk. Čistí aj pleť a dodáva jej vlhkosť. Druhou riasou je Chlorella Vulgaris, čo je ale sladkovodná riasa a je pomocníkom pri akné a iných vyrážkach. Obe riasy majú údajne mnoho pozitívnych liečivých účinkov a užívaju sa vnútorne ako doplnky. Zaujímavosťou v zložení sú aj výťažky z pšeničných otrúb a sena. Obsahujú minerály a vitamíny a vyživujú pokožku.

Veľkým plus je, že čistiaca voda neštípe, ani inak neirituje pokožku a nelepí. Neobsahuje žiadne konzervanty, a samozrejme ani škodlivé chemikálie. Na úkor toho iba spomínaný alkohol, no vysušovací efekt som ani pri jej používaní do poslednej kvapky neregistrovala. V miernej podobe sa ukázal až v kombinácií s čistiacim gélom z tejto rady. Za tú cenu je to naozaj skvelá kúpa, nie len pre mladé bio nadšenkyne so študentským rozpočtom :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...