sobota 18. júla 2015

Urtekram | Kondicionér Severská Breza

Neviem ako to ten Urtekram robí, ale svoje prírodné preparáty na vlasy jednoducho zvláda namiešať bez alkoholu. Pretože alkohol vo vlasovej kozmetike je smrť! :). Nikto predsa nechce presušené vlásky či suchú pokožku hlavy.


Dosť ma mrzí, že som ešte nestihla napísať recenziu na žiaden prírodný kondicionér. Kupujem si ich vždy zároveň so šampónmi, a tak som už historicky vyskúšala typickú škálu na našom trhu - Alverde, Alterra a Lavera. Každý z nich bol totálny prepadák plný alkoholu. Už v sprche som mala pocit, že vlasy sú schopné týchto produktov pohltiť aj pol tuby, a výsledkom sú aj tak presušné, chemlonovité vlasy. Jednu dobu, pri prechode na biokozmetiku a experimentovaní, som skúsila ešte tzv. polo-prírodné kondicionéry, aj keď to asi nie je správna terminológia :). Boli bez silikónov a nejakých ďalších silnejších škodlivín, ale bio certifikát si určite nezaslúžili. No a potom prišiel on, kondiš Urtekram :).


Vôňa je jemná, bylinková, podobne ako u urtekramáckeho šampónu. Konzistencia porovnateľná s telovým mliekom, a čo je hlavné, netreba ho plnú hrsť a vlasy ho v sekunde nevcucnú, resp. nevyprchá hneď ako taký alkoholový opar :).


Po prvom zhliadnutí zloženia mi bolo jasné, že bude na báze aloe vera a nie olejov, takže je ľahučký a môže sa pokojne capkať aj k pokožke hlavy, čo ja ale pre istotu aj tak nikdy nerobím :). Zbytočne výživnými kondiš bombami (zväčša sú práve na olejovom základe) nezaťažujem korienky, aby neboli rýchlo mastné. Jemný ale silný, taký je. Vďaka množstvu šťavy z aloe vera pekne obnoví hydratačnú rovnováhu, čomu pomáha ďalších niekoľko prírodných látok. Brezové listy, vyzdvihnuté už v názve, a výluh z nich, sú starým babičkovským receptom pre zdravé a lesklé vlasy. Prekvapil ma extrakt z magnólie, ale príjemne, lebo som sa dogúglila, že vosky z magnólie uľahčujú rozčesávanie, tým že vyhladzujú povrch vlasu ;). Tak. Konečne prírodný kondicionér, ktorý robí to, čo robiť má! Na jedničku s hviezdičkou :).

PLUSY:MÍNUSY:
- prísne organický výrobok s bio certifikátmi a Vegan pôvodu :)- žiadne
- skvelé zloženie bez alkoholu a zaťažujúcich olejov
- lesklé a hladké vlasy

Kondicionéry (a samozrejme aj šampóny) Urkekram kúpite na Biotiful.sk.

Užite si horúci víkend :)

Ďakujem za každý komentár ♥

Podobné príspevky na blogu:
Urtekram | Regeneračný kondicionér Aloe vera v spreji
Urtekram | Šampón Aloe Vera Bio na suché vlasy
Urtekram | Prírodné telové kokosové mlieko

6 komentárov:

  1. Nasla som ;-)
    Dakujem za radu.
    Este sa Ta opytam, cim si teraz farbis vlasy a pouzivas aj dake olejceky na vlasky?
    Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlasy som nefarbila už dlho, odhodlávam sa stále na hennu, ale príde mi to ako hotová alchýmia :). Oleje používam také čisté, do končekov suchých vlasov a do dĺžok na uhladenie, napr. momentálne mandľový, hroznový, argánový.. ak si myslela toto :)

      Odstrániť
    2. Aha, no ja uz pre sem tam vytrcajucu sedinu musim farbit. Skusala som asi 4x po sebe hennu miesanu s indigom, kedze som chcela tmave hnede vlasy. Farba velmi pekna. No dala som sa na bezsamponovu metodu "no poo" vela som o tom citala. Umyvanie vlasov pomocou sody bikarbony a namiesto kondicioneru riedeny jablcny ocot. No mojmu problemu-lupinam to aj tak nepomohlo. Vydrzala som to pol roka. No po tom hennovani to bolo hruza, vlasy farbili aj tyzden. Sice boli pekne leskle no costou vodou, pripadne so sodou to neumylo natolko aby som uchranila tricka...(nastastie sa to dalo vyprat). A potom som objavila Tvoj blog aaa uz sa neviem dockat kedy vyskusam bio samponik :-)
      Olejceky som myslela presne taketo ciste. Ja mam tiez mandlovy a arganovy ;-)

      Odstrániť
    3. Obdivujem, že si sa dala na "no poo" :). Poznám, ja som došla po prvý krok, sodu bikarbónu, po prvom umytí boli vlasy fajn a potom už len hrozné až hroznejšie. Tiež mám toho aj o henne veľa načítaného, debaty na dlouhevlasy.cz mi dali najviac infošiek, asi poznáš :). Kočkám zväčša prírodné šampóny na hennu vyhovujú, tak vyskúšaj určite, držím palce ;)

      Odstrániť
  2. Ahoj , som prešťastná že som dostala tip na tvoj blog, milujem kozmetiku a snažím sa používať už iba prírodné veci i keď zatiaľ nemám toľko naštudované čo ty ale snažím sa, zatiaľ mám ako tak zvládnutú ošetrujúcu kozmetiku skúšam hľadám.... postupne sa začínam zaújimať aj o dekoratívku lebo začína mi vadiť to zloženie a smrad,,, hlavne makeupy,,,
    Chcem sa spýtať kde berieš informácie o zložkách? len z AJ stránok?
    Inak teraz som dočítala recenzie od teba na lavera kondicionér a musím súhlasiť ,,, zatiaľ používam ten lebo som nenašla náhradu ktorá by sa mi pozdávala ale urtekram jednoznačne podľa tvojej recenzie vyskúšam , ozaj natáčaš aj videa? či?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Marcelka, ďakujem za krásny komentár, urobil mi deň ♥! Držím palce pri objavovaní prírodnej kozmetiky, oplatí sa to.
      Informácie sa snažím vždy overiť z viacerých zdrojov, prevažne ako píšeš zahraničných. Existuje viacero dobrých databáz.
      Videá nenatáčam, zatiaľ nemám odvahu sa na seba pozerať :)))

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...