nedeľa 24. apríla 2016

Suchý peeling

Dnes sa s vami chcem podeliť o jednu úžasnú a nenápadnú techniku, ktorá v sebe spája podstatu prírodnej kozmetiky – byť zdravšia a krajšia - a pritom o žiadnu kozmetiku nejde. Keď sa povie peeling, asi vám hneď napadne peelingový krém so zrniečkami a procedúra nad umývadlom alebo v sprche. Menej známy je ale u nás pojem suchý peeling. Čítala som o jeho výborných až zázračných účinkoch v zahraničných médiách, ale stále som si hovorila – peeling nasucho? Zase nejaká oblbovačka, :) výsledkom ktorej bude ďalšia zbytočná miesto-zaberajúca vec v kúpeľni. Okrem toho, problémom by asi bolo takúto peelingovú kefu vôbec zohnať?


Potom mi raz úplne náhodou prišla na Viber fotka tejto kefy. Moja malá-veľká sestrička cestovateľka zase kdesi v zahraničí obiehala obchody a nakupovala darčeky, ktorými nás stále zahŕňa. Väčšinou jej odpíšem, nech si nerobí žiadne starosti, ale tento krát to bolo inak a spokojnosť bola na oboch stranách displeja. Dobre sme s tou mojou sestrou prepojené :).

Peeling na sucho alebo suchý peeling (nedopátrala som sa nikde k odbornejšiemu slovenskému názvu) je staručká terapeutická a ozdravujúca metóda pre celý organizmus. Jediné, čo k tomu potrebujete je kvalitná prírodná peelingová kefa. Často má sisalové štetinky, ktoré sa vyrábajú z listov agávy sisalovej. Moja verzia má okrem prírodných štetiniek aj masážne výstupky, bohužiaľ značku už teraz bez obalu neviem zistiť.

Ani náhodou nejde len o odstránenie odumretých buniek na povrchu pokožky. Dobré je dodržiavať určitý postup a nepeelingovať sa len tak halabala :). Mali by ste začať od nôh, a to jemnými ťahmi smerom hore k srdcu. Na úrovni žalúdka sú odporúčané krúživé pohyby v smere hodinových ručičiek. Vo výške ramien treba zmeniť smer, a kefou smerovať dole, k srdcu a podobným smerom aj na rukách – vždy smerom k srdcu. Opatrnejšie postupujte ak máte extrémne suchú pokožku (na poškodenú sa suchý peeling neodporúča).


Pokožka sa vám za toto pravidelné jemné obrusovanie odmení tým, že bude doslova žiariť a môžem to z vlastnej skúsenosti aj potvrdiť. V sumáre som sa dočítala o týchto úžasných benefitoch suchého peelingu pre vaše telo:

stimuluje lymfatický systém a podporuje krvný obeh, posilňuje imunitný systém, zlepšuje funkciu nervovej sústavy: pre ešte lepší efekt sa zamerajte na oblasti, kde sa sústreďujú lymfatické uzliny, a to napr. podpažnú jamku a triesla;
• odstraňuje odumreté kožné bunky a pomáha telu detoxikovať sa – koža ako najväčší orgán tela vylučuje každý deň takmer pol kila toxínov a týmto spôsobom môžete jednoducho časť z nich vykefovať a spláchnuť do odtoku :);
spevňuje a prekrvuje pokožku a zároveň jemne masíruje vaše svaly;
• je prevenciou celulitídy a zmierňuje jej výskyt;
zabraňuje zarastaniu chĺpkov a predchádza ich zapáleným korienkom po holení;


Procedúrka zaberie iba pár minút, ideálne v sprche, tesne predtým než pustíte vodu a odplavíte odumreté bunky spolu s toxínmi. Výsledky sú viditeľné veľmi skoro. Dokonalým zavŕšením tejto wellness techniky je dopriať čistej pokožke dávku výživy v podobe bio oleja alebo prírodného telového krému. V žiadnom prípade si to celé “nezabite” konvenčným telovým mliekom plným parabénov a silikónov. To by bola aká škoda, no nie? :)

PS: Táto peelingová kefa je super tip na univerzálny beauty darček. Vždy hľadajte tú s prírodnými štetinkami. V našich obchodoch to nie taká rozšírená záležitosť ako v zahraničí, ale stačí trocha gúglenia a máte to. Tak napr. na Naturnet.sk, PrijemneVeci.sk alebo BppShop.sk (bohužiaľ ale s uvedenými eshopmi nemám žiadne skúsenosti).

Poznáte túto metódu? ♥

8 komentárov:

  1. Minule som takúto podobnu kefu niekde videla, no a po precitani tvojho clanku, skoda ze som nekupila! Musim sa rozpametat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Snáď pamäť nesklame, ale ešteže existujú tie eshopy, však? :)

      Odstrániť
  2. Aj ja si ju chcem kúpiť po prečítaní tvojho článku! Musí byť super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto ma nikdy nenapadlo :o)
    Mám masaznu rukavicu tak to vyskusam s nou a kefa na suchy peeling ide na WISH LIST. Danka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som inšpirovala a samozrejme ide to aj peelingovou rukavicou! :) Mne osobne sa s kefou ľahšie pracuje, prírodné štetinky lepšie prekrvia pokožku a majú svoje čaro ;)

      Odstrániť
  4. wauuu tu vyskusam aj ja vyzera super a predavaju Mio skin care aspon tu v Londone

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, kde zohnať takúto kefu? Objednala som s prírodnými štetinami, ale príšerne škriabe. Musím ju vrátiť. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...