štvrtok 7. apríla 2016

Prírodný korektor na kruhy pod očami | Couleur Caramel

Napriek všetkým doposiaľ viac-menej nevydareným pátracím akciám po dokonalom prírodnom korektore to nevzdávam. Stále je čo objavovať a vynárajú sa nové možnosti. Mám taký príjemný pocit, že doba praje prírodnej kozmetike. Tento korektor som kúpila ešte ako vianočný darček sama sebe a teraz nadišiel ten správny čas, poreferovať vám :).


Korektor je môj základný kameň líčenia. Samozrejme za primárnym účelom zakryť kruhy pod očami a rozjasniť pohľad. Tento šikovný ťah omladí aj o 5-10 rokov ;). Najprv ešte krátke chronologické zhrnutie. Úplne prvé prírodné korektory, som si kedysi kúpila, ako inak, Alverde. Aj tuhý v okrúhlom balení aj tekutý v dlhej tubičke s aplikátorom. Tuhý má síce stredné krytie, ale zdal sa mi dosť mastný, vliezal do liniek a mal slabú výdrž. Tekutý je podľa mňa doposiaľ najhorší zo všetkých. Vôbec nekryl a zanechával navyše šmuhy. Podobne, aj keď trošku lepšie bol na tom tekutý korektor od Dr. Hauschka. Slabučké krytie a mapy. No načo mi je taký korektor?? :) Miernu nádej mi priniesol korektor v pere od Annemarie Borlind. Krytie má stredné až úplné, ale okrem vysokej ceny za mini objem, má ďalšie zásadné nedostatky, o ktorých ste sa mohli dočítať v jeho recenzii.


Každopádne som ho spotrebovala, obrátila list a kúpila si čosi nové. Oficiálnym názvom korektor na kruhy pod očami od značky Couleur Caramel. Tešila som sa neho, lebo som čítala dobré referencie na jeho krytie, ale na druhej strane som sa trošku obávala, ako priľne k jemnej pokožke pod očami a že bude veľmi mastný. Aspoň taká bola moja dedukcia z ingrediencií...


Skvalan, skvalen, čo to je? Nuž, sú to prírodné látky pochádzajúce z olív. Priamo z nich sa získava skvalen, ale problémom je, že rýchlo oxiduje, má teda krátku trvanlivosť. Preto sa hydrogenizuje a po tomto procese sa už nazýva skvalan. Je mi trošku záhadou, prečo tu sú oba, ale dôležité je, že ten lepší, skvalan, je na prvom mieste. Preniká hlboko do pokožky, krásne hydratuje a nezanecháva mastný film. To ale môžu pokaziť oleje, ktoré síce tiež krásne vyživujú, ale v podobe korektoru občas robia paseku: estery olivového oleja, mandľový olej, bambucké maslo, baobaový olej. Zloženie je vďaka samým dobrým výživným látkam hodné krému, je 100% prírodného pôvodu, z toho 20% zložiek je organických a má certifikát EcoCert.

Takže ako to s ním je? Žiadne mastné fľaky pod okom :). Naopak, je veľmi ľahučký, čo som vôbec nečakala. Stačí malé množstvo jemne vklepať do pokožky, používam ho takmer každý deň. Krytie má naozaj výborné, porovnateľné s tým od A. Borlind a krásne rozjasní pohľad. Asi je dobré dodať, že nemám žiadne príliš tmavé či fialové kruhy. Napriek tomu som si objednala najsvetlejší odtieň (No. 11) z ponuky. Nie, nie som fanúšik líčenia a lá Kardashianky :), ale rokmi s prírodnou kozmetikou som dospela ešte k jednej skúsenosti. Mejkapy a korektory zreagujú počas dňa s vašou pleťou, s kyslíkom a už po pár hodinách mierne stmavnú, no nijak extrémne. Najviditeľnejšie to ale vnímam práve u korektoru pod očami. Takže tento odtieň je pre mňa úplne ideál.


Keďže má celkom olejovité zloženie, vyžaduje prepúdrovanie pre fixáciu. V podstate jediný problém u neho vidím, že ak to s ním preženiete, je pod okom viditeľný, aj s tým púdrom. Výdrž je tak akurát na dlhý pracovný deň. Podvečer je už trošku vidieť hmotu v záhyboch a vráskach, ale to asi u každého korektoru. Na prírodný, je to dobrý výkon. A vďaka tým všetkým olejčekom, bude veľmi vyhovovať všetkým majiteľkám suchej pleti. Len treba vychytať správny odtieň, lebo vďaka vcelku vysokému krytiu bude zlá farba vyzerať ako päsť na oko...


Je to môj prvý produkt od Couleur Caramel a príjemne ma prekvapil. Navyše, zdá sa mi, že toto balenie (3,5 g) mi vydrží ešte minimálne pol roka. Míňa sa pomaličky, pri každodennom používaní a nezasychá ani po cca 3-4 mesiacoch od otvorenia. Balený je roztomilo, trošičku na štýl Zero Waste - v tuhom a odolnom papierovom obale (samotný korektor je v kovovom kelímku).

PS: Zvedavá som na leto, ako bude toto zloženie fungovať pri 40 stupňoch Celzia...

♥ Ďakujem za každý komentár ♥

Podobné články na blogu:
Prírodná tekutá linka na oči | Logona
Prírodné púdre bez kontroverzného mastenca (talc, mastku)
Stupeň škodlivosti konvenčnej kozmetiky | Databáza EWG Skin Deep


10 komentárov:

  1. To asi bude na must have :-) ma vzdycky na nieco nalakas :-) ...ostatne odtiene vyzeraju inak aj tak moc tmave

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) ostatné odtiene som naživo nevidela ani neskúšala, tak neviem posúdiť, z obrázka veru pôsobia trošku tmavo

      Odstrániť
  2. Myslím, že takéto niečo potrebujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najlepší prírodný korektor, s ktorým som zatiaľ mala tú česť :)

      Odstrániť
  3. Musí byť skutočne skvelý! :3 Niekedy by som ho rada vyskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam :), v predajniach by mohli mať aj vzorky na otestovanie vhodného odtieňa

      Odstrániť
  4. Já jsem s ním také spokojená, jen bohužel zatím je na mě málo, mám když nejsme opálenější opravdu extra tmavé kruhy :/ ale na léto bude bohatě stačit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj? Mne sa nezdá aby si až také mala, asi dobrá práca korektorov ;). Na tomto je ešte vynikajúce, že má zloženie v podstate ako vyhladzujúci krém na oči.

      Odstrániť
  5. Ja neviem teda bud som moc narocna alebo mam tak zakiatu plet :D minuly tyzden som si ho kupila aj ja, ako musim uznat oproti ostatnym korektorom prirodnym co som zatial skusala jednoznacne vedie, ale o celodennej vydrzi mozem len snivat, tak max 3 hodky pod a musim znova upravovat, na tvari ani to nie. Som troska sklamana, ale tak napriek tomu asi naozaj to najlepsie co som zatial skusala, no bohuzial mojho srdca sampion to asi nebude a budem musiet hladat dalej

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...