štvrtok 16. augusta 2018

Tónujúce vegan balzamy na pery | Weleda

Ako to máte s pomádami, balzamami na pery? Milujete ich, alebo nemusíte? Alebo používate iba keď naozaj potrebujete? :) Pre všetky „lip balm“ maniačky prišla Weleda s prírodnou verziou bez prísad z ropy (t.j. vazelína, parafín a ďalšie minerálne oleje) a ďalších hnusíkov, ktoré sa nachádzajú snáď v každom balzame na pery s klasickým, konvenčným zložením. Kto by si už len chcel toto dobrovoľne natierať na pery a nebodaj aj zjesť? Balzamy o ktorých dnes bude reč navyše prirodzene farebne vytónujú vaše pery a sú Vegan!


Na balzamoch na pery som bola kedysi závislá aj ja :) Myslím, že to začalo ešte na základnej škole, keď boli priehľadné lesky na pery s guľôčkovým aplikátorom obrovitánskym trendom, pamätáte? :) No keď som si potom, pri prechode na prírodnú kozmetiku uvedomila, čo za kilá umelých látok sa muselo skrz zlízané balzamy do mňa dostať, prišlo mi poriadne zle... Pri častom používaní balzamov na pery, aj tých bio či prírodných, sa viete „pekne zacykliť“. Čím viac pery mažete, tým viac si to potom budú pýtať. Ťažko povedať čo je normálne, ale asi to nebude natierať si ich každú pol hodinku :).

Iná situácia nastáva, keď sme napríklad chorí, dehydrovaní, pohybujeme sa veľa na slnku, vetre alebo mraze. Tenučká pokožka pier to okamžite schytá, keďže nemá vlastné tukové žľazy (ako napr. naša pleť) a dá nám to pocítiť občas až extrémne suchým, šupinatým či do hĺbky popraskaným povrchom.


Vtedy veľa z nás začína po kabelkách hľadať balzamy, pomády, tyčinky na pery. Je dobré vedieť, že ak ich zloženie bude na báze vazelíny či látok z parafínu, v prvom momente nám síce pomôžu, zacelia povrch a bude sa zdať mäkký a vyživený, ale komplexne perám príliš nepomôžu. Nedodajú im žiadne látky potrebne pre ich obnovu a regeneráciu. Naopak, môžu ich ešte väčšmi vysušiť a už tu máme ten spomínaný kolotoč.

Dnes už naozaj mnoho značiek vyrába balzamy na pery s čisto prírodným zložením. Jednou z nich je aj Weleda, ktorá okrem klasickej tuhšej tyčinky na pery prišla aj s mierne tónovacími, šťavnatými balzamami. V eshope Biotiful nájdete dva prirodzene pôsobiace odtiene: NUDE a ROSE.


Balenie je minimalistické, v pohode zmestí do každej kabelky. Tubička s aplikátorom je z ľahkého, matného plastu a v rukách sa dobre drží. Vďaka konzistencii - ani riedka, ani hustá, sa z nej pohodlne vytláča aj malé množstvo produktu.

A v neposlednom rade, veľmi dôležitom, čo dobré tieto prírodné balzamy obsahujú? Ich základom sú výživné oleje a maslá, ako ricínový olej, olivový olej, jojobový olej či bambucké maslo. Vďaka nim balzam bohato vyživuje a regeneruje aj veľmi suché pery a pomáha udržiavať v pokožke vlhkosť. Balzamy neobsahujú žiadne zložky zo zvierat, ako napr. včelí vosk a iné, takže sa pýšia certifikátom Vegan. A tiež Natrue (certifikované, 100% prírodné).


Tieto balzamy sú nepredstavujú lesk na pery. Povedala by som, že sú niečo medzi pomádou a leskom na pery. Nemajú plnú kryciu farebnú schopnosť, ale poskytnú jemný farebný nádych s decentným leskom. Na perách tak pôsobia veľmi prirodzene. Žiadneho umelého, žiarivého vysoko-lesklého efektu sa báť určite nemusíte :).

Odtieň Nude vaším perám prepožičia hodvábnu, béžovú farbu. Odtieň Rose zase zanecháva jemný, púdrovo-ružový odtieň. Určite si vyberiete ♡.

Evka
Biotiful.sk


Produkty spomenuté v článku:
► Tónujúci balzam na pery Nude | Weleda
► Tónujúci balzam na pery Rose | Weleda
► Ďalšie prírodné balzamy na pery


Podobné príspevky na blogu:
Ere Perez | Prírodný a vegan krycí make-up s ovseným mliekom
Ere Perez | Prírodný a vegan make-up s Quinoa
Prvý prírodný certifikovaný lak na nechty | Logona
Tónujúce vegan balzamy na pery | Weleda
Čierna detoxikačná micelárna voda na hĺbkové čistenie pleti | Soaphoria


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...