piatok 22. júna 2018

Nový šampón proti lupinám Moringa + nové zloženie prírodných šampónov Navia

Obľúbená slovenská prírodná kozmetika Navia nás nedávno potešila viacerými novinkami v ich sortimente, zopár z nich už nájdete aj na mojom eshope ;), napríklad Odličovacie mlieko, Očný krém s plamatkou a prasličkou či Očné sérum s ginkom a Q10 (o týchto vám poreferujem onedlho). Veľkou zmenou je aj vynovené zloženie prírodných šampónov a jeden nový druh tuhého šampónu. Ale čo to nové zloženie vlastne znamená, čo obsahujú po novom, čo už neobsahujú a prečo? Tak poďme na všetky šampónové zmeny u Navia pekne poporiadku! :)


ŠAMPÓNY SÚ VEGAN
Hádam celá svet momentálne ovláda trend menom Vegan. A preto asi najzásadnejšou zmenou je, že odteraz majú všetky tuhé šampóny od Navia vegánske zloženie. A tak v nich nenájdete žiadne živočíšne zložky, ani také, ktoré živočíchy produkujú. Predtým takmer všetky šampóny (Maca, Vzácne drevo, Ylang ylang) obsahovali látku „Hydrolyzed Silk“, teda hydrolizovaný, alebo tekutý hodváb. Do šampónov či kondicionérov sa pridáva preto, lebo vlasom dodáva lesk a chráni ich pred vysušením. Vlákna hodvábu však pochádzajú zo zámotkov húsenic rôznych druhov nočných motýľov, najmä však priadky morušovej, a tak sa túto látku rozhodli „kuchári“ v Navia už viac nepoužívať. Bestseller, šampón proti vypadávaniu Maca, bol pán Vegán už aj predtým.

ŠAMPÓNY MAJÚ PRIDANÝ KONDICIONÉR
Druhou veľkou zmenou je, že do všetkých šampónov bez výnimky sa pridala látka inulín. Ide o prírodnú neiónovú kondicionačnú zložku, ktorá vyhladzuje povrch vlasov a udržiava správnu hladinu hydratácie ako vo vlase samotnom, tak aj vo vlasovej pokožke.


NOVÝ ŠAMPÓN MORINGA PROTI LUPINÁM
Okrem týchto zmien v zložení, nás Navia potešila aj jednou vítanou novinkou. Viacerí ste sa ma často pýtali, ktorý ich šampón by som odporučila pri svrbivej pokožke hlavy, suchých či chronických lupinách. Hoci výborný na tento problém je aj šampón Čajovník (vďaka obsahu čajovníkového oleja, chlorely a nimbového prášku), zásah do čierneho predstavuje práve nový tuhý šampón proti lupinám Moringa. Obsahuje zinok a extrakt z morských rias, ktoré pôsobia proti vzniku lupín, regulujú tvorbu kožného mazu a majú čistiace a upokojujúce účinky. Moringa olejodárna je exotický strom jedlý od koreňa až po plody, nabitý vitamínmi a antioxidantmi. V šampóne sa nachádza vo forme prášku, ide o extrakt z listov moringy, ktorý výborne podporuje prekrvenie vlasovej pokožky a práve vďaka tomu sa účinné zložky dostávajú na potrebné miesta. Extrakt zároveň pôsobí antibakteriálne a protizápalovo a podporuje rast vlasov, posilňuje ich. Ja sama tento problém s vlasovou pokožkou našťastie nemám, ale čítala som rôzne prvé skúsenosti a ohlasy na Moringu a reakcie boli veľmi pozitívne!



Všetky tuhé šampóny Navia sú balené v papierovej krabičke, ktorá je po novom tiež trošku vylepšená a viete ju pekne ekologicky zrecyklovať. Jednotlivé druhy nájdete v malých (25g) aj veľkých (50g) baleniach. A ak ešte stále váhate, či tuhý šampón vskúšať, určite si prečítajte môj článok Prečo dať šancu tuhému šampónu ;).

Máte spomedzi tuhých šampónov jasného favorita?

Majte krásny deň ♥
Evka

Produkty spomenuté v recenzii:
Tuhý šampón s kondicionérom Moringa - proti lupinám
Tuhý šampón s kondicionérom Maca - proti vypadávaniu vlasov
Tuhý šampón s kondicionérom Čajovník - pre mastné vlasy
Tuhý šampón s kondicionérom Vzácne drevo - pre tmavé vlasy
Tuhý šampón s kondicionérom Ylang Ylang - pre svetlé vlasy


PS: Na eshope nájdete ešte zopár kúskov veľkého šampónu Čajovník a malého Ylang ylang s pôvodným zložením, a sú v zľave! Aj keď spotrebu majú až do 09/2019! :)

Ďalšie príspevky na blogu:
► Ochranný (SPF) faktor rastlinných olejov pred slnečným žiarením
► Prečo používať iba prírodné opaľovacie krémy a oleje
► Prečo dať šancu tuhým šampónom?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...