piatok 20. apríla 2018

Prečo dať šancu tuhým šampónom?

Tuhé šampóny som registrovala prakticky odkedy sa objavili na našom trhu. Aj dobré recenzie a hodnotenia od zákazníčok, ale viete ako.. Od ich použitia ma vždy odrádzalo viacero vecí. Ako sa to používa? Skladuje? Umyje to vôbec vlasy?


Skepticizmus a konzervatizmus ma pridlho zviazovali a tak som sa zhruba pred rokom rozhodla odviazať a kúpila si rovno tri rôzne druhy. Popravde, až taká veľká investícia to nebola. Malé balenie (cca 25-30 g) vyjde asi na 4 € a malo by vydržať 1 - 2 mesiace, samozrejme v závislosti od toho ako často si vlasy umývate. Z vlastnej skúsenosti môžem len odporúčať šampóny od mladých slovenských značiek PONIO a NAVIA.

ČO SÚ TUHÉ ŠAMPÓNY?
Sú to vlastne vysoko-koncentrované šampóny, u ktorých absentuje obsah tekutých zložiek. PONIO aj NAVIA vyrábajú šampóny 100% prírodného pôvodu, na báze jemných mycích tenzidov vyrobených z kokosového oleja. Ich nespornou výhodou je, že sú objemom oveľa menšie a tým pádom oveľa praktickejšie pri skladovaní doma a neoceniteľné pri cestovaní. Hodíte ich do príručnej batožiny a neriešite.

AKO POUŽÍVAŤ TUHÝ ŠAMPÓN?
Spôsob ich použitia nie je nič, čo by ste nezvládli ľavou zadnou. Dokonca mi príde ešte efektívnejší ako pri tekutom šampóne. Žiaden boj nechtov s plastovým uzáverom. Jednoducho vezmete placku šampónu do ruky a pár krát ním prejdete po pokožke hlavy. Začnite pozdĺž hranice s čelom, odhrňte si zopár cestičiek vo vlasoch a tiež po nich pojazdite šampónom. Okamžite sa začne vytvárať bohatá pena. Úplný šok :). Kým nevyskúšate, neuveríte. Ak cítite tú potrebu, pokojne ho aplikujte aj do dĺžok. Ja mám vlasy veľmi dlhé a množstvo, ktoré sa uvoľní pri pokožke hlavy mi úplne vystačí. A všetky tak úžasne voňajú.

PREČO POUŽÍVAŤ PRÍRODNÉ TUHÉ ŠAMPÓNY?
Pretože okrem toho, že vlasy umyjú – čo asi väčšine ľudí ako hlavná funkcia šampónu stačí :) - obsahujú ohromné množstvo prírodných účinných látok. Dokážu pomôcť pri problémoch ako vypadávanie vlasov, posilnenie rastu, pri rýchlo mastiacich sa vlasoch, kožných problémoch ako seborea, ekzém, psoriáza či dermatitída. A tiež s nimi zvýraznite lesk či farbu vašich vlasov.

Tak si ich poďme predstaviť!

PROTI VYPADÁVANIU VLASOV + NA POSILNENIE RASTU:
Tuhý šampón Maca | Navia
Tento bestseller stavil na výťažok z koreňa posvätnej rastliny Inkov. Maca stimuluje rast vlasov, zabraňuje ich nadmernému vypadávaniu tým, že zlepšuje odolnosť vlasových korienkov. Obsahuje aj ďalšie prírodné extrakty, ktoré účinne bojujú proti nadmernému vypadávaniu vlasov a to rozmarínový olej, žihľavový hydrolát a výťažok z pivoňky.


PROTI LUPINÁM:
Šampúch proti lupinám Orient Chai | Ponio
Rozmarínový extrakt a pyritión zinku pomáhajú pokožke so sklonom k tvorbe lupín a pri nadmernom mastení vlasov. Dostane vás sladko-korenistá vôňa sveta Orientu, kde kraľuje badián, škorica, ylang ylang či vetiver.


RÝCHLO SA MASTIACE VLASY:
Tuhý šampón Čajovník | Navia
Silné trio: čajovníkový olej (tea tree), chlorela a ajurvédsky neem (nimbový) prášok účinne bojuje proti mastnote pokožky a vlasov. Tekutý hodváb, pantenol a ryžový prášok zlepšujú kvalitu vlasov, zvyšujú lesk a znižujú lámavosť vlasov.


SVRBIVÁ POKOŽKA HLAVY:
Šampúch Dvojitá levanduľa | Ponio
Nádherná vôňa levandule, upokojí a zrelaxuje zmysly aj pokožku hlavy. Dva druhy levandule, bulharská levanduľa a francúzska levanduľa, spoločne so žihľavou uľavujú pokožke hlavy, prekrvujú ju a povzbudia rast vlasov.


PRE ZVÝRAZNENIE FARBY VLASOV – TMAVOVLÁSKY:
Tuhý šampón Vzácne drevo | Navia
Mleté škrupinky z vlašských orechov obsahujú triesloviny, ktoré liečia pokožku hlavy a tmavým vlasom oživia ich farbu a prinavrátia lesk. Vôňa santalového, cédrového a ružového dreva vytvára jeho exotickú bylinkovú, drevitú esenciu. Tekutý hodváb, pantenol a ryžový prášok zlepšujú kvalitu vlasov, zvyšujú lesk a znižujú lámavosť vlasov.


PRE ZVÝRAZNENIE FARBY VLASOV – BLONDÍNKY:
Tuhý šampón Ylang Ylang | Navia
Svetlé vlasy pri pravidelnom používaní rozžiari harmanček, prášok z kurkumy a citrónový výťažok. Nádhernú exotickú vôňu vytvárajú kvety ylang ylang a svieže citrusy. Odlesky a uhladenie vlasom dodá tekutý hodváb a pantenol.


NORMÁLNE VLASY + POSILNENIE ICH RASTU:
Šampúch Citrón a rozmarín | Ponio
Žihľavový šampón krásne pení, dočista umyje, vlasy nezaťaží a vlasy úžasne prevonia vďaka esenciálnym olejom z rozmarínu a citróna. Svieže silice zároveň regulujú tvorbu mazu pokožky, žihľava a rozmarín podporujú rast vlasov.


KOŽNÉ PROBLÉMY:
Šampúch s ichtamolom a pyritiónom zinku | Ponio
Ponio ako jediná značka vyrába aj špeciálnu verziu s ichtamolom a pyritiónom zinku pre extrémne problematickú pokožku hlavy. Ak vás trápi seborea, ekzém, psoriáza či dermatitída, tak vedzte, že produkt má úžasne pozitívne ohlasy a recenzie.


Posledný rok používam s malým prestriedaním prakticky iba tuhé šampóny. Vlasy mám dlhé, ťažké, tmavo hnedé. Zbožňujem najmä žihľavové šampúchy od Ponio a Vzácne drevo od Navia. Pridávajú mi objem pri korienkoch a znižujú interval umývania. Kamarátka s jemnými blond vlasmi nedá dopustiť na Maca proti vypadávaniu a posilnenie rastu a ďalšia zase na ten čajovníkový s oviežujúcou vôňou, ktorý jej pomáha pri rýchlo mastiacich sa vlasoch.

Odporúčanie na záver? Hoďte predsudky a vašu zotrvačnosť pri tekutom šampóne za hlavu. Vyberte si, či už podľa vône, zloženia, účinku a choďte do tuhého šampónu :). Pretože ja osobne ľutujem, že som ich na vlastnej koži, vlasoch, nevyskúšala oveľa, oveľa skôr...

Ako to máte vy, používate tuhé šampóny a máte svoj obľúbený? Alebo stále rozmýšľate, že by ste nejaký vyskúšali :)?


Podobné príspevky na blogu:
Toxické chemikálie v našom tele môžu zvyšovať riziko opätovného priberania na váhe
Ako prejsť na prírodnú kozmetiku
Starostlivosť a čistenie problematickej, mastnej pleti | Prírodná a vegan kozmetika


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...