sobota 9. decembra 2017

Šalviová kvetová voda

Blogmas 2017 ✳ Deň 9.


Aj moju najobľúbenejšiu, mätovú kvetovú vodu, občas prestriedam. Vidieť ste už u mňa mohli recenzie na lipovú či harmančekovú vodu, a nedávno som sa rozhodla vyskúšať aj šalviovú a nevädzovú. Každá z nich je jedinečná a má na našu pleť svojské liečivé účinky.


Ale predsa len, šalviová kvetová voda má viacero vlastností spoločných práve s tou mätovou. Je osviežujúca a čistiaca, preto si u mňa hneď získala čestné miesto. Vonia mi identicky ako šalviový čajík. Zvlášť výborná je na mastnú, problematickú a aknóznu pleť. Tú pekne dočistí, pomáha v jej hojení, reguluje tvorbu mazu a pôsobí antibakteriálne. Vo finále má silné tonizačné účinky, čo znamená, že dokáže stiahnuť, uzavrieť póry. Šalviová voda alebo šalviové výťažky sa pre svoje sťahujúce a osviežujúce vlastnosti pridávajú aj do deodorantov.

Dočítala som sa, že výborne pôsobí na pokožku hlavy. Upokojuje tú citlivú, stimuluje k rastu vlasové korienky a ako záverečný oplach vraj dokáže pomôcť k lesklým vlasom. Na ten posledný efekt by som musela minúť snáď celú fľaštičku, :) ale na testovanie reakcie pokožky mojej hlavy som sa dala. Časť objemu šaviového hydrolátu som preliala do malej sklenenej nádobky s rozprašovačom, a hneď po umytí vlasov si do cestičiek aplikujem trošku tejto liečivej vodičky. Zatiaľ som žiadne extra výsledky v posilnení rastu vlasov nepozorovala. Možno to chce čas, a možno to na ne nebude mať žiaden vplyv. Uvidíme :).

Túto kvetovú vodu som si kúpila od slovinskej značky Biopark Cosmetics, ktorá ale nemá nič spoločné s tou sieťou zdravej výživy v našich nákupných centrách :). Všetky ich výrobky sú certifikované alebo 100% prírodného pôvodu.

AKú kvetovú vodu používate najradšej?

✳✳✳

Podobné príspevky na blogu:
Lipová kvetová voda | Modrá púpava
Purity Herbs Organic | Dezinfekčná bylinná tinktúra na vyrážky
Mätová kvetová voda

2 komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...