nedeľa 10. decembra 2017

Prírodný lak na vlasy | Unique

Blogmas 2017 ✳ Deň 10.


Ahojte moje milé čitateľky. Musím úprimne priznať, že týmto „Blogmasom“ som si celkom zavarila :). Víkend ako tento, plný cestovania a zháňania vianočných darčekov od Avionu po Parndorf, kuchtenia nových receptov a upratovania, trošky oddychu a kávičkovania.. Je nedeľa 21.hod, ale ja vám predsa niečo užitočné (snáď) napíšem :).


Problematike škodlivosti konvenčných lakov na vlasy som sa venovala už v článku: Ako prejsť na prírodnú kozmetiku | Časť IV. - Laky na vlasy a potom celkom zoširoka aj pri recenzii lakov na vlasy značiek Logona a Sante, kde som rozoberala zaujímavý prieskum, ktorý uskutočnil nemecký spotrebiteľský ekologický magazín Öko-Test. Do laboratória bolo poslaných 20 najznámejších lakov na vlasy (z toho dokonca aj dva prírodné) a cieľom bolo zistiť, či obsahujú nejaké problematické, zdraviu škodlivé zložky. Prečítať si o ňom môžete TU.

V dnešnej mini recenzii vám poviem pár slov k prírodnému laku na vlasy od dánskej značky Unique. Je to jediný prírodný lak na vlasy, u ktorého som sa nestretla s alkoholom v zložení. V podstate je to lak na báze hydratačného aloe vera a šelaku. Šelak predstavuje lakovité výlučky chrobáčikov (z nadčeľade červce, hlavne druhu Kerria Lacca), a teda nezískavajú sa priamo zo živočíchov, ak to je pre niekoho podstatné.

Zloženie: Aqua (voda), Aloe Barbadensis Leaf Juice* (šťava aloe vera), Shellac (šelak), Glyceryl Caprylate (emulgátor, výživná a antibakteriálna látla), Potassium Hydroxide (stabilizátor pH). *suroviny z kontrolovaného bio poľnohospodárstva.

Dlhšiu dobu som po ňom hádzala očkom na Notino.sk, ale kúpiť som sa ho rozhodla až v jednom rakúskom bio obchodíku. Stál okolo 10-12 Eur (150 ml), nepamätám si už presne. Bolo to niekedy v septembri. Odvtedy som ho použila maximálne tak 5 krát a to hovorí hádam za všetko :/. V prvom rade je neparfumovaný. Pod týmto označením očakávam, že produkt predsa len môže mať miernu „technickú“ vôňu. Ale nebude to zápach. Lak „vonia“ tak zatuchnuto, že mi to pri samotnej aplikácii príliš prekáža. To je jeho prvá nevýhoda. Druhou nevýhodou je biely povlak, ktorý zanecháva na mojich tmavých vlasoch. Samotná tekutina je takej zakalenej bielej farby, podobná mlieku. Po zaschnutí je našťastie priehľadný, ako ktorýkoľvek iný lak na vlasy. Ale majiteľky čiernych vlasov sa môžu sprvu celkom vydesiť :).

Avšak ďalšia a hlavná nevýhoda spočíva v tom, že proste nedrží. Fixácia po jeho zaschnutí je úplne slabučká. Omnoho slabšia ako u laku Alverde. Ak si zrátam tieto jeho tri nedostatky, myslím, že ho lakom na vlasy ani nemôžem nazvať. Čo s ním teraz? Máte nejaké nápady? Alternatívne využitie prírodného laku na vlasy na momentálne vôbec nenapadá :).

✳✳✳

Podobné príspevky na blogu:
Prírodné laky na vlasy SANTE a LOGONA
Ako prejsť na prírodnú kozmetiku | Laky na vlasy
Alverde | Prírodný lak na vlasy

2 komentáre:

  1. To naco aj vyrabaju??to nikto taketo veci netestuje pred tym ako to vypusti do obehu?? D*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuz :) mozno to niekomu funguje, majitelkam super-jemnych vlasov... este som rozmyslala, ze mam chybny kus, alebo je po zaruke (kvoli tej voni), inak si to vysvetlit neviem

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...