utorok 5. decembra 2017

Kávové peelingové mydlo | Musk

Blogmas 2017 ✳ Deň 5.


Dnešná krátka recenzia bude o prírodnom mydle zo slovenskej dielne Musk. Tuhé mydielka aj šampóny mi učarovali len nedávno. Tento kúsok bol môj v poradí druhý vyskúšaný.


O mojom prvom prírodnom mydle a ako všetky predsudky razom zmizli, som vám písala v recenzii: Peelingové mätové mydlo | Mylo. Na vlastnej koži som si musela dokázať a zbúrať mýty. Najmä ten najväčší, že tuhé mydlá extrémne vysušujú pokožku. No možno tie klasické, konvenčné. Ale mydlá s čistým prírodným zložením plným olejov určite nie :). Keďže som si zamilovala peelingový efekt, aj z ponuky Musk som si vyberala niečo podobné. Nakoniec som sa rozhodla zakúpiť si kávové peelingové mydlo s milým názvom Zrnko kávy.

Zloženie: Sodium Oleate (zmydelnený olivový olej), Sodium Cocoate (zmydelnený kokosový olej), Sodium Sunflower Seedate (zmydelnený slnečnicový olej), Sodium Cocoa Butterate (zmydelnené kakaové maslo), Glycerine (glycerol), Aqua (voda), Coffea Arabica Seed Oil (EO káva), Coffea Arabica Seeds (mletá káva)

Budem troška porovnávať s Mylo. Obe mydlá obsahujú v najväčšom podiele olivový a kokosový olej. V oboch tiež nájdeme kakaové maslo. Mydlo Musk ďalej obsahuje slnečnicový olej, kávový olej a pomleté kávové zrnká, ktoré zabezpečia ten príjemný, super očistný obrusujúci efekt. Mydlo na pokožke vytvára krémovú penu a zanechá ju jemnú a hladkú. Žiadne mastné, ale ani nepríjemné sušivé pocity.

Jediné malé mínus, ktoré by som mu dala, je za príliš slabú, takmer nebadateľnú vôňu. Som totálny coffee lover a preto by som pokojne privítala aj prenikavejšiu vôňu kávy :). Výrobca je však zástancom pravidla, že menej je niekedy viac a preto v ich ponuke nenájdete žiadne preparfumované produkty, ale iba jemné prírodné vône.


Od Musk som okrem tohto mydielka skúšala aj tuhý šampón, o ktorom som vám už referovala v rámci tiež dosť euforicky písaného článku o tuhých šampónoch :).

Aká je vaša skúsenosť s touto značkou?

✳✳✳

Podobné príspevky na blogu:
Peelingové mätové mydlo | Mylo
Prírodné tuhé šampóny a moja skúsenosť | Navia, Ponio, Musk
Prírodné sprchové gély a mydlá

4 komentáre:

  1. Mydielko vyzera na zjedenie ��

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, ale neodporúčala by som ochutnávať ;), aj keď to obsahuje len samé prírodné vecičky

      Odstrániť
  2. Ja som mala od Musk levandulove mydielko Provence a vonave sa mi zdalo dostatocne, ale asi je to individualne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto je jediné mydlo od Musk, ktoré som skúšala, tak nemám s čím porovnať :/ ale napríklad ich tuhý šampón na vlasy Povzbudenie šíri okolo seba peknú sviežu vôňu. Mätovú ;). Nie prenikavú a intenzívnu, ale ako vravíš aj ty, dostatočnú :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...