utorok 4. augusta 2015

Eau Thermale Jonzac | Prírodný pleťový krém Rehydrate

Opäť som zahájila pátraciu akciu na dobrý pleťový krém. Samozrejme bez parabénov, silikónov, PEG a podobných toxických koktejlov. Tento krát som ale neskončila pri oleji (ako naposledy pri pupalkovom). Aj keď sú olejčeky na pleť skvelé, nepoužívam ich denne, pretože podľa charakteru z dlhodobého hľadiska buď zaťažia alebo paradoxne vysušujú.


Odohralo sa to klasicky, otvorených niekoľko stránok našich bio eshopov, vyselektované pleťové krémy a gúglim zloženie. Veľká väčšina prírodných krémov je na olejovej báze, čo je fajn (nie až tak keď si ich zabudnem v lete v aute). Nateraz som nechcela nič olejnaté, toho mám plnú poličku, ale niečo ľahšie, na leto. Vylučovacou metódou som sa dopracovala ku krémom Jonzac. Značka Eau Thermale Jonzac mi bola neznáma a cena sympatická (50 ml cca 12,00 €), jednak v porovnaní s biokozmetikou (Weleda, A. Borlind, 100% pure a pod.) a o cenách krémov nabitých chemickými zlepšovákmi nehovoriac (napr. Loreal, Vichy, Garnier, Nivea - bože zase ich ohováram). Francúzi rovnako ako Nemci vedia ako na kvalitnú prírodnú kozmetiku (nedávno som takto tiež náhodičkou natrafila na francúzsku značku Marilou Bio). Rozhodujúci moment, keď som krém hodila do internetového košíka, bol ten, keď som uvidela zloženie!


Pretože, prvé čo ma potešilo, že ani voda v tomto kréme nie je taká obyčajná, ale termálna. Tzn. mikrobiologicky čistá, s minerálmi, pekne regeneruje kožné bunky. Pochádza z prameňa blízko mestečka Jonzac (odtiaľ ten názov značky). Na termálkach si celkom idem :), od Avene alebo teraz Vichy, sú súčasťou mojej odličovacej rutiny a rozdiel je vidieť. Najviac ma ale príjemne prekvapilo trio byliniek na prvých miestach - rumanček, slez a hamamel. Všetky sú vynikajúca trojka používaná už oddávna na rôzne kožné problémy, ekzémy, akné - v skratke liečia a regenerujú. Osobne sa teším najmä božskému hamamelu, ktorý má navyše silné tonizačné účinky, reguluje mastnotu a už som ho spomínala pri pleťových produktoch od Dr. Hauschka či Weleda. Ďalšie miesta v zložení patria, ako vidno aj v mojej tabuľke, viacerým prírodným hydratačným látkam a potom nasledujú emulgátory, zahusťovadlá, stabilizátory, aby to celé vôbec mohlo mať konzistenciu krému :). A teraz trocha štatistiky: 99% ingrediencií je prírodného pôvodu a z toho 44% pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Dobré, nie? :)


Pleťový krém ReHydrate je v zásade veľmi jemný, má bielu farbu, textúra je veľmi ľahká a vôňa jemná púdrovo - kvetinková. A ako jeho názov hovorí, rýchlo sa vpíja a je super hydratačný. Ja ho používam najčastejšie pred spaním. Najlepšie hádam zhrniem jeho ďalšie vlastnosti takto:

PLUSY:MÍNUSY:
- prírodný výrobok, bio certifikáty EcoCert a CosmeBio- žiadne :)
- hypoalergénny, nekomedónny, liečivý
- pre každý typ pleti
- univerzálny denný, nočný, podkladový krém

Presne niečo takéto by mali kožní lekári odporúčať pri problémoch pleti. Nie predražené lekárenské-kozmetické rady, za ktoré získavajú provízie a ktoré sa nehanbia obsahovať škodlivú syntetiku.

Ďakujem za každý komentár




Podobné príspevky na blogu:
Eau Thermale Jonzac | Prírodné hypoalergénne čistiace mlieko
Upokojujúci pleťový krém | Weleda Baby Derma
Pravý prírodný mandľový krém | Weleda


17 komentárov:

  1. Vyzera moc super, myslis ze bude dobry aj ma ocne okolie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Používam ho aj tam a je to OK ;)
      Myslím, že to zloženie je tak čisté a hypoalergénne, že by to určite vadiť nemalo :)

      Odstrániť
  2. Ahoj, dnes jsem objevila tvoje stránky a moc se mi líbí, sami miluji přírodní kosmetiku a většinu věcí mám přírodních takže je pro mě tvůj blog moc a moc zajímavý. Máš pěkné fotky a pečlivé recenze, takže díky za ně. Tento krém si chci do budoucna také koupit, hodně mě zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéé ďakujem za chválu :) a veľmi sa teším, že okruh milovníkov prírodnej kozmetiky sa zväčšuje!

      Odstrániť
  3. Ahoj ty ho používaš počas celého roka alebo na zimu a na leto máš odlišný? Inak máš pekný blog, radosť čítať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) krémik používam prakticky stále, už od leta. Nemám suchú pleť a ani na zimu nepotrebujem nič mastnejšie. Hydratuje veľmi dobre :)

      Odstrániť
  4. wow super zloženie a veľmi pekná recenzia :) prečítala som už asi celý tvoj blog a veľmi sa mi páči a neraz mi pomohol pri výber kozmetiky :)
    - Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj :)
    ako si s odstupom casu spokojna s kremom ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Iveta :) s kremom velka spokojnost, je to moj osobny favorit z hladiska dokonaleho lahuckeho zlozenia aj ucinkov. Uz ho mam na dne a budem kupovat znova :)

      Odstrániť
  6. dost som nad nim uvazovala, aj na zaklade tvojej recenzie ale napokon som uprednostnila ovocny krem od Dulcie. zatial nelutujem, ale urcite raz skusim aj tento :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krémy od Dulcie bohužiaľ nemôžem kvôli exotickým olejom, ktoré má asi v každý ich krém, čo ma zaujal.. :/. Na "Jonzacy", ktoré som buď darovala kamarátkam, alebo si ich nakúpili známe, na základe mojich odporúčaní, počúvam stále iba chvály a vďaky, takže veďľa určite nešlapneš ;)

      Odstrániť
    2. ahaa, aj mi bolo divne, ze preco tu nemas ani jednu recenziu na nich, tak uz chapem. no urcite skusim dakujem :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...