utorok 19. decembra 2017

Prírodné čistiace mlieko | Soaphoria

Blogmas 2017 ✳ Deň19.


Chladné, zimné a veterné počasie sa začína podpisovať aj na mojej pleti. Relatívne normálnej a nenáročnej. Suché miestečka si vyžadujú nie len lepšiu starostlivosť, ale zohľadňujem aj odličovacie postupy. Moje zaužívané, takmer celoročné, kedy som si posledné mesiace frčala na čistiacich penách, od Caudalie s výťažkami z hrozna, harmančeka a šalvie alebo tej od Joik s uhorkou a žeruchou. Tieto peny mi jednak došli a jednak chcem pleti dopriať niečo výživnejšie :). Rozmýšľala som preto, čo nové vyskúšať. A siahla som po našej slovenskej, dokonca východniarskej ;) kozmetike od Soaphoria.


Oficiálnym názvom Adstringentné a stimulačné čistiace mlieko, je určené pre citlivú, normálnu až suchú pleť, takže som sa trafila úplne ideálne (na výber sú 3 druhy). Totiž, málokedy pozerám na to, čo sa pre akú pleť doporučuje. Rebelujem :) a vyberám si čisto podľa ingrediencií, že robí dobre mojej pleti.

V prvom rade ma zaujalo, že tam nie je na začiatku žiadna voda, ale rovno dva rastlinné hydroláty. Kvetové vody z medovky a hamamelu sú výborné nie len pre normálnu, ale pokojne aj mastnejšiu či problematickú pleť. Osviežujú a pekne čistia. Myslím si, že práve vďaka nim získalo toto mlieko názov „adstrigentné“, teda v preklade niečo ako sťahujúce. Majú tonizačné účinky, regulujú mastnotu pleti a sťahujú rozšírené póry.

Ďalej obsahuje viacero olejčekov, ako kokosový, argánový, ricínový, mandľový a slnečnicový. Tie krásne rozpúšťajú mastnotu a ostatné nečistoty, no napriek nim je odličovacie mlieko ľahučkej, krémovo-mliečnej konzistencie. Zloženie je ešte obohatené o výťažok z kostihoja lekárskeho, ktorý podporuje zacelenie jazvičiek či raniek a pôsobí protizápalovo.


Zloženie: Melissa Officinalis Flower/Leaf Water (Medovka lekárska)*, Hammamelis Virginiana Extract (Hamamel virgínsky)*, Caprylic/Capric Triglyceride (frakcionovaný kokosový olej), Glyceryl Stearate (emulzifikačná zložka), Glycerine (glycerín rastlinného pôvodu), CremerGLYC (tekutý glycerol rastlinného pôvodu, RSPO certifikovaný), Cetyl Alcohol (emulgačná zložka rastlinného pôvodu), Stearic Acid (emulgačná zložka rastlinného pôvodu), Hydrogenated Castor Oil (ricínový olej), Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej)*, Tocopheryl Acetate (antioxidant, Vitamin E), Sweet Almond Oil (mandľový olej)*, Citrus Grandis Peel Oil (Citrónovník obrovský)*, Symphytum Officinale Leaf Extract (Kostihoj lekársky)*, Helianthus Annuus Seed Oil (slnečnicový olej)*, Ethylhexylglycerin (konzervačná zložka). *certifikovaná organická zložka, **zložky 100% čistých, parou destilovaných esenciálnych olejov

Zloženie je na 100% prírodné, celý produkt je Vegan a obsahuje až 94,7% zložiek v organickej, alebo teda bio kvalite! ;)

Ako ho používam? Dávkuje sa pohodlne pumpičkou z air less dávkovača a úplne stačia také 2 pumpnutia. Pomocou prstov vmasírujem do tváre a opláchnem ju vodou, alebo produkt zotriem navhlčeným odličovacím tampónom. Najnovšie používam iba háčkované zero waste ;). Čistím ním pleť a krk, ale nie oči alebo očný make-up (kvôli obsahu zeleného grapefruitu). Mliečko vďaka svojmu zloženiu rozpúšťa a odstraňuje nečistoty naozaj veľmi dobre. Pokožka mi po jeho použití ostáva krásne hydratovaná. Veľa krát mám pocit, že je dokonca aj vyživená a nevidím dôvod naniesť ešte aj krém. Ale už keď je tá zima, tak jej doprajem :))).

Vôňa je len veľmi jemná, bylinková, takmer nepostrehnuteľná. Kúpila som si ho za 11,90 Eur, avšak je ho až 100 ml, míňa sa mi veľmi pomaličky. Jediné mínus by som dala za obalovú papierovú (?) nálepku, ktorá sa vplyvom vlhka a vody rýchlo krčí a znehodnocuje, a kazí tak dojem z podľa mňa inak kvalitného obsahu.

Aké sú vaše skúsenosti s pleťovými radami od Soaphoria?

✳✳✳

Podobné príspevky na blogu:
Prírodné hypoalergénne čistiace mlieko | Eau Thermale Jonzac
Čistiaca pena s výťažkami z hrozna, harmančeka a šalvie | Caudalie
Prírodná čistiaca pena na tvár s uhorkou a žeruchou | Joik

2 komentáre:

  1. Juuj tak to by bolo nieco pre mna medovku uplne milujem :) Ja som teraz tiez presla na odlicovanie mliekom, trosku som si chcela oddychnut od olejov, ale zvolila som si Joik. Nie je zle, ale zas ani ma nejak uplne neohurilo, tak nabuduce mam aspon dobry tip na vyskusanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejčeky sú na odličovanie úplne úžasné, používam ich stále, ale momentálne iba na odstránenie očného make-upu :). Od Joik som toho skúšala viac, na tie odličovacie mlieka som pozerala tiež, ale nakoniec som skúsila čistiacu penu ;)
      Tak ak skúsiš toto mliečko od Spahoria, dúfam, že ti bude vyhovovať a tiež budeš spoko :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...