streda 31. mája 2017

Caudalie | Čistiaca pena

Viete čo znamená pojem "caudalie"? Je to jednotka, ktorá meria dĺžku trvania chuti vína v ústach (resp. na podnebí). Kvalitné víno obsahuje mnoho caudalie.
A čo obsahuje Caudalie, prírodná francúzska kozmetika, ktorú založili dvaja manželia v Bordeaux? Patentovaný elixír z výťažkov hrozna :).


Caudalie - kozmetika! :) ma zaujíma už dlho, a to vďaka výborným zahraničným recenziám. Všetci vychvaľujú predovšetkým ich zázračný Beauty Elixir. Ako predajcu na Slovensku som vždy registrovala len Notino.sk a tento elixír som mala veru už veľakrát v košíku. Avšak vždy som ho pred dokončením objednávky vyhodila :D. Neviem, ale 30 € sa mi zdá veľa za 100 ml sprejík, ktorý bude fakticky slúžiť len na osvieženie, prejasnenie pleti po vyčistení. Na to tu mám poličku plnú kvetových a termálnych vôd.


Rozmýšľala som, čo také by som od nich vyskúšala. Cenovo, zložením a tým, čo mi zrovna v kúpeľni chýbalo, sa mi najviac pozdávala práve Čistiaca pena. Takúto konzistenciu čistidla si moja pleť naposledy užila snáď ešte za pubertálnych čias. Škoda, že sa cesty mňa a prírodnej kozmetiky v tomto bode už dávnejšie neskrížili. Totiž pena skvelo šetrí celkový objem produktu. V porovnaní s takým čistiacim gélom alebo mliekom ubúda o značne pomalšie. Pumpička od Caudalie vyrobí veľmi jemnú penu, na celú tvár bohato stačia dve "pumpnutia".


Zloženie tu funguje na báze mnohých jemných čistiacich tenzidov a látok podporujúcich tvorbu peny, všetky sú označené ako prírodného pôvodu. Z pravej prírody, nepozmenenej technológiami :), tu máme výťažky z harmančeka a šalvie, ktoré majú známy "calming" efekt, upokojujú a hoja pokožku. Ovocné extrakty z hrozna predstavujú spomínané tajomstvo značky, Označujú ho za elixír života vašej pokožky :).

Ingrediencie sú pekné, no skúsení "užívatelia" prírodnej kozmetiky môžu namietať na vysoký obsah glycerínu. Áno, ak je na druhom mieste v zložení, pravdepodobne ho tam bude celkom dosť. Je prírodného pôvodu a mne osobne nevadí. Nezanechá mi pleť lepkavú, nikdy som sa po ňom nevyhádzala, klop-klop. Glycerín je všeobecne lepšia voľba ako nejaké syntetické až toxické náhrady v kozmetike. Keď už veľmi chceme, vytknúť ešte môžeme parfemáciu a vonné látky - z hľadiska ich pôvodu, ktorý je neznámy a teda asi nebude 100% prírodný.


Pena je teda vcelku parfemovaná, ale veľmi príjemne. Taká glamour svieža bylinková vôňa :). Najdôležitejšou informáciou z tejto recenzie asi bude to, že pena naozaj dôkladne vyčistí a nevysuší, nestiahne pleť. Moja normálna až zmiešaná pleť je spokojná a penu mi pravidelne kradne aj priateľ, ktorý ma suchú pokožku. Neobsahuje alkohol a preto by mohol byť vhodný aj pre citlivú pokožku. Dočítala som sa, že niektoré baby ju používajú aj na odlíčenie očí, no v tomto mám ja radšej oleje alebo prírodne odličovacie mlieko.

Máte skúsenosť s Caudalie? Nenašla som síce nikde oficiálnu info, že by ich kozmetika bola certifikovaná, ale prehlásenie, že ich výrobky neobsahujú parabény, ftaláty, minerálne oleje, SLS a netestujú na zvieratkách majú všade.




Podobné príspevky na blogu:
Prírodné hypoalergénne čistiace mlieko | Eau Thermale Jonzac
Dr. Hauschka | Prírodný čistiaci pleťový krém
Weleda | Jemné prírodné čistiace mlieko


6 komentárov:

  1. Penu som uz tiez davno nemala a tato ma zaujala. glycerin mi rovnako nijak nevadi, hlavne ze je to bio a plet to vycisti. Zaujimalo by ma ako voní :-) lebo to ja mam na pleti rada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vonia relatívne intenzívne, aspoň z môjho pohľadu, keďže ju z pleti cítim ešte aj hodinu :) a najmä ak to porovnám s inými prírodnými konkurentmi. Z vône síce nič konkrétne neviem identifikovať, ale je taká nevtieravá, svieža až "posh" :)

      Odstrániť
  2. Pekne fotky! Ja prave cistiace peny milujem a odkedy kupujem len bio kozmetiku vyskusala som alverde - neviem uz ako sa presne vola ale hrozne mi vysusovala plet ze som ju prestala pouzivat, tymto vdaka za tip

    Alica

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi viem, ktorú čistiacu penu od Alverde myslíš, taká s ovocím a veselým farebným obalom. Pozerala som na ňu ešte dávnejšie v DM a ako väčšina ich produktov, obsahuje vysoký podiel alkoholu. Ten vo všeobecnosti pri pravidelnom používaní a vo veľkom množstve vysušuje. Navyše niektorí ľudia sú na neho senzitívni...

      A ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Zatiaľ som nič od tejto značky neskúšala, ale vyzerá zaujímavo :).
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, ja som mala možnosť vyskúšať sprchové gél od Caudalie, len som túto značku nevedela nikde nájsť. Odkiaľ ju prosím nakupuješ? Nevieš či je dostupná v Notino? Tam nakupujem najčastejšie lebo cez Plnú Peňaženku mi vracajú peniažky späť z nákupu. AK by sa tam dala kúpiť aj táto značka, bolo by to skvelé.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...