utorok 31. júla 2018

Schlaďte sa s prírodnou a vegan kozmetikou

Vedela som to. Kým sa všetci sťažovali, že čo je toto za studené, „nijaké“ leto, hovorila som, nech nesmútia, že ešte len budú plakať... A je to tu! Prvá výrazná a dlhotrvajúca vlna horúčav už spaľuje, čo jej príde do cesty :´(. Hovorím prvá, lebo sa s vami stavím o čo chcete, že ešte minimálne jedna príde! Ale mám aj dobré správy :). Spísala som vám tento krátky článok, alebo skôr konkrétne tipy, po akej kozmetike v tomto počasí siahnuť.


Príjemný chladivý, alebo aj mrazivý efekt v prírodnej kozmetike zabezpečia najmä esenciálne oleje ako je mäta pieporná či kučeravá, eukalyptus, tea tree, gáfor, ale aj taká aloe vera. Pôsobia na pokožku a naše zmysly chladivo, pocitovo znižujú teplotu tela. Esenciálne oleje z mäty či eukalyptu obsahujú vonné látky, ku ktorým už prvé privoňanie môže niekomu spôsobiť zimomriavky. V nasledujúcich odsekoch, si prečítate, čo všetko najzaujímavejšie a príjemne chladivé som pre vás vybrala. Kozmetiku, ktorá vám pomôže cítiť sa uprostred horúčav aspoň o čosi lepšie, sviežejšie, voňavejšie. Všetky spomenuté fľaštičky a tubičky sú nielen 100% prírodné, ale dokonca aj vegan!

1) Chladivá sprcha
Ak sa cítite úplne rozhorúčení, kde sa najlepšie schladíte a zbavíte toho nepríjemného ulepeného pocitu? No predsa v sprche! Niet nad studený prúd vody, ktorý z vás všetko zmyje a jeho príjemný chlad umocnia tie správne sprchové gély a mydlá. Sprchovacie emulzie od Weleda: Citrusová osviežujúca, Rakytníková vitalizujúca či Granátové jablko vás dostanú energizujúcou vôňou ovocia, ktorá vás prebudí a nakopne. Odporúčam vyskúšať aj úplnú novinku, Minerálny sprchový krém s mandarínkou od Sante, ktorý je bez akýchkoľvek mycích tenzidov, aj tých najjemnejších prírodných! Umýva na báze minerálnych ílov, predovšetkým na kaolíne, íle montmorillonite a íle rhassoul (Hectorite), ktoré dokonale čistia pokožku a ktoré do seba nasajú všetky nečistoty. Nádherne sladko-sviežo vonia.


2) Schlaďte si hlavu
Keď máte aj pri sprche či kúpeli ešte stále pocit, že vám horí hlava ;), skúste vymeniť aspoň na toto sparné letné obdobie svoj obľúbený šampón a vyskúšajte nejaký prírodný, s okamžitým chladivým efektom. Vlezie vám až do korienkov vlasov! Tento úžasný chladivý pocit zabezpečí napríklad Urtekram šampón Rhassoul, ktorý vlasy prevzdušní, vytvorí objem a dodáva mätovú vôňu, alebo šampón Tea Tree Urtekram, s osviežujúcou vôňou čajovníka, ktorý ako bonus uľavuje od nepríjemných pocitov, ako je napríklad svrbivá alebo podráždená pokožka hlavy. Podobný efekt má aj Tuhý šampón Čajovník od Navia, a odporučiť môžem ešte určite šampúch Ponio: Eukalyptus & Pomaranč, s unisex, sviežou, chladivou vôňou.


3) Schlaďte sa a zároveň vyživujte pokožku
Po takej príjemne studenej sprche alebo kúpeli, napríklad s prírodnou soľou s vôňou mäty, eukalyptu a gáfru - Hlboký nádych od Soaphoria, určite dožičte pokožke potrebnú hydratáciu. Naneste tenkú vrstvu bio telového oleja Deväť kvetov od Saloos, ktorý nielen vyživuje pokožku, ale výborne regeneruje svaly či boľavý chrbát. Jeho zmes ľahkých nemastných olejov obsahuje esenciálne oleje z mäty, eukalyptu a gáfrovníka, ktoré spoločne vytvárajú osviežujúcu vôňu a nabíjajú energiou. Po opaľovaní je zase úžasná novinka od Weleda, telové mlieko s chladivým efektom. Mlieko má osviežujúcu vôňu eukalyptu, vavrínu, ktorú dotvára relaxačná esencia levandule a mnohé pre pokožku liečivé bylinky. A na pleť jednoducho aplikujte čistú organickú šťavu aloe vera, ktorý je perfektná na slnkom spálenú a podráždenú pokožku, ktorú príjemne chladí.


4) Schlaďte si tvár a vyžeňte z pórov nečistoty
V prípade, že nemáte suchý typ pleti, určite vyskúšajte brutálne chladiace a čistiace bylinkové extrakty mäty piepornej, mäty kučeravej, čajovníka (tea tree) a gáfru, zhmotnené v pleťovej maske & čističi Chillophoria, ktoré preniknú do pórov a dodajú pokožke nádherný a trvajúci osviežujúci pocit. Táto maska hĺbkovo prečistí problematickú alebo zmiešanú pleť so sklonom k akné, regeneruje, reguluje tvorbu kožného mazu a nastaví vašej pleti rovnováhu. Pre jemný peeling normálnej, zmiešanej až mastnej pleti je tu šípkový peeling Navia, s esenciálnymi olejmi mäta pieporná, tea tree a citrón.


Pre dokonalé dočistenie, tonizáciu alebo chladivé osvieženie pleti kedykoľvek počas dňa, sa perfektne hodí pepermintová mätová voda alebo kvetová čajovníková voda. Obe majú dezinfekčné a antiseptické účinky, pomáhajú pri liečení akné a vyrážok rôzneho pôvodu a hodia sa na úplne všetky typy pleti.


5) Schlaďte si pazušku a zabráňte rozkladu potu
AK hľadáte spoľahlivý bio deodorant s naozaj výnimočným zložením, siahnite po značke Honestly pHresh. Ich prírodné a vegan deodoranty zohľadňujú a zachovávajú prirodzené pH vašej pokožky a dokonca spomaľujú rast chĺpkov. Verzia Sugar Mint vás dostane osviežujúcou vôňou čerstvej mäty so štipkou mandarínky. Alebo zvoľte prírodné deodoranty slovenskej produkcie od Navia, Chladivý vánok s osviežujúcou vôňou mäty, eukalyptu a citrónovej trávy, alebo Lesná tôňa, ktorého vôňa svieža, bylinková, drevitá, vhodná najmä pre mužov, ale aj pre ženy, ktoré obľubujú spojenie citrónovej vône s rozmarínom a čajovníkom.


6) Instantné osvieženie kedykoľvek, kdekoľvek – DIY tip!
Poďme priamo k zdroju chladivého efektu, čistým esenciálnym olejom :). Zmiešajte pár kvapiek sviežich esencií podľa ľubovôle so základným nemastným olejom (napríklad jojobový, ryžový) v čistej roll-on fľaštičke. Do tejto 5 ml fľaštičky nakvapkajte cca 10 kvapiek esenciálnych olejov - množstvo si časom určite vychytáte sami. Jednoducho aby nebol pre váš nos príliš slabý, ani intenzívny. Nikdy si však radšej esenciálne oleje neaplikujte na pokožku nezriedené. Pre extrémne chladivú roll-on odporúčam zmiešať v rovnakom pomere mätu piepornú, mätu kučeravú a eukalyptus. Prípadne ešte kvapku Tea tree. Takto pripravenú esenciu si aplikujte na zápästie, krk, za uši, či na spánky a užívajte si tú ostrú, mrazivú vôňu.


Podobne jednoducho si viete vyrobiť svoj vlastný parfém! Popustite uzdu fantázie a experimentujte. Vyskúšajte napríklad tieto úžasné kombinácie vôní:
▫️ Červený pomaranč + Mäta pieporná = svieža a energizujúca
▫️ Mandarínka + Červený pomaranč + Bergamot = veselá, radostná a energizujúca
▫️ Mäta kučeravá + Materina dúška + Šalvia = svieža a bylinková, balzamická
▫️ Levanduľa + Citrón = upokojujúca so štipkou sviežosti
▫️ Bergamot + Ylang Ylang = energizujúca, kvetinová a zmyselná

Všetky tieto esenciálne olejčeky nájdete na Biotiful.sk.

A čím sa najradšej ochladzujete vy? Prijímam všetky vaše tipy všetkými desiatimi!

Evka
Biotiful.sk


Ďalšie príspevky na blogu:
► Ochranný (SPF) faktor rastlinných olejov pred slnečným žiarením
► Prečo používať iba prírodné opaľovacie krémy a oleje
► Prečo dať šancu tuhým šampónom?
► Detoxikačná micelárna voda na hĺbkové čistenie pleti | Soaphoria


2 komentáre:

  1. Ako som prvý raz vyskúšala šípkový peeling, hneď po umytí som cítila neskutočnú sviežosť na pleti, príjemné chladenie. Fakt skvelý pocit, kedy cítim, že mi to naozaj s pleťou niečo robí. :-) Zálusk mám aj na mätovú vodu, tú si čím skôr určite zaobstarám. Pomaly sa mi míňa aj maska herbaphoria, no nabudúce ju chcem vymeniť za chillophoriu a zistiť, či mi možno aj nesadne lepšie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To mlieko po opaľovaní Weleda je super, fakt chladí a navyše je aj hydratačné. Inak ja si esenciálne oleje aplikujem priamo na pokožku a nič sa mi nestalo. Skúšala som už levanduľu a šalviu a všetko ok. Mám aj mätu no zatiaľ neviem ako s ňou naložiť.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...