štvrtok 15. septembra 2016

ZAO | Kompaktný prírodný rozjasňovač

Asi každý máme svoje triky ako vyzerať sviežo, aj keď sme práve prehýrili celú noc alebo nás nenechá spať workoholizmus, samotná insomnia či iné prízraky. Alebo sa do neskorých nočných hodín "zabávame" už niekoľký deň v poradí sťahovaním bytu, prestavbou, upratovaním toho miniatúrneho bieleho poprašku, ktorý vliezol snáď do každého póru nového príbytku a ani za nič sa ho nejde zbaviť.


Takže, základom je farebne zjednotená pleť, ktorej - ak sa na vás príroda v tomto smere vykašlala - ľahko dopomôžete dobrým, ideálne prírodným makeupom, alebo BB krémom. Korektor, bronzer a lícenka je ďalšie skvelé trio pomocníkov k zdravému zjavu. Ale pozor, až keď objavíte štvrtého kamaráta do partie, bude vaša pleť žiariť a to doslova.

Tým kúzelníkom je pán Rozjasnovač, The Highlighter a s výrazom tváre robí divy na počkanie. Možno teraz namietate, lebo si myslíte (ako ja niekedy), že je to len ďalší malý prebytok do kozmetickej taštičky, alebo sa vám spája so slávnostným líčením na svadby a podobné zhlukovacie atrakcie. Možno patríte do inej skupiny, a rozjasňovača sa obávate ako čert kríža, s tým že určite skončíte ako po vyšplechnutí flitrov na tvár. Žiadnu paniku. Dôležité je vybrať si produkt, po ktorom budeme vyzerať zdravo a sviežo, a nie reflektovať každý paprsok svetla. Takýto prirodzený efekt vám vyčaria aj prírodné a vegan rozjasnovače od Ere Perez. Momentálne ho používam a som s týmto s "press-nutým" púdrovým rozjasňovačom od Ere Perez v odtieni Sun Halo veľmi spokojná

Na druhej strane, nie je to tak dávno (tuším minulý rok?), keď svetlo sveta krásy uzrel hypermoderný trend líčenia menom Strobing, a veru bez rozjasňovača by ste pri ňom ďaleko nezašli... :). Osobne som vyznávačom teórie "menej je viac", ale ak sa v tom niekto cíti dobre, tak prečo nie?

STROBING, Zdroj: https://images.google.com/

Nájsť funkčný a hlavne prírodný rozjasňovač je výzva. Mala som v minulosti tú česť s niektorými bežnými, drogérkovými verziami a skončilo to neslávne. Mali zvláštne odtiene - neviem prečo som vždy siahla po veľmi svetlej alebo bielej, a tá na mojej pokožke vo finále pôsobila ako päsť na oko :). Zväčša mali tiež prílišnú kryciu a trblietavá schopnosť a tak bol efekt diskogule nadosah.


Novinkou v radoch ZAO organic make-up je kompaktný rozjasňovač. Samotná forma produktu sľubuje voliteľné a diskrétne krytie, tak sa na neho poďme bližšie pozrieť.


Jedná sa o púdrový produkt, jemnej konzistencie, nepráši, ale zároveň sa vám nestane, že ho naberiete priveľa. Ideálny finiš zanechá pri aplikácii štetcom, ale s troškou praxe to zmáknete aj prstami. Vyrábajú ho v univerzálnom odtieni Pink Champagne, ktorý je taký neutrálny, ružovo-béžový a myslím, že sadne každému odtieňu pleti. Nie je príliš bledý, tmavý ani zlatý.


Jeho hlavnou úlohou je rozjasniť a zvýrazniť. Obe známkujem na výbornú v duchu hesla "hlavne nenápadne". Naozaj sa nemusíte báť vysokého odlesku, a ak ho náhodou predsa len chcete, stačí vrstviť a vrstviť. Na to zvýrazňovanie však trošku pozor, je to dvojsečná zbraň. Na obrázku nižšie vidíte, kde všade sa rozjasňovač odporúča aplikovať. Osobne by som si vybrala len tie partie, na ktoré chcete upozorniť. Ak máte vysoké čelo, asi bude lepšie trblietavým púdrom poprášiť partie nižšie od čela. Ak vám práve nad lícnou kosťou vyrašil nezbedný pupák, tiež nebude najlepší nápad pretrieť ho rozjasňovačom. Však vy už rozumiete, čo vám chcem a že len dobre :). Na obrázku ešte podľa mňa chýba malý ťuk do vnútorného kútika oka, ktorý krásne rozžiari pohľad.

Zdroj: https://sk.pinterest.com/pin/382102349615312464/

Aké dobré zložky stoja za týmito kvalitnými vlastnosťami púdru? V prvom rade vedzte, že 100% zložiek je prírodného pôvodu a min. 10% zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Rozjasňovač je certifikovaný Ecocert, Cosmebio, Cruelty free, Vegan a Gluten free, takže na svoje si okrem BIO milovníkov prídu aj vegáni a bezlepkáči :). Konkrétne tam nájdeme:
Sľuda - priehľadný až priesvitný minerál so skleným alebo perleťovým leskom. Prášok zo sľudy nepráši, dobre prilieha k pokožke, nevysušuje a neupcháva póry, využíva sa ako druh farbiva, pridáva lesk, trblietavosť;
Extrakty z olív - prírodné aktívne ingrediencie sú silnými antioxidantmi, ktoré bojujú proti oxidatívnemu stresu, vonkajším radikálom a chránia našu pleť pred predčasným starnutím;
Ľanový a sójový olej - pokožku hydratujú, vyživujú a zvláčňujú;
Prášok z mikročastíc striebra - má výrazne antiseptické a antibakteriálne vlastnosti, hojí a je to prírodný konzervant;
Prášok zo stoniek bambusu - regeneruje vrchné vrstvy kože, posilňuje jej elasticitu, dodáva pokožke minerály;
Vitamín E - silný antioxidant a prírodný konzervant;
Výťažok zo zázvoru - má osviežujúce a antibakteriálne účinky;
Bisabolol - prírodná zložka sa extrahuje z rastlín a má vynikajúce hojivé a upokojujúce vlastnosti;


Rozjasňovač je zabalený v bavlnenom vrecúšku a samotný obsah chráni prírodný bambusový obal, originálny a typický pre kozmetiku ZAO. Stelesňuje originalitu a prírodný základ značky. Toto krásne prevedenie má zároveň praktický systém dopĺňania a vyjde vás na 21,90 €,

A aká otázka na záver smerom k vám ma zaujíma najviac? No predsa či používate rozjasňovače :) a aký mate na nich názor.

Majte krásny deň ♥


Podobné príspevky na blogu:
Ere Perez | Prírodný a vegan krycí make-up s ovseným mliekom
Ere Perez | Prírodný a vegan make-up s Quinoa
Prvý prírodný certifikovaný lak na nechty | Logona
Tónujúce vegan balzamy na pery | Weleda
Čierna detoxikačná micelárna voda na hĺbkové čistenie pleti | Soaphoria


13 komentárov:

  1. Mám jeden krémový od Lavery, je celkom fajn, ale už mi dochádza... no tento vyzerá dokonalo (aj certifikáty a zloženie ma potešilo), takže sa naň pozriem. Značku Zao poznám, ale ešte som od nich nič neskúšala.

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak možno stojí za vyskúšanie ako prvý v poradí, keď ti dôjde Lavera, odporúčam :)

      Odstrániť
  2. Tento musí byť fakt dokonalý ♥ Jednoznačne ho v blízkej dobe vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od ZAO mám očný tieň, ktorý tiež krásne prejasní kútiky očí a je výborný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rada počujem :) lebo na ich očné tiene sa chystám, keďže sú prírodné aj talc-free!

      Odstrániť
  4. Supr! O ten strobbing som sa uz viac krat pokusala, strasne moc sa mi paci ako to vyzera na modelkách. Prirodny rozjasnovac bude nieco pre mna :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Už som ho obdivovala na fejsbúku :) Hľadám skôr niečo výraznejšie, hovoríš teda, že je skôr jemný? Na vrstvenie ráno až tak čas nemám :D A skúšala som už pár, sypkých, krémových...ale stále to nie je úplne ono :) Zatiaľ taký naj bol asi od Meow cosmetics (minerálny), ale skôr by som chcela kompaktný ako je tento. Tak váham :) Najradšej rozjasňujem lícne kosti, kútiky očí a nad vrchnou perou. Nos a čelo sa mi lesknú aj bez rozjasňovača :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám, ja ráno nemám čas vôbec na nič :). Jemný je v tom zmysle, že dokážeš štetcom nabrať a aplikovať aj nenápadnú vrstvičku, ktorá vyzerá tak prirodzene, že si ničím nepomáhaš, že žiariš sama od seba, ak vieš čo myslím :). Toto veľmi oceňujem a napríklad u krémových je to ťažšie dosiahnuť. Ak štetec na kompaktný púder pritlačíš viac, a ťukneš na pleť 2 krát, bude to myslím, tak primerane výrazné ;)

      Odstrániť
  6. Super článek! :) Rozjasňovače miluju. Normálně se moc nemaluju a většinou si vystačím jen s řasenkou. Když si ale chci dát občas záležet, použiju i brinzer a rozjasňovač. Teď mám tekutý od 100% Pure, ze kterého ale moc nadšená nejsem, je takový dost nenápadný. Jako úplně nejlepší rozjasňovač se mi paradoxně osvědčil rakytníkový balzám od Saloosu :D I když šlo by to s jakýmkoli mastnějším balzámem. Je to takový pělný a přirozený efekt :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Martinka! Ten od 100% Pure som ešte neskúšala, ale už som po ňom pár krát pozerala. Vyhľadávam skôr tie púdrové :). Prekvapilo ma, že používaš balzamy ako rozjasňovače, ale ak ti to funguje tak prečo nie! :) Ja by som sa možno trošku bála, že by moja pleť vyzerala akoby mastná..

      Odstrániť
    2. Nesmí se to přehnat s množstvím, dávám opravdu maličko a výsledek je opravdu přirozený :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...