štvrtok 31. marca 2016

Cosm´etika | Prírodný bronzer

Ak by ste si museli vybrať, tak bronzer alebo lícenka? Jednoznačne hlasujem za bronzer. Opticky zoštíhľuje, dokážete s ním dokonale vykontúrovať celú tvár aj bez mejkapu a vytvorí taký zdravý vzhľad. Myslím, že oveľa prirodzenejší ako s pomocou lícenky. S ňou bohužiaľ veľa dievčat nevie správne pracovať a keď už, tak si na líca naservíruje peknú porciu :). A že je bronzer snáď najvšestrannejšie líčidlo, k tomu sa ešte dostanem.


Tento môj kontúrovací pomocník je od talianskej značky Cosm´etika, certifikovaný CPK a Vegan. Má samozrejme prírodné zloženie, dokonca v ňom nenájdete ani kontroverzný mastenec (Talc). Pre mňa je to dôležité, aj keď plne rešpektujem všetky odborné aj laické názory, ktoré sa vyvŕbili v diskusii na mojom blogu aj inde. Vyhľadávam prírodné produkty bez jeho obsahu, pokiaľ nebudú publikované štúdie, že je úplne bezpečný.


Úprimne, toto je môj druhý prírodný bronzer. Dlhú dobu som používala alverďácky počin, ktorý bol veľmi, veľmi slabo pigmentovaný a tak príliš stlačený, že štetec nenabral takmer nič. Bronzer od Cosm´etika mi v tomto ohľade vyhovuje na 100%, pretože nepráši, a s jemným potiahnutím štetca po jeho ploche naberie presne koľko je treba. Menej je určite viac, ideálne je bronzer následne vrstviť do požadovaného odtieňa.


Zabalený je netradične, v papierovom obale. Samotný produkt je však umiestnený v magnetickej doštičke, viete ho ľahko vybrať a pricapiť na hocijakú magnetickú paletku. Farbu má krásnu hnedú, pôsobí na tvári veľmi prirodzene. Stihla som už dostať kompliment, či som sa niekde opaľovala túto jar. No veru že nie... ;)

Chcela som vám čo najlepšie ukázať, ako bronzer aplikovať na tvár. Skúšala som niečo natočiť aj na video, ale.. no katastrofa podľa mňa :). Cvakla som aspoň fotku a vyznačila, kde všade je najlepšie ho pomocou štetca jemne naniesť, v akom smere. A samozrejme nezabudnite tenkú vrstvičku poprášiť aj na krk, aby vyzeral, že patrí k vašej pekne opálenej tvári!


Na ďalšej fotke môžete vidieť, ako úžasne vyzerá použitý ako očný tieň. S tým, že moje tieňovanie berte prosím na milosť, nie som žiadna mejkap artistka :). Rovnako mám s ním vytieňované aj obočie!


Bronzer je také univerzálne multifunkčné líčidlo, že mi ako vidíte veľa krát poslúži aj ako očný tieň a farba na obočie. Vytvoríte ním krásne minimalistické líčenie. Stačí make-up (BB krém), korektor, bronzer, maskara. Prípadne čierna linka. A že toto je moja go-to ranná rutina, asi každé pracovné ráno.

Na záver ešte k ingredienciám, ktoré sú výnimočné najmä tým, že tam nenájdete mastenec. Bronzer je talc-free. Zloženie skrýva mnoho vitamínov, antioxidantov, aj olejčekov, ktoré pleť revitalizujú a hydratujú. Obsahuje aj samotné kakao! Veď už posúďte sami v mojej tabuľke:


PLUSY:MÍNUSY:
- prírodný výrobok, bio certifikát CPK a Vegan- žiadne
- bez obsahu mastenca (talc free)
- prirodzená hnedá "opálená" farba
- ľahko sa vrství, nezanecháva prechody, nepráši

Takýto bronzer sa veru hľadá ťažko.

UPDATE 09/2018: Píše sa rok 2018 a tak sem jednoducho musím pridať trošku čerstvejších informácií :). Bronzer s krásnym zložením, základom z ryžového prášku, kukuričného a rozmarínu, sa podarilo vytvoriť prírodnej a vegan značke Ere Perez v podobe ich Ryžového univerzálneho bronzera a tiež Multifunkčného bronzera a lícenky 2 v 1. Oba sú samozrejme talc-free/bez mastnenca a kúpite ich na Biotiful.sk, ♡

Dávate prednosť čisto prírodnému, alebo zloženie príliš neriešite? A ktorý je váš obľúbený?

Krásny deň ♥


Podobné príspevky na blogu:
Ere Perez | Prírodný a vegan krycí make-up s ovseným mliekom
Ere Perez | Prírodný a vegan make-up s Quinoa
Prvý prírodný certifikovaný lak na nechty | Logona
Tónujúce vegan balzamy na pery | Weleda
Čierna detoxikačná micelárna voda na hĺbkové čistenie pleti | Soaphoria


10 komentárov:

  1. Wuau ten napad pouzit bronzer ako ocny tien, to by ma nenapadlo. Uz som na neho pozerala a rozmyslala zakupit, asi tak urobim :-) na tvari vyzera velmi pekne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako "bronzer" používam nesmierne dlho KOH-I-NOOR kontúrovaciu ceruzku na pery, ale tú používam aj na obočie či občas aj na očné linky, no musím uznať, že tento bronzer vyzerá nádherne a nesmierne sa mi páči aj jeho balenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôbec som netušila, že vyrábajú aj kozmetiku :). Pri ceruzke bude dôležitá mäkkosť a či sa dá rozotrieť pekne do stratena ako bronzer. V prípade núdze by som si to vedela predstaviť :)

      Odstrániť
  3. Nedavno som pisala rovnako pozitivnu recenziu :-) . Kazdopadne vyskusam este aj Tvoj typ na upravu obocia. Od tejto znacky odporucam aj riasenku, s inymi vyrobkami zatial skusenost nemam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ich riasenku som už pár krát pozerala, tak je najvyšší čas vyskúšať. Vďaka za odporúčanie. Chystám sa aj na očné tiene, keďže sú rovnako talc-free.

      Odstrániť
  4. A nemá ten bronzér moc teplý nádych? Ja hľadám niečo neutrálne, niečo ako odtieň Taupe od NYXU :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že pre úplne bledule môže byť tento odtieň tmavší, aj keď - ak sa nanesie len jedna tenká vrstva do stratena, mohol by byť vyhovujúci. Nedogúglila som sa k iným odtieňom od tejto značky, možno otázka na Míšu z KrasnaKazdyDen.cz? :)

      Odstrániť
  5. Milá Sima a Evka, omlouvám se, že odpovídám až teď :-) Cosm'etika vyrábí pouze tento jeden odstín.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...