pondelok 13. júla 2015

Nobilis Tilia | Intim mydlo s materinou dúškou

Minule ma zasa raz fascinovala istá reklama v telke. Taká, kde radí matka dcére, v šatni, po športe, v uteráku, aby skúsila istý intim wash-gel. Proste zo života :D. Sama neviem, či je lepšia táto alebo prudko veselé, spievavé k vložkám. Ale vravím si OK, tak hygienu zjavne treba aj v 21.storočí propagovať. My, rozumné baby predsa aj bez reklám vieme, aké dôležité je cítiť sa sviežo, ale predovšetkým ZDRAVO.



Taká Nivea mi tiež spôsobuje mimovoľné gúľanie očami. Ich Intimo Wash hovorí, že je na báze prírodných výťažkov ako harmanček a bisabolol (čo je inak opäť len silica harmančeka). Ale ďalej už v jeho zložení veru žiadne kamilky a fialky nečakajte. Práve naopak - rôzne škodlivé polyetylénglykoly, konzervanty. Inak áno, to vyhlásenie je v súlade s našou legislatívou, takže o klamlivú reklamu sa nejedná. Vypichla som Niveu, ale v jednej kope sú aj ostatné drogérkové intímne umývacie emulzie, a tie z lekárne sú na tom veľmi podobne. Tak ako sa cítiť cool a fresh úplne všade a nepoškodiť si? Toto pátranie mi dalo celkom zabrať. Na trhu našich bio eshopov je len malá hŕstka podobných produktov, aj to som radšej detailne googlila ich zloženie. A vzišiel môj osobný víťaz, olivové mydlo od Nobilis Tilia s materinou dúškou.

Update 09/2018: Toto mydlieko sa už bohužiaľ nevyrába, ale odporúčam poprezerať si množstvo čisto prírodných intímnych kozmetických produktov na mojom eshope Biotiful.sk, ktoré obsahujú len to najlepšie a najzdravšie ♡



Okrem toho, že zloženie je zdravé, je dokonca aj liečivé, čo uvádza aj výrobca. Za odvážnym tvrdením stojí taký "obyčajný" kokosový olej a jeho antibakteriálne a najmä antimykotické účinky. Nachádza sa tu aj kontroverzný palmový olej. O jeho škodlivosti sa poslednú dobu písalo dosť, ale v súvislosti s vnútorným užívaním. Obsahuje však vitamíny A, E a pokožke pomáha pri ekzémoch a psoriáze. Nosičom v celom mydle je starý dobrý olivový olej. Zložením je samokonzervovacie :) a suma sumárum, na našom trhu som nič so zdravším a šetrnejším zložením nenašla. Nobilis predáva aj glycerínové mydlo s rovnakým účelom (tam už je aj alkohol), a potom 2 druhy hydrofilných olejov. Ten s myšochvostom ma celkom zaujal, avšak cena (14 € za 200ml) dooosť odrádza. Každopádne z hľadiska zloženia to Nobilis s materinou dúškou vyhrala na plnej čiare. Samozrejme sa môže používať na celé telo, a mydlo je prudko použiteľné najmä teraz v lete a pri dýchacích problémoch a alergiách. Inhalovanie mentolovej materino-dúškovej vôňe robí svoje, zbožňujem ju :)

PLUSY:MÍNUSY:
- 100% prírodný výrobok- žiadne
- liečivé účinky, nevysušuje
- nádherná vôňa materinej dúšky :)

Dobrá rada na záver:Keďže prírodné intímne mydlá a emulzie obsahujú vysoký podiel olejčekov, perfektne sa s nimi holia nohy aj okolie bikín. A keď si následne, ešte na vlhkú pokožku natriete jemnú vrstvu niektorého čistého prírodného oleja, AK trpíte problémami s kvasinkami, vyskúšajte čistý kokosový olej, zabije sa 100 problémov 1 ranou :)

A keď sme už pri tejto téme, vyskúšala som aj prírodné intímne obrúsky od NatraCare, tak si o nich na uvedenom linku môžete prečítať :).


Mohli by vás zaujímať aj nasledujúce produkty:
★ Intímna pena s výťažkom z brusníc | Bioturm
★ Intímny umývací gél proti zápalom a mykózam | Good Clean Love
★ Lubrikačný gél proti zápalom a mykózam Almost Naked | Good Clean Love
★ Kategória: Intímna starostlivosť / Biotiful.sk

6 komentárov:

  1. Este tak vediet mnozstvo ingrediencii. Zaujimal by ma najma pomer palmoveho oleja, lebo vzdy ked vyrabam mydla s palmovym olejom su sfarbene do zlta. Ale ja to casom doladim :-) Ako dlho vydrzalo toto mydlo pri pouzivani na cele telo?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uf, to je tazsie posudit lebo som ho nepouzivala pravidelne, ale zhruba 2-krat do tyzdna a tusim do 2 mesiacov sa minulo? Este zavisi kolko clovek vymydli pri jednom pouziti :).
      Ten pomer by zaujimal aj mna, a u vsetkeho. Mozno raz budu vyrobcovia uvadzat aj percentualny pomer a nie iba zostupne ingrediencie. Lenze to uz by asi bolo nieco ako prezradenie obchodneho tajomstva... :)

      Odstrániť
    2. No ak by uvadzali pomery to by si ludia vedeli kozmetiku vyrobit aj sami. Takze pomery asi neprezradia. Kazdopadne ide o zaujimavy vyrobok. Skoda, ze ho uz nemas, lebo vzhladom na to, ze ide o mydlo na intimnu hygienu, by som chcela vediet ph. Mydla maju ph 8 - 9,5. Ph nizsie ako 7 sa vylucuje uz z podstaty samotneho mydla, takze by som chcela vediet ako vyrobca vyriesil tento problem.

      Odstrániť
    3. Mydlo bolo super, urcite si ho este kupim a odmeriam :) lebo to ph by aj mna zaujimalo, Ved skus napisat priamo do Nobilis Tilia, mozno je to info, ktora nie je tajna... Drzim palce inak pri vyrobe mydielok :)

      Odstrániť
  2. Máš ešte nejaké iné obľúbené produkty na intímnu hygienu? Iné mydlá alebo intímne gély, ktoré stoja za vyskúšanie? :) Neviem či toto mydielko ešte vyrábajú ale nejako som ho nenašla na internetových obchodíkoch.
    Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, bohužiaľ som pred časom zistila, že ho už nevyrábajú :(. Momentálne používam Mycí elixír od Havlíkovej apotéky a som spokojná. Má takú olejovo-gelovú textúru a obsahuje viacero liečivých byliniek. Ešte môžem doporučiť intímny gél od Masmi, ktorý by si možno zohnala aj DM (zaradili aj sortiment vložiek a tampónov z biobavlny). A naša slovenská Navia tiež nedávno predstavila Intímny sprchový gél ako novinku, ale nemám s ním skúsenosť.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...