nedeľa 2. apríla 2017

ZUII | Bio certifikované Duo očné tiene Bombshell

„ ...a oči si maľovala ružami, jazmínom a harmančekom.“

Hoci táto veta znie ako z rozprávky, nie je tomu tak. Opísala som ňou základné zloženie prírodných očných tieňov značky ZUII. A ďalšou peknou správou je, že sú talc free!


Neexistuje veľa púdrovej prírodnej kozmetiky, ktorá by bola bez obsahu mastenca (=talc). Zvlášť nebezpečný je pri pravidelnom kontakte so sliznicami, očami alebo pri vdýchnutí. Písala som o jeho toxicite a karcinogénnosti v staršom článku: Prírodné púdre bez kontroverzného mastenca. Túto tému dnes nebudem opätovne otvárať, ale treba sa mať pred ním na pozore. Lebo ako sa mu tak dôsledne snažím vyhýbať, nedávno som si so zdesením všimla, že ho obsahujú moje nové vitamínové doplnky. Ako plnidlo. Zisťovala som ďalej, že farmaceutický priemysel ho používa celkom bežne ako pomocnú látku a o zanedbateľné množstvá asi nepôjde.


Prečo tvoria púdrový základ tieňov najemno zomleté kvety ruží, jazmínu a harmančeka mi neprišlo ani prinajmenšom zvláštne :). To, že majú tieto kvietky antibakteriálne, hydratačné a regeneračné účinky, je rokmi overený fakt. U mňa napríklad v podobe používania bezchybnej ružovej pleťovej vody alebo 100% harmančekovej kvetinovej vody. Štvrté miesto, a teda štvrtý najväčší objem v zložení pripadá na starú dobrú aloe vera, ktorá očné viečka upokojuje a tenkú pokožku hydratuje. Ďalej nasleduje jojobový olej, ktorý je technicky vlastne viac voskom ako olejom. Svojím zložením je podobný prirodzenému olejovému filtru, ktorý produkuje naša pokožka. K tejto jeho devíze sa dnes ešte dostaneme. Až šieste miesto obsadzuje mica, teda prášok zo sľudy. Väčšinou práve tento minerál tvorí základ zloženia prírodných púdrových produktov. V tom lepšom prípade. Vo veľkej prevahe aj u prírodných vecí nachádzam stále mastenec, bohužiaľ. Z rastliniek tu ešte máme extrakt z prasličky roľnej a pŕhľavy (žihľavy), ktoré na pokožku pôsobia regeneračne a hojivo.

Zloženie sme si prešli dnes takto úvodom, lebo je jedným slovom úžasné. Máme tu očný tieň, ktorý nebude je len nejakou farbičkou, ale rovno kompletnou starostlivosťou. Pre všetkých detailistov, dopĺňam ešte moju klasickú tabuľku:



S pigmentáciou som veľmi spokojná, pretože je - presne ako som dúfala - vysoká. Práve preto som si túto farebnú kombináciu vybrala, s tmavo sivým odtieňom a tenučkým štetcom dokážem vyčarovať aj perfektnú (takmer) čiernu linku. Navrstvením sa dá získať temná tmavá až čierna farba, rozmazaním do stratena zase jemné dymové líčenie. Pri druhom sivom, resp. striebornom tieni sa naplno prejavia vlastnosti sľudy a ďalších minerálnych pigmentov, ktoré majú strieborné odlesky. Ide o viac perleťový odtieň.


Výdrž majú vysokú, na viečkach mi držia celý deň bez toho aby sa samé od seba rozmazávali alebo opadávali. Ako som už spomínala pri jojobovom oleji, ten vďaka jeho špeciálnym vlastnostiam zabraňuje pokožke vytvárať nadbytočný maz a tieňu sa tak vlievať do jemných liniek a záhybov viečka, čo vie byť nepekný úkaz :). Všetky púdrové zložky zabezpečujú matný finiš.


Taká štandardná nevýhoda tmavých (čiernych) očných tieňov spočíva tom, že pri aplikácii vám ako každý púdrový produkt popráši aj kruhy pod očami a to je to posledné čo by ste chceli dosiahnuť :). Dobrá rada - ak používate korektor, zoberte ho do ruky až na záver.

Tiene na oči s krajším zložením som zatiaľ nevidela. Subjektívne súdim, že očným viečkam podľa tohto zloženia prinesú oveľa viac starostlivosti ako ten najlepší drogérkový očný krém. Za luxusné certifikované zloženie si ale priplatíte „trošku viac“ ako u Alverde. Cenová hladina je porovnateľná so 100% Pure. Na Miavei.sk kúpite mono tieň 1,5 g za cca 21,70 €, duo tiene 3 g za cca 29,90 €. No na druhej strane výdrž očných tieňov je, ako vieme, všeobecne záležitosť dlhodobá. Je to investícia niekoľkoročná.

Čo by ste ešte o nich mali vedieť? Že sú Vegan a CrueltyFree, pochádzajú z ďalekej Austrálie, vyrábané sú ručne. Certifikované sú skrz-naskrz BDIH, COSMOS a NASAA, čo znamená, že sú vyrábané minimálne z 95% certifikovaných BIO ingrediencií, zvyšných 5% je čisto prírodného pôvodu. A že výber odtieňov je široký od bielej, cez kankalinkovú :) po čiernu (vyše 30 odtieňov).

Poznáte ZUII?



Podobné príspevky na blogu:
Prírodná tekutá linka na oči | Logona
Upokojujúci pleťový krém | Weleda Baby Derma
Toxický mastenec (talc) v kozmetike a biokozmetike


7 komentárov:

  1. Tak to je husteé zlozenie, netusila som ze nieco take vobec exituje. Ja by som volila asi iny vyber odtienov :-)) hoci cierna je taky univerzal.
    A tiez mi tiene drzia niekolko rokov xD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Existuje, existuje :)
      Odtieňov majú toľko, že si vyberie určite každý, skús sa popozerať na eshope Miavei.sk

      Odstrániť
  2. Nabudúce si prosím ukázať aj líčenie očí :D Inak keď tiene prášia, skús potom čo tiene naberieš štetcom, ten štetček trochu oklepať a až potom nanášať na oči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bolo v pláne ;) ale výsledné fotky vyzerali strašne, že to nešlo uverejniť :D ..potrebovala by som profesionálnu vizážistku hehe
      Tiene samotné neprášia, v tomto ú fajn, len pri nanášaní tmavého tieňa na pohyblivé viečko vždy troška opadne a narobí šarapatu :)

      Odstrániť
  3. Zuii poznám, no neskúšala som... tiene nepoužívam vôbec. Ale teší ma, že je to ďalšia vecička bez mastenca, na ktorý som si vďaka tebe začala dávať pozor.

    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krasne zlozenie, veru aj znacka vyzera super. Dlhsie okukujem aj ten ich make up, ale ceny su dost vysoke naozaj :/

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...