utorok 13. októbra 2015

Alverde | Prírodný minerálny makeup

Dnešná recenzia nebude o žiadnej ultra prevratnej novinke od Alverde. Nepriniesli do našich DM nový makeup, ale mohli by! :) Pôjde o ich stálicu, krémový minerálny make-up, o ktorom sa už toho popísalo veľa. Recenzie, ktoré mi pán Google vyhodil sú síce diametrálne odlišné, ale štatisticky prevládajú tie pozitívne.

Prečítajte si aj môj aktualizovaný článok ► 16.03.2018: To najlepšie z Alverde (čo používam dodnes) | Prírodný minerálny makeup a púder


Priznám sa, že od prírodného make-upu za 4 Eurá som skepticky čakala katastrofu. Všimla som si, že poslednú dobu zívaju Alverde regále prázdnotou, niekde dokonca aj s ospravedlnenkou za výpadok sortimentu. Okrem toho, sa u nás dlhodobo zvykli predávať rôzne Alverde produkty vo výpredaji, tesne pred expiráciou trvanlivosti. Aj to môže silno ovplyvniť ich kvalitu, ak ho niekto takto nešťastne kúpi. Takže tam by som si dávala pozor. Najmä ak sa jedná o tekutú konzistenciu, hocičo sa tam môže vyzrážať časom, aj vplyvom tepla.

Tú svoju tubičku tekutého make-upu vlastním vyše roka a trvanlivosť má až do 12/2016, takže som ho splašila v celkom čerstvom stave. Aj preto som sa možno nestretla s rôznymi nepríjemnými patáliami pri aplikácii. Takže táto recenzia je tu aj preto, aby som mu trošku vylepšila imidž :). Za moju normálnu/zmiešanú pleť môžem zosumarizovať, že:

- rozotiera sa ľahko a aj pomocou prstov, štetec mi netreba
- nepotrebujem pod neho žiaden podkladový krém
- krytie je stredné, fajn, prirodzené, dá sa aj vrstviť
- netvorí mapy a nedrolí sa
- výdrž má tak pol dňa (so zapúdrovaním!)


Už tak nejak automaticky som pri alverďáckom produkte zmierená, že obsahuje alkohol. Ale ako vidno, bije sa s ním hneď niekoľko výživných olejčekov. Aj keď olivový olej na druhom mieste si zaslúžil moje pozdvihnuté obočie :). Olej zo semien požltu farbiarskeho na treťom, zase ďalšie pátranie. Rastlina sa volá aj planý šafran a tento olej sa využíva dokonca aj ako stolový či technický olej. Zaujímavé. No hlavne je to prírodné farbivo, ako už napovedá názov rastlinky. Z ďalších olejov tu nájdeme jojobový, sójový, argánový, slnečnicový, olej z marhuľových jadier a tiež bambucké maslo. Na počutie celkom mastňáčik! :) No napriek tomuto má matný finiš, čo fakt neviem ako robí, ale preveľmi oceňujem. Pleť poteší aj extrakt z broskyne a vitamín E. Ďalej v zložení vidno mnoho prírodných hydratačných látok. Na základe toho, čo som si prečítala o lysolecitíne, myslím že by mohol byť skvelá prírodná náhrada silikónov v bežných makeupoch, pretože pokožku zjemňuje a vyhladzuje. Vyrába sa zo sójového oleja. Jediné čo som v zložení neodhalila, sú tie hodnotné minerály. Holt, mám sa ešte čo učiť.


Najväčším problémom s týmto makeupom je pre mňa taká „triviálnosť“, ako jeho odtiene. Väčšina kočiek z blogov siaha po najsvetlejších odtieňoch, ktoré im stále nie sú dosť svetlé :). No, ja vlastním najtmavší odtieň (06 Golden Sand) a chcem ešte tmavší! A to som sa toto leto opaľovala až dva krát a nemyslím si, že som až tak tmavý fototyp... Zišiel by sa mi make-up presne o jeden odtieň tmavší, so žltým podtónom.

Ďalší problém, asi aj významnejší bude ten, že po pár hodinách začne na pleti dosť mastiť. Ak máte mastnú, problematickú pleť, asi to nebude nič pre vás, a pri zmiešanej zvýrazní trable problémových partíí.

Druhý problém, ktorý som identifikovala, nastáva našťastie iba v extrémmnom tohtoročnom lete, bolo vytekanie roztopených olejov pri prvom stlačení tuby. Treba uznať, že pri 40 stupňoch sa topí už kadečo. Polovicu chladničky som mala naplnenú kozmetikou :).

Aký je záver? Ja ho mám rada. Ale pre to, komu ako sadne, je veľmi dôležitý typ pleti. Je dosť pravdepodobné, že suchú môže alkohol dráždiť a zvýrazniť šupinky, robiť šmuhy a mastná zase nemusí po pár hodinách dobre spolupracovať so všetkými tými olejmi v zložení. No kto si fakt potrpí na prírodné zloženie bez škodlivín - predsa len, make-up máme na tvári celý deň, natiera sa v bezprostrednej blízkosti očí a úst - tak obetovať pár Eur a otestovať si ho na vlastnej koži, myslím stojí za to!

PLUSY:MÍNUSY:
- prírodný výrobok, bio certifikát Natrue.org a Vegan- málo odtieňov na výber
- cena
- ľahká aplikácia
- matný finiš

Skúšali ste? Máte odporúčanie na dobrý tekutý prírodný makeup?

Majte krásny večer ☕ ✨


Podobné príspevky na blogu:
Ere Perez | Prírodný a vegan krycí make-up s ovseným mliekom
Ere Perez | Prírodný a vegan make-up s Quinoa
Toxický mastenec (talc) v kozmetike a biokozmetike
Prírodný minerálny vs. kompaktný púder Alverde

10 komentárov:

  1. Tento make-up moze pokojne konkurovat vacsine konvencnych drogeriovych make-upov. Ma svoje muchy, ale v kombinacii s mineralnym pudrom Alverde je v pohode pouzitelny na celodenne nosenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež občas pudrujem, skôr v lete. U tohto sa mi páči matný finiš, že púder netreba väčšinou. Skúšala si aj iné, prírodné makeupy alebo BB?

      Odstrániť
    2. Okrem tohto iba Alverde 4 in 1, ale ten je samostatne nepouzitelny, lebo strasne zalieza do porov a zvyraznuje ich. Pouzivam ho na zosvetlovanie tmavych make-upov. Vacsinou sa mi podari namiesat taky pomer, aby zosvetlit a neprejavili sa jeho negativa. Chcem vyskusat make-up od Anne Marie Borlind, ale to musim najskor niekdne vyskusat tester, lebo naslepo dat 30€ je riskantne.

      Odstrániť
    3. Nj, to chápem. Ja som zariskovala :D a kúpila si od A. Borlind ich BB krém, ktorý mi príde skoro ako makeup a nebol zase ani o veľa lacnejší.. :/. V lete som z neho mala zmiešané pocity, uvidíme aký bude teraz na jeseň/zimu.

      Odstrániť
  2. tohle je můj favorit, podle mě lepší než mnohem dražší (přírodní) make-upy. Mně právě přijde jak trochu matující, tak i výživný, což je ideální kombinace. A možná těmi minerály myslí tu slídu/silicu a ty pigmenty :D? No vůbec tekutý minerální make-up je asi trochu nesmysl :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to prinajmenšom zvláštna kombinácia :) No tie oxidy, značené ako CI - oxid titaničitý alebo oxidy železa, sú vlastne pigmenty, prírodné, minerálne.. Len zase to "plus mínus" v zložení chápem tak, že môže, ale nemusí obsahovať...

      Odstrániť
  3. mám suchú pleť a som s ním spokojná :)
    používam aj podkladovú bázu tejto značky (zdá sa mi zbytočná :D ale chcem ju minúť), minerálny púder ktorý je skvelý a bronzer - spolu sú naozaj super :) aj cena je veľmi dobrá a po inom už asi nesiahnem. Jediná vec čo mi chýba je SPF :/
    - Erika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podkladovú bázu som neskúšala, aj mne sa zdá zbytočná ;). Alverde mejkap a minerálny púder sú dlhodobo favoriti, používam takmer denne. S bronzerom ani lícenkou som nebola až tak spokojná.

      Odstrániť
  4. Ahoj prosím aký používaš podkladový krém pri tomto makeupe? Pretože, neviem či je to krémom, alebo korektorom, no robia sa mi vždy také žmolky, ktoré musím poutierať...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kúpila som si tento mejkap no odtieň 7 a nejak s ním niesom spokojná...robí mi mapy šupiny a pleť mám zmiesanu.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...