nedeľa 14. júna 2015

Styling s Alverde | Bio lak na vlasy, penové tužidlo a kúra (pokračovanie)

O mojom svätom grále pre vlasy od Alverde som už písala minule. Rozhodla som sa teda skúsiť aj ich penové tužidlo, tie som niekedy používala vo veľkom a robili skvelý objem. Po radikálnej očiste kúpelňovej poličky, od všetkého potenciálne zdraviu škodlivého, po nich samozrejme neostalo ani stopy. Jednoducho som si nejak odvykla :). Okej, nebolo to až také jednoduché, ale kvalitný fén, okrúhla kefa a už spomínaný alverďácky zázračný fixátor objem zmáknu tiež.


Penové tužidlo s extraktom z bieleho čaju a citrónovej trávy:
Alebo penové tužidlo s pivom? To je hneď na druhom mieste v zložení a vegánky srdcom, dušou, kozmetikou vedia, že už pivo samo o sebe vlasy natuží. Alebo aj také vajce, nie? :D Ja som zas zistila, že hoci majú niektoré zložky tužiaci efekt samé o sebe, výsledný efekt v rôznorodej zmesi môže byť.. nijaký.


No ako sa pozerám na ingrediencie, fixuje a tuží ozaj iba to pivo. Sorbitol je síce zahusťovač, ale s objemom vo vlasoch asi nebude mať veľa spoločného. "Bylinky" zastupujú čajovník (=biely čaj), citrónová tráva a praslička, sú síce fajn, ale skôr osviežia a vyživia vlasy. Pri dobrom prírodnom zložení chvála končí, pretože tužidlo svoju prácu nerobí. Konzistenciu má oproti klasickým penám veľmi riedku, treba ho poriadne napumpovať, keďže tam absentuje hnací plyn. Pozor, fakt ho stačí na vlhké vlasy máličko, vlasy "zcape". Po vyfénovaní, ako už ingrediencie naznačovali, nenachádzam žiaden pridaný objem, čo je horšie, skôr naopak. Asi že som vlasom pri korienkoch dopriala glycerín, tak mi aj skôr zmastneli. Inak Vonia celkom sviežo, ale čakala som viac, pretože vôňu citrónovej trávy zbožňujem tu ju prekrývajú ..

PLUSY:MÍNUSY:
- bio certifikát Natrue.org a Vegan- netuží !
- cena (cca 3 €)- rýchlejšie masté korienky
- dostupnosť (DM drogerie)

Bezplachová kúra na vlasy s aloe vera a ibištekom:
je produkt s ktorým nič nepokazíte, ale nič sa nemá preháňať. Hneď vysvetlím prečo. Prvé dojmy boli - pekne sladko vonia, ale vôňa nevydrží dlho, takže kto nie je na sladké vône nemusí sa obávať, má praktický jemný rozprašovač, vlasy sú pekné skrotené. Ale keď ho strieknem na ruky, čo je to zvláštny vŕzgavý pocit?


Alkohol a síričitany, tie za to môžu. Viem, nezačínam najpozitívnejším, ale potom tam sú už viac menej samé hydratačné, vonné látky, antistatická (proti "elektrizovaniu") a olejček. Daň za bio výrobok je alkohol, ktorý síce konzervuje, ale zároveň vysušuje. Sírany - calcium a magnezium sulfate, sú silne hygroskopické látky, čo vo voľnom preklade znamená "vysušovače". Calcium sulfate (síran vápenáty, obsahuje ho napr. tofu, milí vegetariáni) slúži aj k lepšiemu vyzrážaniu. Bežne sa používa ako vločkovač do bazénov. Tak odhadujem, že pomáha pekne sa oddeliť tým dvom fázam, vode a oleju. Ten je btw slnečnicový a veru u Alverde by som ani netypovala drahší. Všetky ostatné prospešné zložky je pekne vidieť v tabuľke. S ibištekom to tiež neprehnali, je ho tam najmenej. Suma sumárum, fajn produkt, ale odporúčam striedať s inými, kvôli tomu alkoholu. Spolu zložky fungujú, moja zaručená ranná rýchla pomoc proti krepatým, rozlietaným vlasom, uhladí ich a lepšie sa rozčesávajú.

PLUSY:MÍNUSY:
- bio certifikát Natrue.org a Vegan- vyšší obsah alkoholu
- cena (2,65 €, 150 ml)
- dostupnosť (DM drogerie)

5 komentárov:

  1. Hmm tak pena nic... ale Dik za tip na lak, urcite skusim :-) aj ked sa obavam toho stupna fixacie.....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S penovým tužidlom som naozaj nebola spokojná, ale aspoň ma nemrzelo veľa vyhodených peňazí. Do laku určite choď :), stačí pár strieknutí, nechať chvíľku zaschnúť, a ja osobne som bola prekvapená ako držal tvar ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. rozmyslala som, ze cez vikend si kupim to tuzidlo ale napokon som neodolala a pri nakupe na naureuse som dala do kosicka aj Natura Siberica Rakytnikova pena pre maximalny objem vlasov tak som zvedava na to, dufam ze to bude lepsie ako toto od Alverde :D lak ale vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde tužidlo nič moc veru.. Potom mi môžeš dať vedieť, aké bude to tužidlo od NS, som zvedavá :)

      Odstrániť
    2. no tak po 3. pouziti mozem povedat, ze je to taky priemer. Textura prijemne a nezatazuje vlasy ale objem mi vydrzal tak den den a pol.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...