pondelok 22. decembra 2014

Weleda | Prírodné telové mlieka

Vždy sa teším na travel verzie, lebo sú ako stvorené na moje časté presuny. Weleda mi vždy bola sympatická (švajčiarska farmaceutická firma, 90.ročná história, certifikát Natrue) a asi pre to všetko v zátvorke, si za ňu treba trošku priplatiť. Aj v DM sa dá nájsť nejaký ošklbaný výber z ich sortimentu, ale eshopy sa určite oplatia viac. V každom dobrom by sa mali nachádzať a treba číhať na akcie! Lebo napríklad plné 200 ml balenia jednotlivých krémov, o ktorých bude reč, stoja v závislosti od druhu rámcovo 11-17 EUR. Tak poďme na tie hodnotné prísady! Lebo, keď už sa mám natrieť bio krémom za skoro 20 Eur, nech to nevyzerá, ako keď na seba vylejem olivový olej :)


Citrusové telové mlieko: voda, sezamový olej, alkohol, kokosový olej, glycerín, aloe vera gél, nezmydliteľná časť olivového oleja, glyceridy mastných kyselín, zmes prírodných éterických olejov, sheabutter, prírodná hlinka, xantán, karagénan.
Rakytníkové telové mlieko: voda, sezamový olej, alkohol, bambucké maslo, glyceridy mastných kyselin, glycerín, rakytníkový olej, zmes prírodných éterických olejov, olej z makadamových orechov, výťažok zo slezu, xanthan, tapiokový škrob, cetearyl alkohol.
Telové mlieko Granátové jablko: voda, sezamový olej, alkohol, olej z marhuľových jadier, slnečnicový olej, bambucké maslo, nezmydelnitelná zložka olivového oleja, glycerín, glyceridy mastných kyselín, emulgátor, zmes prírodných éterických olejov, olej zo semien granátového jablka, výťažok zo semien prosa, xanthan, cetearyl alkohol.
Telové mlieko s ružou: voda, jojobový olej, alkohol, glycerin, olej zo semien Rosa Mosqueta, glyceridy mastných kyselín, zmes prírodných éterických olejov, bambucké maslo, extrakt z vilínu, extrakt z Rosa damascena, prírodná hlinka, karagenan, xanthan.

Takže ono v podstate ide o natieranie sa zmesou olejov, éterické oleje, prírodné výťažky a extrakty. Nadšenie u mňa trošku opadlo kvôli sezamovému oleju na druhom mieste (u väčšiny). Viem si tam predstaviť aj hodnotnejší olej, za tú cenu. Podozrivo môže znieť xanthan, ale ten je neškodný, na zahustenie celej zmesi a vychutnávate si ho napr. aj v Pribináčikovi...
Všetky sa rýchlo vstrebávali a žiaden pocit mastnoty, čo je super najmä hneď po sprche. Citrus a Rakytník boli pre mňa voňavejšie a ľahšie. Ruža mi nevonia vôbec, ale to je môj osobný problém s jej esenciou. Pre suchú pokožku samotná Weleda odporúča Rakytníkové alebo s Granátovým jablkom a ja súhlasím.


Túto kazetku som dostala ešte v lete od najmilšej osôbky na svete, mojej little sister. 4 druhy telových krémov po 20 ml vydržali o dosť dlhšie než som čakala. V lete by som určite išla do full size Citrus. Ale registrujem tiež všade novinku Pupalkové telové mlieko, alebo Upokokujúce na citlivú pokožku, tak si už brúsim.. kreditku :)

3 komentáre:

  1. Už dlho pátram po nejakom nemastnom telovom mlieku, mala som vzorku z lekárne s ružou a tá výrazná vôňa má dosť odradila, i keď s konzistenciou som bola spokojná. Skusala som kokosový a marhuľovými bio olej, no obe ešte dlho zanechávajú mastnú pokožku čo sa mi zdá dosť nepraktické. Takze asi dám šancu ešte citrusového vôni. Inak veľmi sa mi páči tvoj blog, uľahčuje nakupovanie pretože v obchode nemusím lúštiť zloženie, iba si prečítam tvoju recenziu. Držím palce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Weleďácke sú v tomto fajn, lebo nezanechajú mastnú pokožku. Verzia s ružou aj mne voňal najmenej zo všetkých, a až príliš silno. Najsviežejšie sú citrón a rakytník, z ktorého som si toho roku zaobstarala full verziu :). A ďakujem! :)))

      Odstrániť
  2. Tiež milujem travel verzie :D Zatiaľ som používala mandľové a pupalkové mlieko, ešte mám kúpené rakytníkové. Som zvedavá na ostatné, postupne snáď vyskúšam všetky. Veľmi by som si takto na leto priala citrusové, takto na leto by mohlo byť osviežujúce :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...