utorok 17. januára 2017

2SIS Cosmetics | Prírodné telové maslo a sprchové želé

Jedného dňa, sa dve sestry, chemička Martina a grafička Katarína, rozhodli, že idú naplno do spustenia ich vlastnej značky 100% prírodnej kozmetiky. Slovenskej! Ručne vyrábanej. A ukrutne voňavej. Aké úžasné! Naviac, tieto šikovné dievčatá nie len šíria osvetu, že starať sa o pokožku dá aj bez škodlivých chemikálií, ale svoje zákazníčky chcú aj trošku vzdelávať prostredníctvom blogu, kde postupne pribúdajú články o pozitívach prírodných zložiek a negatívach tých syntetických. 2SIS = skvelý to koncept :).


Martinka sa mi tesne pred Vianocami ozvala, či by som nechcela vyskúšať a zrecenzovať niečo od nich. No jasné, že chcela! :) Vybrala som si ovocnú radu s rozkošným názvom CUCU.


Musím sa priznať, že so sprchovým želé sa stretávam prvýkrát. Do povedomia kútov strednej Európy ho vniesla hádam najvýraznejšie značka Lush. Je to jeden z tých kozmetických konceptov, ktorý sa na prvý pohľad môže javiť ako prírodný. Ono možno aj má zopár produktov so 100% prírodným zložením, ale v drvivej väčšine tomu tak nie je (ako napr. aj Yves Rocher, L´Occitane, Korres, Pure Fiji, Alterna, atď, tých by bolo aj na pol strany). Treba čítať ingrediencie, ako vždy a všade :). Keď sme pri tom, jedna zo zásad 2SIS je aj použitie minima, ale účinných prírodných ingrediencií.


Už keď som si online lustrovala zložením výrobkov 2SIS, bola som veľmi zvedavá ako asi budú parfemované. A poviem vám, je to bomba. Ovocná jahodovo-malinová nálož! Do nosa udrie cukríková sladučká vôňa. Ak by som vám zaviazala oči, poviete, že pred vami držím misu čerstvého ovocia, jahodový a malinový jogurt, alebo jojo cukríky. MŇAM.


INCI k želé je veľmi pekné, jednoduché, účinné. a plné ovocia. Samozrejme bez pridaných umelých aróm. Ide o pravé nefalšované ovocie, jahôdky a maliny, veď sami posúďte:


Želé v sprche, to je vám oveľa zábavnejšia vec než mydlo alebo klasický sprchový gél. Ak vám vykĺzne z rúk, tak sa smiešne odrazí ako gumená loptička a vďaka jeho tvaru, do nepredvídateľnej strany :). Je mäkučké a trasie sa. Môžete ho používať klasicky ako mydlo, ale maximum z neho vyťažíte napenením na špongii a následnou aplikáciou na pokožku. Rýchlo sa vyčarí bohatá pena, a ovocníčková vôňa. V každom prípade, hlavná funkcia tejto ružovej kôpky je dobre umyť našu unavenú, vystresovanú pokožku a túto napĺňa vďaka zložke Sodium Lauroyl Sarcosinate. Je to jemná čistiaca látka a zároveň penidlo, odvodená od prirodzene sa vyskytujúcej mastnej kyseliny a aminokyseliny. Natoľko bezpečná, že sa používa aj v prírodných zubných pastách. Rovnako dôležité zistenie je, že želé pokožku nevysušuje. Totiž táto látka jemne čistí bez odstránenia prirodzeného lipidového filmu našej pokožky a ovocie má tiež svoju hydratačnú moc.


Telové maslo CUCU mi hneď pripomenulo veľmi podobný počin od slovenskej Soaphorie: telové suflé Ovocný sad, a to farbou aj vôňou. Spomínam si na ňu síce len matne, ale tiež to bola krásna ovocná vôňa. U 2SIS prevládajú čerstvo natrhané maliny a jahody. Konzistenčne je telové maslo pomerne tuhé, ale hneď pri kontakte s pokožkou sa topí a ľahko rozotiera. Tým, že nie je našľahané, je ho v tégliku „natlačeného“ naozaj statočne. Stačí ho málinko. Napríklad veľkosť lieskového orieška pokryje a prevonia každý milimeter štvorcový vašich ladných nôh :).


Hlavná zložka v tomto tégliku je bambucké maslo, všeobecne známe svojimi výživnými a hydratačnými vlastnosťami, je bohaté na vitamíny, protizápalové a liečivé (psoriáza, akné). Ďalej tu máme olej z mandlí, ktorý má rovnako výborné hydratačné vlastnosti, hojí popraskanú pokožku a pridáva jej na elasticite. Pokožka po použití neostáva prehnane mastná, maslo sa rýchlo vpíja do pokožky a zanechá ju príjemne vyhladenú a samozrejme prevoňanú :).


Želé a maslo sa navzájom výborne dopĺňajú, ako vôňou tak aj starostlivosťou o pokožku. Celkové aromaterapeutické účinky rady CUCU, osviežujúce a pozitívne nalaďujúce, potvrdené :). Kúpite ich priamo na stránke dvoch sestričiek 2SIS.sk, kde je ako eshop, tak aj spomínaný blog. Sprchové želé CUCU kúpite za 6,50 € a je ho 100 g. U mňa na obrázkoch vidíte pravdepodobne testovaciu verziu telového masla CUCU, ktoré je menšie, má 100g. Na eshope kúpite 200 g za 12,00 €. To vám vydrží asi 2 roky! :)

Čo ma pri testovaní hneď napadlo, že kozmetika od 2SIS je výborný tip na krásny a praktický darček. Neviem o nikom, kto by sa takémuto chutnému, voňavému a prírodnému prekvapeniu nepotešil. Dievčatá vyrábajú aj balzamy na pery, mydlá, šumivé bomby do kúpeľa... A vybrať si môžete podľa preferencií čuchových buniek z esencií: med, levanduľa a mnou ospevovaná jahoda+malina. Máte chuť? :)

❤ ❤ ❤


Podobné príspevky na blogu:
Soaphoria | Telové suflé Ovocný sad
Prírodné telové mlieko dula a vanilka | Logona


4 komentáre:

  1. Na prvý pohľad vyzerajú na zjedenie, na druhý pohľad by som ich rada vyskúšala :) Držím sestrám palce.

    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie vyzerajú fakt chutne ♥ A ešte k tomu, je to prírodné? DOKONALOSŤ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak toto musim vyskusat! vona ako stvorena pre mna. A kraaasne fotky :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To telove maslo mam a mozem potvrdit, ze je vyborne a kraasne vonia. Len sa nim nesmiem natierat v blizkosti mojej psice, lebo ma okamzite ide celu oblizat :D

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...