streda 4. mája 2016

Urtekram | Regeneračný kondicionér Aloe vera v spreji

Dánsky Urtekram má vlasovú kozmetiku umiestnenú vysoko v mojich pomyselných rebríčkoch. Ak si pamätáte, tak jediný účinný prírodný kondicionér, s ktorým som sa stretla, vyrábajú práve oni. A tiež majú výborne šampóny! Preto som sa po týchto úspechoch vôbec nebránila ďalšiemu Urtekram exempláru. Tentokrát je to dokonca niečo špeciálne pre všetky lenivé existencie, vrátane mňa :). Objednávala som si ho ešte v zime, keď sa blížil vlas-elektrizujuci čas :). Reč bude o regeneračnom kondicionéri v spreji Aloe vera.


Bez kondicionéru v hocijakej podobe je môj život s dlhými, hustými a ťažkými vlasmi o poznanie komplikovanejší. Ak po ňom nesiahnem, ráno ma zakaždým čaká minimálne 10 minútový súboj titanov: hrebeň versus požužlané vlasy. Aj keď postupujem podľa "zaručených 1000+1 rád", ako správne rozčesávať vlasy, zakaždým tŕpnem, keď počujem trhnutie čo i len jedného vlásku pod náporom hrebeňa. Suma sumárum, ak nepoužijem kondicionér, stojí ma to ranný drahocenný čas a zničenejšie vlasy. No je mi toto treba?

Na sprejoch na vlasy som si ako majiteľka dlhých lokní frčala celkom dosť, aj keď som o prírodnej kozmetike ešte ani nechyrovala. Aplikujú sa pohodlne, až po umytí a nevyžadujú ďalšie zdĺhavé oplachovanie a zmývanie (čo určite ocenia asi všetky žienky, čo si farbia vlasy). Často testujem rôzne vzorky šampónov, a aby som vedela lepšie posúdiť ich výsledok, nepoužívam už potom žiaden zmývateľný kondicionér. V týchto prípadoch, je po vysušení a zhodnotení efektu šampónu, kondicionér v spreji mojou spásou. Z prírodných vôd som pred týmto ulovila iba Alverde v spreji, a bola to slabotka...


Najväčší prínos hocijakého kondicionéru by mal spočívať v ľahkej rozčesateľnosti, hydratácii, antistatickosti, lesku vlasov a príjemnej vôni. A toto veru dokáže tento Urtekram :). Bez silikónov a ďalších syntetických zbytočností! Podmienkou je dokonale rovnomerne ho rozprášiť a rozčesať vo vlasoch, aby sa obalila väčšina a ostali už len super soft ´n silky. Navyše, ja osobne nikdy žiaden kondicionér neaplikujem až ku korienkom, iba tak cca od uší smerom dole, aby vlasy rýchlo nezmastneli a ostal mi nedotknutý môj pohodlný interval umývania raz za týždeň (na ktorom som tak dlho pracovala).


Kondicionér má certifikáty EcoCert a Vegan, zloženie je z 99% prírodného pôvodu a min 20% dokonca organického. Obsahuje veľké množstvo šťavy z aloe vera, ktoré suchým vlasom dodá stratenú vlhkosť a regeneruje. Odvary a oplachy vlasov z mäty a medovky patria medzi staré klasické recepty pre lesklú žiariacu hrivu, takže tieto bylinky tu majú práve preto čestné miesto. Podobný efekt má aj pomaranč. Ten okrem lesku zohráva hlavnú úlohu vo vôni celej tekutiny. Je svieža, pomarančovo-bylinková, ale zároveň veľmi jemná a nevtieravá. Priateľ mi veľa krát pochválil, ako pekne vonia ten môj "šampón" :). Ľahké rozčesávanie zaručí extrakt z magnólie, pretože prírodné vosky, ktoré obsahuje dokážu vyhladiť povrch vlasu. Máme tu aj extrakt z repy obyčajnej, nie červenej, nebojte sa blondínky, a dogúglila som sa, že vlasom aj pokožke repa navracia zdravie a pevnosť. Chválim, že v ingredienciách nie je ani kvapka alkoholu. Ale to predsa Urtekram ani nemá vo zvyku.

Je zrodený pre všetky tie prípady, keď nemáte v sprche čas nazvyš alebo nechcete už vlasy po šampóne znova zmývať, alebo sa vám proste iba lení :). Ja ho používam aj po klasickom kondicionéri, aj bez neho. Vlastne skoro zakaždým, do vlhkých vlasov, predtým než idem vlasy fúkať cez okrúhlu kefu. A potom hocikedy, keď sa mi zdajú vlasy povädnuté, vysušené alebo inak poznačené ťažkým dňom či nocou. Sichrujem pre dokonalý efekt :).

Kondicionéry Urtekram kúpite na Biotiful.sk. Tento môj v spreji má 250 ml, čo je teda obrovské množstvo, ktoré cez jemný rozprašovač len tak ľahko nepokoríte. Drží mi už niekoľko mesiacov a stále nie som ani v polovici. Pred každým použitím ho nezabudnite dobre pretrepať!

Rozmýšľam, lebo občas ho požívam aj niekoľko dní po sebe, bez umytia, no ešte sa nestalo, aby mi vlasy zaťažil. Takže sa to s ním hádam nedá prehnať. Vlasy z tých krásnych zložiek vlastne ani nemá čo "ubiť", dokonca tam nie sú ani oleje. Žiadne nepríjemné dotykové pocity ako mastnota alebo lepkavosť nehrozia. Vlásky necháva úžasne hladké a jemné.

Urtekram ma teda opäť nesklamal, práve naopak. Výborný objav po všetkých stránkach a vidím to na stálicu v kúpeľni na poličke ♥

Aký typ kondicionéru preferujete vy?


Podobné príspevky na blogu:
Urtekram | Prírodné telové kokosové mlieko
Urtekram | Šampón Aloe Vera Bio na suché vlasy
Urtekram | Kondicionér Severská Breza

22 komentárov:

  1. Ja sa málokedy dokopem ku zmývateľnému kondicionéru, takže toto by mohlo byť niečo pre mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To jsou ale krásné fotky! Mě se takhle pomeranč snad v životě nepodařilo ukrojit :D :)

    Piosek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Piosek, ale čosi, žiaden dokonalý rez to nie je :D, chce to len dobre ostrý nôž :)

      Odstrániť
  3. Na kondicionéry v spreji nedám dopustiť! Zvyčajne totiž absolútne nemám čas sedieť s kondicionérom na hlave, a pri tomto mi stčí že si ho nastriekam do vlasov a idem. Určite by som rada vyskúšala aj tento! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podobne to mám :) záchrana na poslednú chvíľu keď nič nestíham :)

      Odstrániť
  4. Smekám na luxusními fotečkami, jedny z nejlepších od tebe vůbec :) Krása :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tiež nedám dopustiť na rozčesávače v spreji :)..dokonca naposledy na výlete po škandinávii, som ten svoj nemala a myslela som, že to zvládnem, ale kdeže - po dvoch dňoch trápenia pri česaní som sa rozhodla si tam nejaký hocijaký zaobstarať - a nakoniec sa podarilo - taký na detské vlásky a s krásnou vôňou.. no a od vtedy túžim aj po prírodnejšej variante - a myslím, že som sa nechala tebou inšpirovať ;) ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Anka, vdaka za komentar. Presne tak, velka vyhoda aj pri cestovani s touto vecickou. A setri cas! :)

      Odstrániť
  6. Zrovna ten samý taky teď mám :). Příjemně voní, nezatěžuje vlasy, pomalu ubývá. Ale s tím rozčesáváním mi bohužel nepomáhá podle mých představ.
    No zatím u něj zůstávám...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Irena, ja som s ním veľmi spokojná a rozčesáva sa mi ľahko. Ono veľmi záleží aj na type vlasov, niektoré toho kondicionéru potrebujú zhltnúť viac, prípadne by mohlo pomôcť následne rozotrieť do dĺžok vlasov ešte trošku ľahkého oleja :)

      Odstrániť
    2. Mně se právě vlasy dost mastí, takže můžu mít jen něco lehkého. Ideálně nic, ale to bych to roští nerozčesala už vůbec :).

      Odstrániť
    3. Hlavne žiadne silikóny v produktoch, tie pomáhajú masteniu o 106 :)

      Odstrániť
  7. ako si dosiahla interval umytia raz za týždeň? :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, bol to zdĺhavý proces, ale oplatil sa. V prvom rade iba šampóny s prírodným zložením, to je jasné :) a kondicionér neaplikovať až k pokožke hlavy. Potom už len pevné nervy pri oddeľovaní vždy o 1 deň, dajme tomu za mesiac. Pomáhal mi aj suchý šampón, prelivy bylinkami a podobne :)

      Odstrániť
    2. Ahoj Evka, vedela by si poradit nejaky prirodny suchy sampon? dakujem :)

      Odstrániť
    3. Ahoj, vcelku ťažká otázka na náš trh :), ako rozmýšľam, skutočne 100% prírodný suchý šampón som ešte nezaregistrovala. Iba také, čo sa vydávajú za prírodné, samozrejme.. :). Viem, že aj u Alverde mali nejaký, ale asi ostal len na domácej nemeckej pôde, v našich DM som nevidela. Takou polo-prírodnou verziou je Klorane, suchý šampón s ovseným mliekom tuším povyhrával aj nejaké ceny, mám však k jeho zloženiu niekoľko výhrad, aj že ide o neekologický aerosol. rozprašovač.
      Ak by si sa nebála experimentovať, môžem poradiť ako to robím v núdzi ja :). Totiž základom suchých šampónov je poväčšine škrob (príp. íl). Ak sa ti podarí zohnať ryžový alebo kukuričný škrob, daj ho do solničky/koreničky a používaj do cestičiek ako starú dobrú Amicu :D. Osobne odporúčam skôr ryžový škrob, ak si tmavovláska ako ja, zmiešaj ho v pomere 1:1 s čistým 100% kakaom, a nežiadúci biely povlak nemá šancu. Navyše ryža aj kakao sú pre pokožku krásne prospešné :)

      Odstrániť
    4. dakujem krasne za odpoved, urcite vyskusam :)

      ja pouzivam tu amicu, ako si napisala :D myslis ze, je velmi neprospesna ku vlasom?

      Odstrániť
  8. Mala som dnes stastie v Bipe v Bergu maju nan akciu za 3.99 aj na sampony Urtekram, tak som neodolala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tomu sa vraví dobrá kúpa! Závidím v dobrom :), asi musím častejšie zbehnúť "za roh"! dúfam, že si s ním spokojná :)

      Odstrániť
  9. Hej tiez som si hovorila, ze musim castejsie chodit k susedom na navstevu, maju aj fajn produkty ich znacky bigood, velmi som si oblubila krem na ruky aj olejovy sprchac. Zatial minam sampon aj kondicioner od natura siberica, takze este som neskusala, ale o to viac sa na to tesim :))

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...