streda 15. júla 2015

Nobilis Tilia, Saloos | Moja mätova (aroma) terapia

Na blogu som si dala takú dlhšiu odmlku. Poslednú dobu sa toho na mňa dosť zosypalo a následne aj ja. Permanentný stres a ďalšie faktory, vrátane cestovania, či už súkromného alebo pracovného, ktoré som akosi prestala dobre znášať. Len občas to vopred hrotím do ultimátneho záchrancu, Kinedrilu. Lebo inak by som ho brala takmer na pravidelnej báze :). K zlepšeniu stavov nevoľnosti mám po ruke dvoch šikovných mini pomocníkov, takú moju osobnú aromaterapiu do kabelky.



Inhalačná tyčinka aj roll-on sú na báze mätovej esencie. Mätový esenciálny olej je všeobecne uznávaný akouniverzálny EO proti nevoľnosti, bolesti hlavy a stresu a pod. Nepoznám sviežejší éterický olej, ktorý by mi tak pomáhal a upokojoval ma. A to ich mám doma, že celkom dosť :).


Nobilis Tilia | Inhalačná tyčinka proti nevoľnosti
Otvoríte plastovú krytku a pár krát sa zhlboka nadýchnete, inhalujete :). Škoda len, večná škoda, že nikde ani na obale neuviedli presný zoznam aroma látok. Podľa obrázku na obale vieme, že ide o mätu priepornú, ale je dosť možné, že sú tam aj iné vonné olejčeky. Necítim čistú mätu, bude tam toho určite viac. Tento malý zázrak českej výroby ma stál cca 3,60 €, a dobrá správa je, že sa dá jednoducho opätovne použiť. Treba len vypáčiť dno, a na tampónik vo vnútri nakvapkať obľúbený esenciálny olej. Pekne sa to dá personalizovať :).

Saloos | Aroma Roll-On na cesty
Pomocou roll-on guličky nanášam tento vonný olejček najmä na zápästie, ale aj na spánky, či za ucho. Na obale píšu, že ide o zmes mäty a grepu ale žiadne ďalšie detailnejšie info k zloženiu neviem nájsť. Rada by som vedela v akom nosnom oleji esencie rozpúšťajú a či sú tam aj nejaké ďalšie esencie, prípadne aditíva. Cena je podobná ako pri tyčinke (cca 3,50 - 4,00 €), ale podobne ani tu, keď ho celý spotrebujem, sa jeho životná cesta nekončí. Kvalitný hrubší sklenený obal (nerozbije sa ani pri páde na zem - odskúšané) bude dobrá nádobka aj pre akékoľvek ďalšie voňavé variácie. Stačí naliať základný olej (skôr nejaký ľahší, napr. hroznový, marhuľový) a potom už len dodať pár kvapiek ľubovoľných esenciálnych olejov. Ja som si už aj do tejto hotovej zmesi od Saloos dovolila prikvapnúť pár kvapiek oleja z mäty kučeravej naviac :). Vonia tak krajšie a oveľa intenzívnejšie. Originál sa mi zdal pekný, avšak nie až tak nevýrazný ;).

Krásny večer a nazdravie s mätovým čajíkom ☕


Podobné príspevky na blogu:
Pepermintový roll-on proti bolesti hlavy | Saje Natural Wellness
Bachove esencie | Kvetová aromaterapia Roll-on Urgency
Bio parfémy Mytao od Taoasis

2 komentáre:

  1. Ja mám od Saloos ich levanduľovo-vanilkový roll-on s názvom Sladký spánok a používam ho takmer každý večer pred spaním. Asi aj vďaka nemu som si zas o niečo viac obľúbila levanduľu. A zdá sa mi, že je to v jojobovom oleji, ak si dobre pamätám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Môže byť, že je to jojobák, je strašne ľahký a nezanecháva na pokožke mastnotu :) Levandule som sa akosi "prejedla", mám pocit, že kedysi bola vo všetkej prírodnej kozmetike, dnes to už je naštastie viac rozmanité ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...