nedeľa 12. júla 2015

Alverde | "Kokosový" olej

Alebo ako sa dá ľahko popliesť aj v prírodnej kozmetike - stačí, že sa poriadne nečíta zloženie, že? :) Na rýchlovku bežím do drogérie po pár nevyhnutností. Potrebujem aj nejaký multifunkčný masážny a telový olej v jednom. Viem, že v regáli Alverde som už pár zazrela. Vidím kokosový, super. Cena okolo 5 € nie je až tak nízka, ale v rýchlosti nevidím nič lepšie. Nákup vybavený. No a potom keď doma v klídku čítam zloženie...


Hoci ide o relatívne dobrú zmes prírodných olejov, ten kokosový tu netreba čakať. Nie je to kokosový masážny olej. Je to Aroma Pflegeol Kokos! :D Z ozajstného kokosového orecha, je tu na druhej strane aspoň výťažok a zmes prírodných éterických olejov, kde predpokladám, že kokosový musí byť. Vôňa je na jedničku s hviezdičkou, kokosovú zbožňujem a ešte by som tipla, že je šmrcnutá vanilkou.


Ako vidno, pre toto zloženie je to "iba" relatívne dobrá zmes olejov v mojom hodnotení. Na prvom je mieste slnečnicový olej, ktorý pri dlhodobom používaní pokožku skôr vysušuje. Nerada vidím, že je ho najväčší podiel. Okrem toho, že je na prvom, je aj poslednom mieste. Rozumiem, že ten prvý s hviezdičkou je z bio/organic hospodárstva, ale načo je tam ešte obyčajný, možno aj rafinovaný, a je ho ešte menej ako vitamínu E, ktorého sa na na celé zloženie odporúča max. 0.5%? Záhada. Ďalej tam vidím olej sójový, hroznový a olivový. Ten s najviac benefitmi pre pokožku, mandľový, sa krčí na konci, takže ho môže byť pár kvapiek :). Pre najlepšie hydratačné účinky je dobré vtierať tento olej, ako každý iný, do vlhkej pokožky ihneď po sprche. Osvedčilo sa mi tiež podráždenú alebo spálenú pokožku pred aplikáciou navlhčiť + dezinfikovať nastriekaním termálnej vody.

Čo sa týka samotného balenia oleja, poňali to pekne ekologicky a chráni ho sklo. Dávkuje sa pomocou praktickej pumpičky, ktorú pri olejoch veľmi oceňujem, lebo sa od nich nezababre celá fľaštička až polička :)

PLUSY:MÍNUSY:
- bio certifikát Natrue.org a Vegan- slnečnicový olej môže vysušovať
- vôňa
- dostupnosť

4 komentáre:

  1. Já v ůbec nevěděla, že slunečnicový olej může vysušovat. Děkuju za info.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ho použiješ pár krát za mesiac, napríklad na masáž, tak by to malo byť v pohode. Ale pravidelné mazanie po sprche malo na moju pokožku vysušovací efekt, bohužiaľ lebo vonia krásne :( . Je pravda, že na každého môže pôsobiť inak, ale vo väčšine prípadov som čítala podobné recenzie na slnečnicový olej.

      Odstrániť
  2. Ja som mala od Alverde zatiaľ dva oleje, anticelulitídiový s rozmarínom, ten bol skvelý a potom ten s divokou ružou, ten nebol až tak super navyše tá vôňa, nič moc, za ružami to teda veľmi nevoňalo, ale divoké voňajú asi inak.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne všeobecne ruže nevoňajú. Zato vôňu kokosu a vanilky zbožňujem a tuto sa im to podarilo perfektne namiešať - teda aspoň tú vôňu, keď už kompozícia olejov nič moc...

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...