štvrtok 12. marca 2015

Avéne | Termálna voda v spreji

Kultová klasika, táto vecička. Samozrejme som k nej bola na začiatku skeptická. Prvé balenie som pred pár rokmi našla pribalené k jednému časopisu. Čistá voda v spreji, ktorú si mám nastriekať na tvár. To ako načo? :) Pogúglila som, dala som tomu šancu, a potom sa už len divila, ako fantasticky pomohla mojej pleti.


Pretože to nie je len taká nejaká obyčajná voda z kohútika, ale práve naopak. Termálna voda pochádza z prameňa pri francúzskych kúpeľoch v Avéne a má jedinečné zloženie bohaté na silicu a s mixom minerálov ako napr. zinok, kadmium, meď, bor. Obsah Eau Thermale tvorí iba táto liečivá voda a hnací ekologický čistý plyn nitrogén (keďže nádobka je pod tlakom). Údajne by sa ňou nemalo príliš triasť, priznám sa, že som sa nikde nedočítala prečo. Tak a teda v čom je to jej tajomstvo a ako konkrétne pomôže? Keby som to mala zhrnúť, doslova lieči akýkoľvek defekt pokožky - seriózne zdravotné problémy pleti, akné, je skvelá na podráždenú pokožku po (d)epilácii, citlivú, alergickú, mastnú, osviežuje, upokojuje, atď. Mňa ako fanúšika čistých rúk, antibakteriálnych gélov a otvárania dverí verejných WC pomocou lakťa oslovila aj bakteriálna čistota produktu. Tzn. že sa plní rovno pri zdroji a dodržiavajú sa prísne podmienky, aby sa do vnútra fľaštičky nedostala žiadna roztopašná baktéria.

Asi najčastejšie ju používam pri rituále večerného odličovania. Keď som sa už kompletne zbavila všetkého mejkapu, zmyla smog, stres, nastriekam na pleť rovnomerne tenkú vrstvu, nechám pôsobiť, voľne odpariť, samoliečiť. Výborný pocit :-).
Po druhé, je to výborna vec pred aplikáciou pleťového oleja. Poznáte olejový paradox? Teda ja ho tak volám :-). Dlhodobé mazanie pleti olejom ju môže v konečnom dôsledku vysušiť. Keď som sa dala na tento pokus, ktorému som dlho, predlho odolávala a majiteľky mastnej pleti ma iste chápu :-), už možno po mesiaci nastala transformácia a dokonca sa objavili suché šupinky. Je to taký zvláštny proces, ale o ňom inokedy. Každopádne, kvalitné bio olejčeky ako šípkový, pupalkový, argánový, sú pre mňa také malé sväté grály a správne mi fungujú len ak nimi v pleti uzamknem vlhkosť. Najideálnejšie túto bakteriálne čistú vodu.
A ešte by to mal byť aj fixátor mejkapu. To sa priznám nevyužívam veľmi často. Skôr v lete, keď je neznesiteľné vedro. Rozprašovač je naozaj veľmi jemný, efekt orosenej tváre nehrozí. Alebo ju proste strieknite pred seba, a rýchlo doň vojdite ako do obláčika parfému. Aj tak sa dá :-).

Na tejto zázračnej vode je postavená skoro celá kozmetika Avéne. Zatiaľ som od nich nič iné neskúšala, čo mi prišlo aj trošku ľúto teraz, keď som si pripomenula účinky termálnej vody. Registrujem mnoho produktov na pleť, dokonca dekoratívku. No vždy si pred takým nákupom potrebujem naštudovať zloženie, tak dúfam, že tam nedávajú nejaké zbytočné syntetické pomocné látky. Keď sa zamyslím, žiadnymi bio alebo organic certifikátmi som nádobky Avéne nikde oblepené nevidela...

4 komentáre:

  1. Ja som toho od Avéne vyskúšala fakt dosť, ich Cold Craem lip balm moje strašne suché a páliace pery doslova zachránil. Termálnu vodu poznám, tuším práve Avene bola prvou značkou, ktorá s touto vodou na trh prišla, ja tieto vody využívam hlavne v lete na osvieženie pleti, dajú sa nanášať aj na make-up, čo v sparnom lete strašne chválim a oceňujem. A v zime ich používam skôr na upokojenie pleti, po umytí vodou ma v zime pleť zvykne štípať.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Avéne bohužiaľ - pre mňa - nie je prírodná kozmetika, študovala som si zloženie niektorých výrobkov a dosť ma prekvapilo, akú chémiu vie skrývať. Takže za mňa Avene nie. Ale táto termálna voda nemá chyby :) momentálne používam každý večer po odlíčení podobnú od Vichy a tiež spokojnosť.

      Odstrániť
  2. Tato voda je pro mě jedna z nejzbytečnějších věcí, co jsem měla :-) Jsem zvyklá používat po čištění pleti čisté květinové vody (levandulová od Nobilis, dříve jsem jela na růžové od Purity vision) a chtěla jsem nějakou levnější alternativu a pro mě mělo Avéne efekt nula, možná tak osvěží v létě, ale stejně tak mě osvěží i normální voda z kohoutku. Ale ráda čtu, že je s ní někdo spokojen, že to na někoho funguje :-)

    porcelainswan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidis, tak zase ja si dokonca mini balenia nosim aj na cesty, proste vsade so sebou :D. Avene, Vichy, La Roche.. striedam to. Pohybujem sa na miestach, kde je voda z kohutika tvrda a vysusuje, takze ked si ju nastriekam po celej odlicovacej rutine, mam pocit maximalne osviezenej a dezinfikovanej pleti, no a este tie mineraly :). Za mna super "vynalez" :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...