pondelok 9. marca 2015

Dr. Hauschka | Krém na ruky

Na krémy na ruky som nikdy nekládla nejaké vysoké požiadavky, veď postačí aj stará známa Indulona či Nivea, že? Lenže keď sa človek raz dostane do ošiaľu čítania etikiet ingrediencií... No aj tak som si najskôr vravela, že podstatné je nedávať škodlivú chémiu na tvár či pokožku hlavy. Lenže rukami natretými kadečím jeme, dotýkame sa mimovoľne úst, očí, celkovo tváre. A nie práve zničená pokožka rúk je to, čo aj postarším plastikovým dámam nabonzuje ich približný vek? :) Takže je určite fajn prejsť na starostlivosť, ktorá ich nie len na oko zmäkčí a vyhladí, (ďakujeme parábenom a silikónom) ale naozaj zdravo hydratuje a vyživí.


Ten od Dr. Hauschka bol v mojej travel kazete (recenziu na levanduľový sprchový gél som už písala). Hliníkovú tubu môžete pri používaní pekne rolovať až k uzáveru, takže sa minie do posledného "mikromililitra". Textúru má krémovú, dosť hustú, ale rozotrie sa ľahko, stačí ho naozaj málo. Je takej svetlej hnedo-žltej farby. Obsahuje niekoľko olejov a zaujímavých rastlinných výťažkov. Mandľový, arašidový, jojobový a pšeničný olej si robia svoju prácu dobre a pokožku rúk kvalitne zhydratujú. Arašidový olej si skôr viem predstaviť v kuchyni, ale ani v kozmetike sa nedá zahanbiť. Dočítala som sa, že je účinný pri ekzémoch, dermatitíde, suchej pokožke! Okrem olejov krém obsahuje aj včelí vosk, ktorý zjemňuje a hydratuje. Skvelá prírodná náhrada silikónov v bežných krémoch, ktoré majú aj tak len krátkodobý účinok, a dosť negatívny dlhodobý.. Čo by sa vám do hauschkovského produktu nemuselo hodiť je konzervant a rozpúšťadlo benzyl benzoate a potom vonná prísada a UV rezistent benzyl salicylate. Obe látky sú ale označené ako prírodného pôvodu.


Vo výsledku by som tomuto krému ubrala z výborného hodnotenia jedine za vôňu. Parfum s hviezdičkou znamená, že pochádza z organických esenciálnych olejov, a potom sú uvedené ďalšie konkrétne, a to: Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Farnesol, Eugenol, nerozumiem načo táto zmeska, plus parfém a ešte aj benzyl salicylate, a aj tak vo výsledku nič moc. Parfemácia je stredne silná a ťažko sa identifikuje, taká bylinkovo-niečo-prírodná. Rozhodne nesmrdí. No viem si predstaviť aj príjemnejšiu vôňu za asistencie sympatickejších prírodných esenciálnych olejov.

Moje balenie malo síce len 10 ml, no pohodené v kabelke malo dobrú výdrž. V krízovej situácii na poslúžil ako náhrada bezoplachového kondicionéru! Stačí natrieť na ruky trošku viac a prejsť po suchých vlasoch. Veď to zloženie je viac-menej celkom slušná olejová kúra :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...