streda 19. decembra 2018

Nebezpečné silikóny v kozmetike | Nový zákaz EÚ

Začiatkom tohto roka vydala Európska komisia nariadenie, ktorým rozhodla o obmedzení použitia niektorých silikónov v kozmetike. Kanada už v roku 2009 zaradila jedny z najpoužívanejších silikónov, siloxán D4 a D5, na zoznam chemických látok, ktorých použitie je treba v produktoch nutne obmedziť. Z akého dôvodu a prečo sú vlastne tie silikóny tak obľúbenou a častou "prísadou" v kozmetických fľaštičkách?


Kozmetické giganty ich pre úžasné vyhladzujúce a uhladzujúce schopnosti s obľubou používajú do pleťových krémov, sér, telových mliek, šampónov, kondicionérov, stylingových produktov na vlasy, atď. Nájdete ich takmer v každom konvenčnom kozmetickom produkte. Medzi najčastejšie sa vyskytujúce silikóny patria dimethicone, cyclotetrasiloxane (D4), cyclopentasiloxane (D5), cyclohexasiloxane, phenyl trimethicone, cyclomethicone, trimethylsiloxysilicate atď. V zložení produktu (INCI) hľadajte koncovky -thicone, -icone, -siloxane, -silane, -thiconol a ďalšie.

No viete akú cenu zaplatíte za expresné zabezpečenie falošnej hebkosti pokožky a umelý lesk vlasov? Aké efekty silikónov na našom zdraví potvrdilo vyše 400 vedeckých štúdií? A čo spôsobujú nášmu životnému prostrediu?

Všetko dôležité sa dozviete v pokračovaní tohto článku na mojom aktuálnom blogu -> Biotiful.sk: Škodlivosť a toxicita silikónov v kozmetike




Evka

Biotiful.sk


Ďalšie príspevky na blogu:
Vypadávanie vlasov a prírodna kozmetika
Prvý prírodný certifikovaný lak na nechty | Logona
Čierna detoxikačná micelárna voda na hĺbkové čistenie pleti | Soaphoria


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...