nedeľa 7. januára 2018

Pepermintový roll-on proti bolesti hlavy | Saje Natural Wellness

Pohoda, kľud a wellness. Boli to synonymá k vašim vianočným sviatkom? Myslím, že každý by si prial aby boli. A rovno by mohli tieto tri slová sprevádzať celý náš rok, no nie? :) Pri často hektickom živote je to však nielen ťažké, ale veľakrát dokonca nemožné. No existujú pomocníci, a dokonca úplne prírodní, ktorí môžu dosiahnutiu pokojného, vyrovnaného, „zen“ stavu výrazne napomôcť.


Nezvyknem písať také tie populárne povianočné články a chváliť sa, čo všetko som dostala na Vianoce :). Tentokrát sa s vami ale musím podeliť o malé voňavé zázraky, ktoré mi pomáhajú k psychickej pohode, relaxácii a dokonca aj lepšiemu rozmýšľaniu. Moja sestrička ma veľmi príjemne prekvapila veľkou nádielkou od kanadskej prírodnej značky Saje Natural Wellness, ktorá ukrývala dizajnovo nádherné a roztomilé produkty v sklenených fľaštičkách: roll-on Peppermint Halo proti bolesti hlavy, roll-on Eaters Digest pre lepšie trávenie, sprej Arrive Revived proti nevoľnosti pri cestovaní a jet lag, Safe Hands antibakteriálny krémik na ruky, Restoral hojivý balzam a tri prírodné esenciálne olejčeky. ♥


Aromaterapia aj fytoterapia bývajú veľakrát podceňované. Niekto ich odmieta už len z princípu, že na podobné "veci" neverí. Niekto ich vyskúša a vôbec nefungujú. Môže sa stať. Asi treba byť aj trošku spirituálnejšie naladený :). V každom prípade sú to veľmi individuálne liečebné metódy a nikomu by som ich nevnucovala. Nemyslím však, že ide o nejaký placebo efekt a preto by som odporúčala, aby ste im dali šancu, veď nikdy neviete ;). Potom nemusíte vyďobkávať lieky ako cukríky a zbytočne si tak zaťažovať organizmus.

Saje Peppermint Halo roll-on proti bolesti hlavy

Na bolesti hlavy nie je nič príjemné. Zväčša sa na nečakanú návštevu zastaví na dlhšie ako len takú zdvorilostnú hodinku. Keď sa pri nejakej bolesti snažíte čo najviac oddialiť zhltnutie tabletky, pri tomto špeciálnom druhu útrapy užitie analgetík býva nutné už pri jej prvých náznakoch. Veď... asi to poznáte. Musíte túto nepríjemnosť podchytiť hneď v začiatkoch, lebo onedlho začne v hlave vyčíňať ako hurikán. V tomto momente do boja posielam nového rytiera v plnej zbroji. Pepermintového. Moju posadnutosť mätou asi tiež dobre poznáte :). Mätové mydlá, šampóny, miešam si telové oleje s mätou a v zbierke si syslím asi 10 rôznych druhov esenciálnych mätových olejčekov. Preto nikto na svete by nemohol byť viac prekvapenejší z tejto úžasne silnej, extrémne chladivej vôňe mäty piepornej ako ja! :) Má tak originalnú a prenikavú arómu, že stačí len privoňať ku guličke a cítim sa fresh ako rybka alebo ako po troch kávičkách. Tento liečivý elixír sa pri začínajúcej bolesti hlavy jednoducho pomocou roll-on guličky nanesie na spánky, čelo tesne okolo vlasovej línie a vzadu na krk, smerom od chrbtice k temenu hlavy (krásne to ukazuje toto kratučké oficiálne video).


Po pár sekundách ma zahalil super osviežujúci, chladivý až šteklivý pocit smerom od krčnej chrbtice až po korienky vlasov a cítila som, ako sa bolesť a tlaky v hlave doslova „odparujú“ preč :). Energizujúca mätová vôňa tomu celému dodáva neskutočný šmrnc a rozmáhajúca sa bolesť bola do pár minút preč! Komplexný príjemný chladivý zážitok však budete cítiť minimálne hodinu. Bonusom je krásny prírodný parfém, ktorý potrvá aj niekoľko hodín. V horúcom lete si okolo neho asi omotám šnúrku a budem ho nosiť na krku, aby bol nonstop po ruke ;).

Zloženie: mäta pieporná (mentha piperita), eukalyptus (eucalyptus globulus), kajeput / čajovník (melaleuca cajuputi), rozmarín (rosmarinus officinalis), levanduľa (lavandula angustifolia), vetiver (vetivera zizanoides).

Skladá sa z čistých byliniek, resp. ich esenciálnych olejov. O tomto produkte som sa vám musela rozpísať v samostatnom článku, lebo pepermintový olejček je doslova čarodejník. O ďalších spomínaných darčekoch vám poreferujem už onedlho.


Saje Natural Wellness je kanadský koncept, sieť obchodov vrátane eshopu, a na európsky trh zatiaľ bohužiaľ nevstúpili. Keby som ich produkty mala porovnať s niečím dostupným u nás, napadnú ma hneď Bachove esencie, resp. Bachova kvetová terapia. U Saje sú vône a produkty o 100% intenzívnejšie, u mňa efektívnejšie a cenovo omnoho drahšie (tu nájdete oficiálny eshop). O lacnú záležitosť rozhodne nejde, no majú šikovný systém náhradných náplní. Každá sklenená roll-on fľaštička má dva otvory. Hlavný pre guľôčku a nanášanie priamo na pokožku. Druhý je na spodnej časti, cez ktorý zmes môžete nakvapkať napríklad do telového oleja, a tiež cez neho produkt jednoducho kedykoľvek doplníte.


Teraz si možno hovoríte, že to všetko je síce super, ale najbližší víkend sa do Kanady na návštevu Saje obchodíku nechystáte :). Ani nemáte za oceánom nikoho známeho. Napadlo mi, že čisto teoreticky sa predsa môžete pokúsiť vyrobiť si vlastnú podobnú medicínku! Do prázdnej roll-on fľaštičky namiešajte prírodné oleje ako som uviedla v zložení pri Peppermint Halo. Určite si vyhľadajte a zakúpte čo možno najkvalitnejšie esenciálne oleje. Presné podiely síce výrobca neuvádza, ale vzhľadom na to, že v ňom cítim iba extra silnú mätu piepornú, tak tejto tam bude minimálne polovičný podiel. Myslím si :). A nakoniec, je to predsa váš skvelý priestor pre experimentovanie! Tak veľa šťastia pri mixovaní a majte krásny deň ♥

PS: Keďže ide o neriedenú zmes, dávajte si pozor a otestujte si možnú alergickú reakciu jednotlivých olejov s pokožkou a tiež ich fotosenzibilitu na priamom slnku.


Podobné príspevky na blogu:
Bachove esencie | Bachova kvetová terapia a prírodné parfémy
Nobilis Tilia, Saloos | Moja mätova aromaterapia
Bio parfémy Mytao | TAOASIS

7 komentárov:

  1. Och tak tento rollon coze ❤!! Ale na aromaterapiu inaksie az tak neverim, nie ze by som ju podcenovala aj kamoskam funguje ale ja ju vnimam skorej ako vonu do bytu - kde viem ze nepouzijem nic chemicke. Zuz.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Zuz, škoda ak ti aromaterapia nepomáha a dala si jej šancu, pokojne tak môže byť, ako som písala už v článku. Je však skvelé, že prírodnými olejčekmi prevoniavaš byt a dávaš tak prednosť zdravým vôňam! :)

      Odstrániť
  2. Tiež si myslím že to vyzerá božsky hoci najlacnejší ako som si práve pozrela neni....tak ale vďaka za dobrý tip vyrobiť si dačo podobné. Asi skúsim :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lacný veru ozaj nie je :/ . Vzhľadom na tú intenzívnu vôňu a účinky tam musia byť použité extra kvalitné esenciálne olejčeky, ktoré sa v cene odzrkadľujú a určite aj to krásne luxusné balenie. Som rada ak som inšpirovala k DIY, potom určite napíš ako pokus dopadol ;)

      Odstrániť
  3. Překrásné fotky a hodně mě zaujala tyčinka na bolest hlavy, většinou mi tyhle věci nezabírají ,ale tohle bych klidně vyzkoušela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úplne súhlasím peppermintový esenciálny olej je top na bolesť hlavy, ja napr. frčím na tejto roll on z Doterry, práve kvôli tej kvalite ;)
    https://www.mydoterra.com/ShoppingCart/index.cfm?FuseAction=CategoryShop&CategoryID=2755

    OdpovedaťOdstrániť
  5. O tomhle slyším poprvé. Jelikož je u mě bolest hlavy na denním pořádku a úplně mi nezabírají klasické věci, hodně mě roll-on zaujal. Pokud se k němu někdy dostanu, nebudu váhat a vyzkouším :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...