sobota 7. októbra 2017

Purity Herbs Organic | Dezinfekčná bylinná tinktúra

O produktoch na problematickú až aknóznu pokožku sa u mňa príliš nenačítate. Relatívne normálnej pleti bez väčších problémov nevďačím nikomu inému, ako prírodnej kozmetike :). Ale poteším dnes tých, čo takéto patálie riešia každý deň a zišiel by sa nejaký dobrý trik na urýchlenie procesu hojenia pokožky. Pretože s otravami ako sú drobné vyrážky rôzneho pôvodu, predsa len z času na čas bojujeme asi všetci. Či už je to vďaka hormonálnym výkyvom, alebo sa vám proste jeden červený pupák rozhodne vyrašiť si uprostred čela práve, keď vás čaká mimoriadne dôležitý deň. Štandard.


O produktoch islandskej Purity Herbs Organic som čítala samé chvály, ale skôr ako ich pleťovú kozmetiku som proste musela vyskúšať ich bájnu bylinkovú tinktúru :). Tak som sa na balíček od Mišky z KrasnaKazdyDen.cz a testovanie veľmi tešila.


Liečivá vodička je zabalená v matnom tmavo-modrom skle, ktoré okrem toho že vyzerá luxusne, chráni olejčeky a bylinky pred znehodnotením od slnečného žiarenia. Konzistencia nie je olejová, ako tomu pri roll-on väčšinou býva, ale úplne tekutá. Z toho dôvodu má pri neopatrnom zachádzaní tendenciu pri aplikácii vytiecť trošku viac, a to zbytočne. Preto odporúčam ním iba trošku potriasť a urobiť guličkou na pokožke malú „ďobku“. 10 ml balenie mám už minimálne pol roka. Netypické na tej bežnej „vodovej“ konzistencii je suchý, vŕzgavý pocit, ktorý zanecháva. Menšiu vyrážku trošku zmrští a vcucne. Samotný alkohol vysušuje slušne, ale je obrovský rozdiel medzi starou dobrou Alpou Francovkou a Purity Herbs, ktorá je rovnako na báze alkoholu.


Totiž, vezmite všetky tie bylinky, po stáročia známe pre ich liečivé, hojivé a dezinfekčné účinky na pokožku a natlačte ich do jednej fľaštičky. Voilá – tinktúra od Purity Herbs :). Nanášajte ju niekoľko krát do dňa a extrémne urýchli hojenie vyrážok, jazvičiek, drobných poranení. Nájdete v nej bylinky:

Lastovičník väčší: používa sa proti zhubným chorobám kože, nehojacim sa ranám, vredom, bradaviciam a nevyliečiteľným lišajom.
Rumanček prímorský a rumanček diskovitý: liečia kožné vyrážky a ekzémy
Vŕba biela: jej kôra pôsobí dezinfekčne a má protizápalové účinky
Nevädza poľná: pomáha hojiť ranky, pokožku ukľudňuje a pôsobí protizápalovo.
Kostihoj lekársky: lieči pokožku, urýchľuje hojenie rán, tlmí zápaly spojené s ekzémami a psoriázou
Mydlica lekárska: pomáha zmierniť svrbenie pokožky, akné či ekzémy

Všetky účinky znásobujú aj prírodné esenciálne oleje, ktoré okrem toho že liečia, dodávajú tinktúre krásnu ostrú čisto bylinkovú vôňu: rumanček, klinček, cyprus, muškátový orech, fenikel a ylang ylang.


Našla som aj ďalší výborý spôsob využitia tejto tinktúry - na štípance od komárov. Na tie som zvykla vždy používať čajovníkový olejček Tea Tree, ktorý je síce účinný ale samotná vôňa tohto oleja nemusí byť pre každého vábna, koniec koncov, mala by odpudzovať aj komáre. Takže ak sa s Tea Tree váš nos nedokáže skamarátiť, tento roll-on bude vítaná náhrada na liečenie štípancov.

Prvá pomoc z Islandu na okamžitú dezinfekciu a rýchle zahojenie nedostatkov na tvári vás vyjde na 11,50 € a kúpite ju v eshope KrasnaKazdyDen.cz. Roll-on balenie je veľmi praktické, spratné do každej kabelky aj akokoľvek malej cestovej lekárničky. Veru, vláčim ho so sebou všade ☻✌


Podobné príspevky na blogu:
Detoxikačná micelárna voda na hĺbkové čistenie pleti | Soaphoria
Starostlivosť a čistenie problematickej, mastnej pleti | Prírodná a vegan kozmetika
Neopísateľná vôňa krásy a čistoty - rada Himalay od Soaphoria


6 komentárov:

  1. Děkuji za recenzi, určitě vyzkouším , už po něm delší dobu pokukuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ho máš na muške Jani, tak neváhaj ;). Výborne urýchľuje hojenie, verím, že budeš spokojná ako ja :)

      Odstrániť
  2. Tuhle tinkturu máme doma tuším už ve třetím balení a je parádní! Urychluje hojení pupínků, škrábanců a taky zmiňovaných komářích štípnutí. Dokonalost :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dokonalosť, to máš pravdu Bebe! :) Tiež nepochybujem o tom, že akonáhle mi tento roll-onek dôjde, kupujem hneď ďalšie. Pre mňa osobne oveľa lepšia voľba ako tea tree olejček.

      Odstrániť
  3. Ja sa praveze obavam lastovicnika hned na druhom mieste v zlozeni. Predsa len pouziva sa na bradavice a ked dokaze znicit bradavicu, no hm ... Ale tak ked sa Ti nic s tvarou nestalo, tak to asi bude ok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha takto som sa nad jeho účinkami nezamýšľala. Je to bylinka a verím že lieči a zameriava sa iba na to, na čo má :) Nemyslím, že by mala ničivé účinky napr. na zdravú pokožku v okolí. Nič také som neprostrehla a to ho používam už niekoľko mesiacov :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...