nedeľa 9. apríla 2017

Mätová kvetová voda

Dospela som do takého pokročilého štádia, že bez mojej úžasnej mäty si neviem predstaviť žiaden deň. Pravidelný čitateľ už dobre pozná moju obsesiu :). Mätový čaj varím hneď ráno, a v priebehu dňa si mätu vychutnávam v rôznych bylinkových zmesiach (inak, všetkými desiatimi odporúčam Čaje u Marušky od jednej zázračnej českej pani bylinkárky. Jej čarovné čajíčkové zmesi na každý neduh objednávame s kolegyňami už pravidelne).


Keď prídem zničená z práce, nasleduje intenzívna aromaterapia prostredníctvom difuzéra či aromalampy a voľba je jednoznačná - mätové esenciálne oleje. Podľa nálady už mäta kučeravá, mäta pieporná alebo mäta lúčna. Zbožňujem tú vôňu v miestnosti! Bolesť hlavy, migréna, nevoľnosť, nádcha, bronchitída, úzkosti, to všetko zmizne oveľa rýchlejšie. Okrem iného aj všetky mikróby vo vzduchu, pretože mäta má dezinfekčné a antiseptické účinky.

Hádajte, kto bude môj favorit spomedzi prírodných kvetových vôd? :) Snažím sa striedať rôzne bylinky, ale viac-menej pravidelný aktér pri večernej odličovacej rutine a rannom dočistení pleti je práve Mätová kvetová voda:
• vhodná na úplne všetky typy pleti, vrátane jemnej a citlivej
• výborne vyčistí pleť, zmierňuje vyrážky a akné
• oživuje unavenú pleť a zjednocuje jej farebný tón
• na pokožke mi vždy zanechá príjemný chladivý pocit
• má sviežu pepermintovú vôňu
• uľahčuje rozčesávanie vlasov, zabraňuje ich nadmernému masteniu

Keďže mätovú vodu nakupujem v množstvách, aby som sa s ňou mohla aj oblievať :), uprednostňujem už roky značku Saloos, ktorá má ceny najpriaznivejšie. Nejde o 100% čistý hydrolát, lebo 2% tvorí alkohol, kvôli dlhšej trvanlivosti a aby sa tak rýchlo neznehodnotila. Ak uprednostňujete starostlivosť bez alkoholu, odporúčam slovenskú Soaphoriu, ale pri takejto tekutine pozor na vysoké riziko jej kontaminácie kadejakými špinkami.

Ktorá je vaša najobľúbenejšia kvetová voda?




Podobné príspevky na blogu:
Organická kvetová voda | Harmanček
Bio hamamelová kvetinová voda
Moja mätova aromaterapia


7 komentárov:

  1. Levandulovaa :-) ale matovu musim vyskusat tiez

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj :) na leto bude perfektná, osviežujúca. Levanduľovú mám tiež rada.

      Odstrániť
  2. Ja mam rada ruzovu vodu, tea tre, uhorkovu ale tiez matovu radim medzi moje TOP.

    Lydia

    OdpovedaťOdstrániť
  3. od Saloosu tiez pouzivam najcastejsie vodicky, ale odkedy mam ruzovu od Hanusu, tak sa asi tak skoro k nim nevratim :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ruzovu sem-tam pouzijem, ale pre mna velmi prenikavu vonu.. od Hanusu som sice este neskusala :)

      Odstrániť
  4. Já bohužel květové vody od Saloos nemůžu ani cítit... A celkově mi Saloos absolutně nepasuje :(. Po jejich květových vodách se mi vždy hrozně stáhne a vysuší pleť, začne celá štípat a není to vůbec příjemné. Mám ráda květové vody od Purity Vision, ty neobsahují alkohol a jsou super :). Nebo je skvělá i růžová voda od Manufaktury. Když jsem ji měla, voněla po medu, což doteď moc nechápu :D. Ale byla naprosto skvělá :).

    fellienm.com

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...