nedeľa 10. júla 2016

Odličovanie s Avril Cosmétiques Bio | Prírodná micelárna voda a odličovacie obrúsky

Už som aj zabudla aké pohodlné je zotrieť makeup micelárnou vodou, ktorú som si kupovala kedysi dokola. Až prišla tá dobrá zelená stopka. Veď aké fajn je odlíčiť všetko naraz, rýchlo a jedným vrzom! Potom som začala bližšie študovať, čo tie „bezchybné“ odličovače obsahujú, slávnu Biodermu nevynimajúc a bolo po láske. Trend micelárok však rýchlo prebrali aj biokozmetické firmy, vrátane francúzskej Avril Cosmétiques Bio, a voilá, tu ju máme :).


K značke Avril som sa dostala vďaka eshopu s prírodnou kozmetikou Rosemont.sk. Francúzov považujem za priekopníkov v kozmetike, a hoci je táto značka mladá, víziu majú jasnú a tipujem ju na úspešnú. Dbajú na kvalitu produktov, ktoré sa pyšnia certifikátom EcoCert (min.95% zloženia je prírodného pôvodu), na ekológiu, netestujú na zvieratkách, a tlačia ceny výrobkov snáď až na úroveň Alverde. To si myslím slovenského zákazníka osloví najviac :).

Avril Cosmétiques Bio | Prírodná micelárna voda s nevädzou


Micelárna voda Avril má typickú konzistenciu, ide o priesvitnú vodičku. Klasicky ju nanesiete na odličovací tampónik a jemne zotriete mejkap očí a celej tváre. Ide to až príliš ľahko a jednoducho :). Je síce pravda, že žiadne ťažké maskary a zažierajúce sa očné tiene nenosím. Zotrieť, opláchnuť, hotovo!


Pleť sa nečervená, nepne, nevysušuje. Ako sa pozerám na to zloženie, nemá príliš čo dráždiť. Žiaden alkohol a 99% ingrediencií je prírodného pôvodu, z toho 20% organických. Vyzerá celkovo vysoko hypoalergénne. Chýbal mi takýto multifunkčný odličovač! Hlavne v tie dni, keď padám od únavy do postele, ktorá je odo mňa ešte kilometre a každý ďalší fyzický úkon, vrátane tých nad umývadlom, predstavuje strašidelné utrpenie :D.


Nemám rada, ak sa na výrobkoch píše „nie je potrebné po použití oplachovať“, zvlášť na rôznych neprírodných. Kto by už len chcel, aby sa mu po celý deň či noc do pokožky ešte viac vpíjali rôzne chemické kokteily. Píšu to aj na tejto micelárke, ale je jej odpustené. Po prvé preto, že má krásne bio zloženie, a po druhé nelepí a nezanecháva žiadne nepríjemné pocity na pokožke. Zvyknem oplachovať všetku odličovaciu kozmetiku. Hlavne preto, že nasleduje ďalšia starostlivosť. Aby sa na pleti prípravky "nepobili". Voda vonia príjemne bylinkovo-kvetinkovo. To bude tá nevädza, myslela som si, kým som sa nedočítala, že kvietok má nevýraznú a skoro žiadnu vôňu. Je na 4.tom mieste v zložení, čo je vysoký podiel tejto kvetovej vody. Tak prečo práve ona? Nevädza poľná (CZ: chrpa modrá) pôsobí na pokožku protizápalovo a preto je vynikajúcou voľbou pre problematickú pleť, pomáha hojiť ranky a pokožku ukľudňuje. Na pomoc jej prichádza aj super-hydratačné aloe vera a ďalšie hydratačné a jemné mycie látky.


Avril Cosmétiques Bio | Prírodné odličovacie obrúsky


Ďalším skvelým pomocníkom, nielen pre lenivé žienky, je odličovanie sa vlhčenými obrúskami. Túto vecičku som v prírodnej verzii tak dlho hľadala! V rámci cestovania a dovolenky, dokonalá vymoženosť. Nič, čím chcete dostať make-up preč, sa nerozleje, neroztopí ani neváži tonu. Zaberie minimum miesta, nepotrebujete tampóniky, pleťové vody, odličovače očí a ďalšie pidi fľaštičky. Vonia podobne ako micelárka, ale predsa len trošku inak, sladšie kvetinovo. Kvetinky tu už nie sú, zato aloe vera, tu má spomedzi ingrediencií hneď po vode najväčší podiel:


Áno, výskyt konzervantov je tu o čosi vyšší než je štandard, ale s tým treba u tohto typu produktu rátať. Napriek tomu mi žiadnu paseku, ani pri odlíčení očí nespôsobil (a to ma štípe aj obyčajná voda z kohútika -> chlór), ale každý je citlivejší na niečo iné. Ingrediencie sú z 98,97% prírodného pôvodu, z toho 20% organické. Samotné obrúsky sú ultra jemné a vyrobené z organickej bavlny. Nezabudnite balenie po použití poriadne zalepiť naspäť, aby rýchlo neuschli. Prípadne keď viete, že ich nebudete dlhšie používať, šupnite ich do sáčku a vzduchotesne uzavrite. Ak by sa vám náhodou predsa len vysušili, stačí obrúsok pokropiť vodou a problém vyriešený.


Micelárnej vody je v balení pol litra! Popri ostatných bio krémikoch a kvetinových vodách sa na kozmetickej poličke vyníma ako taký zelený obor. Po cca mesiaci aktívneho testovania z nej neubudlo skoro nič. Na Rosemont ju kúpite za 7,99 € a je to investícia na rok, to minimálne. Vlhčené obrúsky sú iná káva. Ak sa dokážete kompletne odmaľovať s použitím jedného kusu - chce to trochu logického skladania, ale majsterkou Európy v origami byť nemusíte :) - jedno balenie vám postačí na 25 odlíčení a vyjde vás na 4 €.

Ako riešite odličovanie na cestách? Ťaháte so sebou kozmetickú taštičku s miliardou drobných nádobiek a vzoriek, ako som zvykla aj ja? :D Vďaka za tieto vynálezy, ako sú prírodné odličovacie obrúsky! ✌


8 komentárov:

  1. Díky za super tipy, po téhle značce se budu muset kouknout v českém rybníčku, jsem micelárková, ale o dobré přírodní micelárce jsem ještě neslyšela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to prvá, z prírodných micelárkových vôd, ktorú som skúšala :) ale spokojná som veľmi. Hlavne je to výrazný rozdiel oproti odličovaniu olejmi alebo kvetovými vodami.

      Odstrániť
  2. Pěkná recenze, ani jeden produkt jsem zatím nevyzkoušela,ale micka zaujala :) Ubrousky ráda nemám , není mi to příjemné, takže i na cesty tahám micky a tamponky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, ja rovnako obrúsky nepreferujem v bežný deň, ale na cesty je to proste odličovací pomocník No.1 :)

      Odstrániť
  3. jeej vdaka za skvely typ, sice micelarku mam momentalne vyhliadnutu od So Bio Etic ale celkovo ta znacka Avril na mna urobila dojem, aj ako si spomenula super ceny najma na dekorativku, urcite nieco poskusam od nich ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som sa už po tej od So Bio obzerala! Od Avril v krátkom čase chystám ďalšiu recenziu - na niečo z ich dekoratívky. Ceny sú veľmi spotrebiteľsky priaznivé a aj "maľovátka" majú certifikované ;)

      Odstrániť
    2. Super uz sa tesim teda :) a vyssie si spominala ze je to rozdiel oproti odlicovaniu kvetovymi vodami a olejmi, v com? Lebo ja sa napr odlicujem mydlom a potom pletovym tonikom ale prave potom chcem miesto tonika vyskusat micelarku ale ako pises som pochopila, ze je to vhodnejsie len ako obcasne riesenie

      Odstrániť
    3. Mala som na mysli jednoduchosť celej procedúry :). Lebo používam zvyčajne olej plus kvetovú vodu. Voda mi neodlíči napríklad maskaru alebo korektor, na to treba olej. Aspoň mne :) alebo micelárku.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...