pondelok 28. decembra 2015

Natura Siberica | Prírodný šampón pre objem a sprchový gél anti-stress

Keď je na výber x-druhov šampónov, po akom siahnete? Ja väčšinou skúsim ten pre objem vlasov alebo lesk. S ruskou značkou Natura Siberica som sa prvý krát zoznámila v druhej polovici tohto roka, a bola som skoro v extáze, že sa mi podarilo nájsť dobrú prírodnú pleťovú vodu bez alkoholu. Ako málo stačí niekedy :). Tak som sa rozhodla ísť aj do ďalších ich záležitostí.


V prvom rade ma prekvapil objem u oboch fľaštičiek, pretože 400 ml sprchového gélu aj šampónu je fakt že dosť. Na pol roka :). Za pozornosť stojí cena. Vezmime si najprv sprcháč. 3,80 € (kupovala som na vivantis.sk) za tento objem znamená, že je lacnejší ako Alverde. Z bohatého výberu som si nakoniec kúpila ten spevňujúci a anti-stress v jednom, že sľubná kombinácia. Umýva dobre, nevysušuje, naopak pokožka po použití ostáva taká príjemne jemná a vôňa je decentná, kvetinová, aj keď si viem predstaviť viac upokojujúcu. Či nejako spevňuje, za mňa nie, nepostrehla som push-up ani firming efekt na žiadnej časti môjho tela, bohužiaľ :). Ešte ale pochválim aj pohodlný dávkovací mechanizmus s pumpičkou.


Ingrediencie som študovala dlhšie. Extrakty zo šalvie, medovky, verbeny sa rátajú, aj jedľa sibírska, psinček a rebríček (na oficiálnej svk stránke vypisujú prírodné výťažky zmätočne). Čo je chvályhodné, neobsahuje žiaden alkohol, SLS (ale "prírodnejší" SCS áno), parabény. Hneď sa mi však nepáčili pridané 3 vonné látky. EWG databáza ich vyhadzuje červeným. Hoci je ich tam minimum na konci, nejaké promile obsahu, zjavne kvôli nim nemá sprcháč bio eco certifikát. Stačilo možno miesto nich pridať prírodné esenciálne oleje a bolo by? No to len moja laická vianočná úvaha :).


Šampón sa už ale na obale chváli bio certifikátom, a právom, lebo 99% ingrediencií je prírodného pôvodu, je bez sulfátov (akýchkoľvek) a alkoholu. Zatlieskame mu :). Za 400 ml zaplatíte cca 8 € čo je stále dobrá cena. Príjemne ma prekvapila tak desiatka rôznych prírodných extraktov: divoké maliny, sibírska borovica, žihľava (kopřiva), rebríček, jarabina, rakytník, rumanček, pestrec, omán, dub a mydlica. Pekne vlasy a najmä pokožku hlavy upokoja a rozmaznajú. Šampón hodnotím v globále celkom dobre, hoci uchvátená som určite viac zo zloženia ako z efektu. Napriek absencii drsnejších mycích látok vlasy umyl dobre, ale kondicionér je nevyhnutnosť. Nevidím tam žiadnu látku, čo by výraznejšie vlas vyhladzovala. Na druhej strane objem som postrehla, čo je určite veľké plus.


Záverom, na sprchové gély si ešte posvietim a skúsim pohľadať nejaký bez pridaných vonných látok, lebo cena aj efekt boli fajn. Ich ďalším šampónovým (bez-sulfátovým a bez-alkoholovým) počinom sa brániť asi nebudem, ale až keď miniem tohto skoro pol litra :). No a hlavne momentálne používam môjho mätového miláčika od 100% Pure. Ale na wishlist si určite píšem ešte otestovať ich kondicionér, neskúšali ste?

♥ Ďakujem za každý komentár ♥

► Môj rebríček prírodných šampónov ◄

2 komentáre:

  1. Pri tejto značke je škoda, že človek musí vždy študovať zloženie, lebo nie každý produkt je rovnakej kvality. Aj s certifikáciou to majú rôzne pri každom produkte. Sprcháč som inak tiež dávnejšie mala, mne ale najviac voňal vitamínový :) Z vlasovej kozmetiky bola dobrá maska so severskou moruškou, ja mám ale skôr suché vlasy :) Momentálne mám ešte od nich doma kúpeľovú soľ, aj tá je fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, majú to trošku domotané a zahmlené. Aj zloženie na obaloch a to čo uvádzajú na oficiálnych stránkach, či už našich alebo zahraničných sa líši. Dík za tip na sprcháč ;) chcem vyskúšať aj ďalšie, a tiež na kondicionér na vlasy som zvedavá.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...