streda 11. novembra 2015

Saloos | Francúzsky zelený (skvelý) íl

Ahojte biotifulky! Dnešná recenzia bude o zázraku menom zelený íl. Alebo teda francúzsky íl, pretože tam sa najčastejšie vyskytuje. Je plný dobrých minerálov a oxidov kovov pre našu pokožku. Mala som jedno balenie už dávnejšie, keď mi pomáhal v jednom dôležitom boji. A tiež musím podotknúť, že vtedy som ešte nebola taká lenivá aplikovať si pravidelne masky na tvár :) takže výsledky boli viditeľné veľmi skoro.


Tento Francúz bojoval v prvej línii, keď som si dávala do rovnováhy mastnú pleť zničenú chémiou. Najdôležitejšiu úlohu zohralo samozrejme úplne vynechanie toxickej kozmetiky a aspoň aké-také obchádzanie alkoholu v biokozmetike. Misia bola úspešná :) ale veď ten príbeh už viac-menej poznáte z rozprávania k jednotlivým recenziám na mojom blogu. No späť k zelenému ílu. Pretože znova je to jedna nenápadná, 100% prírodná vecička, ktorá robí divy.


V podstate ide o jemnučký prášok, ktorý je potrebné vždy pred aplikáciou zmiešať s čistou vodou (pre ešte perfektnejší účinok pridajte obľúbenú kvetinovú vodu!), tak aby ste si vytvorili konzistenciu, ktorá je vám pohodlná pre nanášanie, ideálne štetcom, a hlavne aby nestekala z tváre. Lebo poviem vám, na bielom bavlnenom tričku sa táto zelená pasta krásne vyníma :). Aj na umývadle a jeho okolí. Pre mňa je potom vždy komplikované jeho úplne zmytie z tváre. Najjednoduchšie to pôjde v sprche.


Čo je na tom zelenom íle také špeci? Takže, v prvom rade, je to vynikajúci absorbent. Doslova vytiahne z pokožky toxické látky, všetky nečistoty a mám tiež pocit, že redukuje čierne bodky na mojom nose. Pri pravidelnom používaní mi natrvalo do neznáma absorboval nadmernú mastnotu z pleti. Na druhej strane suchú pleť určite nevysuší - testované na priateľovi :). Naopak, dodáva pleti dôležité minerály, pôsobí protizápalovo a lieči ju. Nájde taký dobrý balanc. Najlepšie na nej je, že výsledky vidieť okamžite. Po umytí prekvapí jemnučká hladká pleť a stiahnuté póry. Dobré nie? :). Ak celý rituál masky chcete doviesť k dokonalosti ako ja, po umytí tváre ju poriadne prestriekajte termálnou vodou. Ten pocit!

Ešte jedna veľmi dôležitá informácia, a to, že íl funguje iba keď je vlhký. Práve tá voda, ktorou ho vymiešate, totiž umožní tú správnu iónovú výmenu pre fungovanie masky. Mne úplne stačí naniesť íl v hrubšej vrstve, počkám cca 5-10 min kým vyschne a umývam. Pre dlhšie pôsobenie ho treba priebežne zvlhčovať alebo časti tváre zakryť potravinárskou fóliou. Neobviazujte si prosím fóliou celú tvár! Môžete začať pociťovať deficit kyslíka ;).


Táto moja plastová krabička má 80 gramov, je od českého výrobcu Saloos a kúpila som ju za cca 4,80 € (80 g). Vyrába, resp. balí ho veľa rôznych značiek prírodnej kozmetiky a mali by ste ho dostať v každom dobrom bio obchode. Pre jednu aplikáciu úplne stačí čajová lyžička prášku, takže výdrž ma veľmi, veľmi slušnú.

PLUSY:MÍNUSY:
- 100% prírodný íl- žiadne
- absorbuje mastnotu, nečistoty
- liečivé a detoxikačné účinky

Poznáte zelený íl alebo podobné pleťové zázračné masky? :)

Krásnu stredu ☀

4 komentáre:

  1. Zelený jíl používám od značky Argital. Před více než rokem jsem si ho koupila kilo. :D myslím, že ho budu mít až do konce života. Jsem na něj, ale strašný lajdák. Přála bych si ho používat tak 2x týdně. Míchám ho s různými EO občas i s medem nebo mandlovým či arganovým olejem :) Chtěla bych zkusit i růžový jíl.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kilo! :D Mozes ho nejak pekne zabalit a rozdavat na Vianoce :). Ja sa snazim o tie masky aspon 1x do tyzdna, ale je to tazke. A to zmiešanie s olejmi je dobry tip na suchu plet :)

      Odstrániť
  2. Já každý večer dělám masku z lávové země, už x let a stále mne to drží a jsem moc spokojená. Občas dám masku z neemu, je skvělá na jakékoliv kožní problémy. A na jíl už si brousím zuby :-)

    porcelainswan

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lavovu zem chcem uz strasne dlho vyskusat, hlavne ako sampon na vlasy a urcite ju potom skusim aj ako masku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...