sobota 28. novembra 2015

S čím som nebola spokojná III. | Prírodné deodoranty Alverde, Born to Bio

Dlho som tu nemala príspevok z tejto série, lebo nie veľmi rada píšem negatívne recenzie. Celkovo tej negativity a zla je všade prebytok. Ale myslím, že je na mieste občas poinformovať, čoho kúpu ľutujem, možno to niekomu pomôže pri rozhodovaní :). Dnes tu mám dokonca takú double recenziu na prírodný deodorant. Veľmi tvrdý oriešok.


Alverde: Deodorant limetka a šalvia
Začnem starou dobrou klasikou, Alverde. Osvedčená, dostupná DM značka, siahla som po limetkovo - šalviovom deodorante v spreji, za ľudovú cenu, tuším cca 3 €. Je to vlastne už druhý deo v poradí od nich. Dávno pradávno som používala taký menší, ružový guľôčkový s aloe vera. Možno niekde ešte vyhrabem obal so zbytkami a šupnem na instagram s mini recenziou.


S kopou alverďákov som spokojná, ale tie deodoranty im príliš nevyšli. V skratke, neplnia si svoju funkciu. Hoci vôňu má tento limetkový vcelku príjemnú a sviežu, už po pár hodinách má problém bojovať s tou ľudskou "vôňou". Obsahuje vysoký podiel alkoholu, ktorý tam tiež cítiť a potom má ten známy nešťastný účinok, že čerstvo oholené/poranené podpažie pekne vyštípe. Asi jediné, čo sa mi páči, je prírodné zloženie (samozrejme žiaden hliník) a rozprašovač = najviac sterilná forma aplikácie.


Born To Bio: Deodorant Chladivý zázvor
Toto je môj prvý a zatiaľ jediný kúsok od Born to Bio. Má ho na svedomí francúzska rodinná firmička, ktorej veselo balenú biokozmetiku registrujem v poslednej dobe na viacerých eshopoch (parfums.sk, vivantis.sk, dokonca aj mall.sk). Stál ma cca 4,70 €.


Objednala som si ho pre totálne krásne bio a bezalkoholové zloženie a silno som chcela veriť sľubovaným účinkom. Lenže. V prvom rade opäť to štípanie, a to non-stop a za akýchkoľvek podmienok. Podozrievam zázvor, možno až alergiu na neho, alebo mi vadila nejaká iná rastlinka, lebo vyštípal statočne. Ďalej sľubuje elimináciu pachov, ale tá sa nekonala. Ani po opätovnom nanesení už po pár hodinách v lete, to bolo úúúplne jedno či s ním alebo bez neho. Vlastne, že som s ním som cítila lebo sám o sebe mi smrdel. Neviem ako to opísať, bohužiaľ žiadna mäta, žiadna bylinka, možno okrajovo zázvor, ale taký závan, ako v starej opustenej chate, viete čo mám na mysli? :D


Ide o guličkovú formu deodorantu, čo mi vyhovuje najmenej, lebo treba čakať kým uschne. Každopádne pozrite si na záver aspoň to pekné zloženie s bylinkami a rastlinkami. Keď už nič z neho...


Škoda, že deodoranty nemajú žiadne alternatívne využitie a tak sú to naozaj vyhodené peniaze. Lebo napríklad nevyhovujúci šampón, sprchový gél či mydlo sa dá použiť na pranie jemnej bielizne. Takže lov na ideálny prírodný deodorant stále pokračuje a privítam každý jeden dobrý tip na funkčný bio-deo! :)

Krásny sobotný večer ✨

Môj rebríček prírodných deodorantov

S čím som nebola spokojná I.
S čím som nebola spokojná II.

16 komentárov:

  1. Přírodní deo je věčné hledání. Jdu dát pár svých osvědčených tipů :-) Primavera, Logona, Urtekram, Alva, Sanoflore. Urtekram používám už roky, ale základ tekutých deodorantů mají krystal, což je vlastně také typ hliníku, jak jsi psala v nějakém z příspěvků. Co rozhodně nedoporučuju je Lavera ;-)

    porcelainswan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, krystaly, ci uz kamen alebo tekute nevyhladavam. Som nazoru, ze to uz mozem rovno pouzit vsetky antiperspiranty plne hlinika = ten isty skodca. Lavere sa vyhnem :) a neskusala som ani ostatne, ktore si spomenula, musim si nastudovat zlozenie ;)

      Odstrániť
  2. Hmm tak nic , prostě přírodní deodoranty jsou slabé čajíčky :/ Skvělá recenze jako vždy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Jani :) a pravda, bohuzial priroda je zatial slabsi bojovnik v tomto smere. Ale ja sa nevzdavam a hladam dalej!

      Odstrániť
  3. Ještě jsem zapomněla na jeden tip - Nobilis Tilia. Ten nemám osobně vyzkoušený, ale kamarádka, která se potí poměrně dost, je s Nobilisem velmi spokojená ;-)

    porcelainswan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, dakujem za dalsi tip :). Vyspotrebujem vsetko co mam a uz sa tesim na rozhodnutie, ktory kupim ako dalsi :))). Urcite budem referovat.

      Odstrániť
  4. Já jsem zkusila deodorant od firmy RaE - divoká třešeň. Přišlo mi, že funguje úplně stejně jako běžné deodoranty. Vydržel i v létě, krásně voněl, je krémový, majlant taky nestál. Pak jsem měla od Eubiony a Alverde - jako bych nic neměla. Takže se vrátím k RaE.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Znacku RaE teda vobec nepoznam, idem googlit a vdaka za tip :)

      Odstrániť
    2. mají to na biooo.cz, ale kdybys chtěla nějaký tip třeba na vánoční dárek, tak na přímo stránkach firmy si můžeš vybrat i krabičku podle svého přání ;)

      Odstrániť
    3. RaE mám také, nedávno jsem ho dostala, ale ještě jsem ho netestovala v létě a při sportu, takže jsem se zatím bála doporučit, ale běžný den v tomto počasí zvládá pěkně :-) Ale podotýkám, že já jsem spíše člověk, který se nijak extrémně nepotí.

      porcelainswan

      Odstrániť
    4. Tak som sa na to mrkla, aj na zlozenie, a v podstate ide o prudko prirodny deodorant :) na baze kokosoveho oleja, bambuckeho masla a sody bikarbony. O tychto typoch deodorantov som uz citala, ale priznam sa, ze este neodhodlala vyskusat, no urcite to mam v plane! :))) Navyse tie drevene obaly vyzeraju uplne krasne.

      Odstrániť
    5. Jj, složení má jednoduché, kamarádka si dokonce deodorant na této bázi vyráběla sama, takže také je to možnost. Ale faktem je, že RaE má ty hezké obaly, takže je to super jako dárek :-)

      porcelainswan

      Odstrániť
  5. Též nemohu najít vhodný deodorant :/ Zkoušela jsem oba o kterých jsi psala akorát s jinou vůní, ale nesedl mi též ani jeden. Momentálně používám levandulový od Yves Rocher a s tím jsem spokojená. Se složením, už ale ne. Takže do budoucna bych chtěla zkusit od Soaphoria.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. YR majú fajn ten Aloe vera, z rady Culture Bio, má prírodné zloženie :-). Ja sa do budúcna chystám tiež na tieto, buď Soaphoria alebo podobný, na báze sody bikarbóny a olejov, aj keď som skeptik zatiaľ ;-)

      Odstrániť
  6. Alverde mám, ale používam ho len na krátkodobé osvieženie doma, keď je veľmi horúce, ale do spoločnosti naozaj nestačí :D

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...