pondelok 30. novembra 2015

100% Pure | Šampón mäta a chaluhy

O mojej mätovej obsesii asi viete :) a tiež že od 100% Pure bol pre mňa zatiaľ každý produkt na jedničku s hviezdičkou. V recenzii k ich kávovému očnému krému som sa zmienila, že by som určite chcela vyskúšať aj mätový šampón s chaluhami.


A dnes ho mám v rukách a môžem vám o ňom konečne povedať, za čo ďakujem českému zastúpeniu značky. V prvom rade som sa tešila na dokonalú mätovú esenciu. Nj, troška povrchné, ale poviem vám, láska na prvé nadýchnutie, vonia ako sladké mätové cukríky! Myslím, že v deň keď prišiel, som ani nepotrebovala vlasy umývať, ale musela som :).


Trošku som sa bála slabšieho čistiaceho efektu, pretože ingrediencie som mala naštudované vopred a nevidno tam veľa prírodných čističov. Umyl dokonale, navyše prekvapivo dobre pení a v prvej sekunde cítiť aj príjemný chladivý pocit. OK, na druhý krát som ho podrobila hádam najtvrdšej skúške, ktorú zvládne máloktorý prírodný šampón, a to vymyť ricínový olej. Ten si zvyknem občas vmasírovať do vlasovej pokožky tesne pred umývaním. Výsledok? Nemal s týmto extra hustým olejom najmenší problém. Druhé veľké plus. A to tretie si pripísal za celkový výsledok po umývaní. Pretože robí krásne vlasy! Objem, ktorý pozorujem ešte na druhý deň a vyhladené vlasy aj bez kondicionéru (ten zámerne vynechám, keď chcem šampón objektívnejšie posúdiť, ale inak ho takmer vždy používam). Je pravda, že zakaždým umytím aj fénujem, lebo hriva by mi schla tak 3 dni a potom ostala prilepená k lebke :D. No striedanie teplého a studeného vzduchu neurobí predsa žiadne divy pri slabšom šampóne. Splňuje vlastne všetko čo od šampónu očakávam. Myslím, že som našla dokonalý šampón a idem ho rovno posadiť na trón môjho osobného subjektívneho rebríčka :). A je mätový!


Otvára sa vyklápacím viečkom zospodu, konzistencia je tak akurát tekutá, takže sa týmto spôsobom minie do poslednej kvapky. Jediné, čo ma na ňom mrzí je, že tá úžasná svieža vôňa nevydrží vo vlasoch. Ale to som si už pri biokozmetike nejak tak zvykla.


Špeciálne by som chcela upozorniť na dokonalé zloženie. Hádam je samozrejmé, že sa jedná o 100% natural a 100% vegan produkt, navyše aj bezlepkový a cruelty-free. Miesto vody u 100% Pure nadčasovo používajú šťavu z aloe vera a ružový hydrolát. Čistiacu látku predstavuje sodium cocoate, čo je saponifikovaný, alebo zmydelnený kokosový olej. Ale to iba jedna z mnoha, pretože silné prírodné čistiace účinky, navyše liečivé a podporujúce rast vlasov a lesk(!) má obsiahnutý mätový extrakt, riasa chaluha, zelený čaj, lopúch, žihľava, extrakt z nimba, nechtík lekársky a zimolez. Nádhera :). Vypomáhajú ďalšie vyživujúce zložky ako kokosový olej, pantenol, vitamín E. Prírodných konzervantov, ktoré okrem tejto funkcie navyše pokožke a vlasom prospešné, tu máme hneď niekoľko: oregano, tymián, vitamín E a morská soľ. Ide to aj bez chémie. A nakoniec už "iba" esenciálny mätový olej. Mňam.

PLUSY:MÍNUSY:
- zloženie 100% Natural, 100% Vegan, bezlepkové a s 0% vody- žiadne
- dodá krásny objem a lesk
- vôňa!

Po toľkých superlatívoch, trošku schladí cena. Šampón má luxusné zloženie s 0% podielom vody. To odráža aj cenu, ktorá sa pohybuje od cca 6 € (175 CZK) za 30 ml a väčšie balenie cca 16 € (450 CZK) za 236 ml na 100percentpure.cz. Tu by som ešte dodala, že ho určite netreba plné hrste ale naozaj malé množstvo. Myslím, že je to práve tým, že neobsahuje žiadnu vodu a tak je jeho umývacia sila omnoho koncentrovanejšia.

Ja ho proste zbožňujem a odporúčam ❤

A ktorý je váš TOP prírodný šampón?


12 komentárov:

  1. Fííha, vyzerá že stojí za vyskúšanie. Aspoň to menšie balenie by som skúsila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite, odporucam :) aj ked cena vyjde pri vacsom baleni priaznivejsie za objem.

      Odstrániť
  2. Jojo 100% Pure mají dokonalé šampony :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pouzivas tiez matovy alebo iny? Ostatne sampony 100% Pure som skusala iba zo vzoriek, ale do tohto som sa zalubila :)

      Odstrániť
  3. Môžem si spýtať že kde si to kúpila? Online alebo sa to á kúpiť aj niekde na Slovensku? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Sarah, na Slovensku som sa ešte bohužiaľ nestretla s výrobkami 100% Pure a nakupujem ich na http://www.100percentpure.cz/ - posielajú aj k nám :)

      Odstrániť
  4. Na stranke http://green-world.sk som objavila nejake vyrobky 100% pure nie su tam sice vsetky ..az taky vyber nemaju. Momentalne maju asi 2 sampony na vyber a este ine od nich. Lepsie ako nic a su aj lacnejsi...za 236 ml pytaju 13.30 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aj tento samponik som vyskusala mam ho doma objednala som priamo z USA trosku ma sklamalo,ze som este musela platit na poste za prevzatie balika,ale spat k samponu je skvely super perfektne peni! kupila som si od nich aj cucoriedkovu spiralu ta vona,ze wauuu super! chcem sa spytat ci aj kondicioner ste skusali a ze ci je tak skvely ako samponik?!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, bohužiaľ, veľakrát treba pri objednávke spoza oceánu platiť clo a tým sa produkty dosť predražujú ;/ ..ja vždy objednávam z českej stránky. Tento šampón už minimálne tretí krát velké balenie a som rada, že si aj z tohto šampónku nadšená :)

      Kondicionér som testovala iba zo vzorky a zdal sa mi veľmi fajn, ale ťažko súdiť z jedného použitia.. No už sa chystám dlho aj na plné balenie! Potom bude určite recenzia :)

      Odstrániť
  6. Trošku som prekutrala zloženie šampónu a vlastne viacerých produktov zo 100%pure, lebo som ich začala používať 2 mesiace do zadu. Nie sú tak celkom čisté ako o nich samotná značka hovorí. Obsahujú totižto Lonicera Caprifolium (Japanese Honeysuckle), čo je vlastne skrytý parabén. Rozdiel medzi syntetickými parabénmi a týmto je, že obsahuje voľné radikály, ktoré s. parabény nemajú. Taktiež má isté "benefity" ako protizápalová aktivita, antimikrobiálnu aktivitu a taktiež ukľudňujúci efekt. Ajkeď má podobné nežiaduce pôsobenie na náš organizmus ako s. parabény, nezaraďuje sa medzi nich kvôli vyššie uvedeným dôvodom.
    Týmto som Vás od značky nechcela odradiť, len som chcela pomôcť babám, ktoré sú striktne proti používaniu výrobku s obsahom akéhokoľvek druhu parabénu. Musím priznať, že po tomto zistení asi aj tak naďalej zostanem pri spomínanom mätovom šampóne, lebo som s ním veľmi spokojná. No v budúcnosti ak natrafím na niečo, čo bude vyhovovať mojím vlasom ako tento šampón a zároveň bude úplne bez parabénov, tak to s radosťou vymením za 100%pure šampón.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...