streda 30. septembra 2015

Weleda | Jemné prírodné čistiace mlieko

Weleda si u mňa stabilne drží pozíciu jednej z najobľúbenejších prírodných značiek a preto vždy rada skúsim aj nejakú novú ich vecičku.



Takto to bolo aj v prípade tohto čistiaceho pleťového mlieka. Je to jeden z mojich najnovších prírastkov. Zbadala som ho za skvelú akciovú, tuším aj polovičnú, cenu (bežná cena je okolo 12 €). A keďže som po ňom pozerala už dlhšie, lebo s pleťovou vodou tejto Weleda rady som veľmi, veľmi spokojná. A tak sa teraz obaja tešia spolu na mojej kúpeľňovej poličke :). Myslela som si inak, že mi nahradí aj alverďácky zelený odličovač (ktorý majú všade vypredaný a mám podozrenie, že skončil!), no ale - nenahradí. Určite to ale nie je produkt na zatratenie, tak kľudne čítajte ďalej. A hneď poviem aj prečo.


Obsahuje alkohol. Môžem síce len tipovať aké presné percento, ale prekračuje hranicu, ktoré moje oči tolerujú. Na odličovanie očí sa všeobecne produkty s obsahom alkoholu neodporúčajú, práve preto radí aj výrobca okolie očí vynechať. Na pleť ako takú, je to čistiaci produkt na výbornú. Keďže už nepoužívam žiadne agresívne toxické odličovadlá, pleť mi poriadne vyčistia práve iba produkty s alkoholom. A takto je to aj v tomto prípade a účel si plní na výbornú. Na vatovom tampóne ostanú všetky špinky, ktoré majú. Alkohol sa všeobecne ale neodporúča na pleť mastnú, ktorú by mohol vysušiť, a keďže jej chýba dobrá samoregulácia, mohla by začať produkovať ešte viac kožného mazu.


Z hľadiska zloženia je mlieko vhodné pre všetky typy pleti. Mňa ako vždy najviac fascinujú obsiahnuté liečivé bylinky. Tu je dokonca aj môj často na tomto blogu ospevovaný hamamel, ktorý nielen lieči ale rovno aj tonizuje. S kosatcom germánskym sa v kozmetike stretávam prvý krát a podľa herbára pokožku regeneruje a vyrovnáva obsah tuku a vlhkosti v pokožke. Textúru má veľmi ľahkú. Všeobecne mi táto forma vyhovuje oveľa viac ako čistiace gély. Navyše už len ten pocit, že si ju čistím jemným prírodným mliekom a v jednom kroku liečim aj vyživujem (tu napomáhajú jojobový a sezamový olej). Hoci som sa obávala toho alkoholu, žiadne vysušené miesta sa neobjavujú. Práve naopak, asi sa tam nejak dobre "bijú" všetky zložky. Pleť ostane pekne hydratovaná, že vôbec nevadí ak následne nepoužijem pleťový krém.


To, že má riedku konzistenciu by vôbec nevadilo, keby hrdlo bolo trošku užšie, alebo malo nejaký pomocný dávkovač. Takto ale pozor, aby sa vám pri prudkom otočení, nevylialo von zbytočne veľa produktu. Najradšej ho teda aplikujem tak, že vylejem do čistých dlaní objemovo veľkosť lieskového orecha (fakt ho netreba veľa) a rozotriem rovnomerne po tvári s výnimkou očného okolia. Stačí zotrieť tampónom alebo v takomto stave vojsť pod prúd sprchy :). Na celej aplikácii je ešte príjemná jeho jemná citrusová vôňa.

PLUSY:MÍNUSY:
- prírodný výrobok, bio certifikát Natrue.org a Vegan- obsahuje alkohol
- liečivé účinky- nepraktické dávkovanie
- vôňa

Balené je v peknej tmavomodrej sklenenej fľaštičke a nie nejakom plaste je sympatické vzhľadom k celej bio-eko filozofii značky. Mínusom je trošku nepraktickosť pri cestovaní.

Kúpite ho na eshope Biotiful.sk - Čistiace pleťové mlieko | Weleda.

Skúšali ste už odličovanie s Weledou? ♥


3 komentáre:

  1. Bereš jako minus, že neobsahuje alkohol jo? To je u mě spíše velké plus :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lady eS, minus je, ze prave obsahuje ten alkohol :( Hladam idealny odlicovac bez alkoholu, ktory poriadne urobi svoju pracu :)

      Odstrániť
  2. Ja prave teraz skusam vzorky pletoveho mlieka a som spokojna Verim ze tieto ucinky nema len vzorka.Či odličuje mejkap neviem,pretoze poslednu dobu nepouzivam ani puder.. Plet krasne vycisti,zjemni a rozžiari.
    Tiez som sa bala toho alkoholu,ale zatial nepicitujen jeho ucinky.Velmi mi pomohol na flaky po akne a male zapalene vyrazky.Uvidime co bude dalej,ale zatial som spokojna.Zabudla som este na to,ze krasne vonia a pôsobi chladivo.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...