štvrtok 3. septembra 2015

i+m Naturkosmetik | Šampón Lesk Citróna

Priznávam, že o značke i+m Naturkosmetik som pred týmto šampónom nepočula. A to už berlínska manufaktúra oslavuje 35 rokov. Áno, zase nemecká spoločnosť :). Všetky produkty sú vyrobené výlučne z rastlinných surovín, sú 100% Vegan, samozrejme ani netestujú na zvieratách a nesú certifikát BDIH. Podporujú ekologické poľnohospodárstvo a Fair Trade projekty ✌.



Keď príde na šampóny, som už nekompromisná a potrpím si na kvalitu :). V začiatkoch boli fajn aj Alverde, kým sa moje vlasy nevyhrabali spod nadvlády silikónov, parabénov, PEG a iných "tradičných" šampónov, ale teraz mi už toľko alkoholu v zložení vadí. Postupom času, keď som si pomocou nesyntetických produktov vypestovala zdravé a pevné vlasy, tak v prvom rade, aj u prírodných šampónov, pozerám na zloženie a potom si vyberám. Po prvé, nesmie obsahovať spomínaný alkohol na popredných miestach a po druhé príliš veľa olejčekov a všeobecne výživných látok. Tie treba v norme, aby vlasy nezaťažili a nezmastili už na druhý deň.

Ako pekné optimum podľa mojich predstáv mi prišiel práve tento i+m šampón Lesk Citróna. O čisté vlasy sa postará hneď niekoľko prírodných mycích látok - cukrových tenzidov. Alkohol nachádzam až na 11. mieste, čo je fajn. Spolu s vitamínom E, kyselinou citrónovou tu slúži ako prírodný konzervant. Nevidím tu ten samotný citrón, vyzdvihnutý v názve šampónu, ale tú jemnú vôňu zabezpečujú esenciálne oleje z citrusových plodov a ďalšie. Dokonca sa mi zdá, že aj trošku vydrží vo vlasoch. O viac lesku, než by zabezpečil citrón, povedzme si úprimne, sa postará práve karnaubský vosk. Ten vlas obalí, posilní a uľahčuje rozčesávanie. Sójový olej bojuje proti suchým vlasom a harmanček ukľudňuje pokožku hlavy. Je to celkovo veľmi príjemné a vyvážené zloženie, vhodné na každodenné použitie. Ja musím povedať, že odkedy nezaťažujem vlasy chémiou, predĺžil sa mi interval umývania vlasov z cca 2-3 dní až na 5 dní! A to ako seriózne :).


Balenie je, nechcem povedať prevratné, ale u šampónov sa často nevidí. Šikovnou pumpičkou sa dávkuje požadované množstvo a žiadne otáčanie, vytriasanie a dolovanie zbytkov z fľaštičky nehrozí :). Rovnako je to veľmi hygienický spôsob balenia a je tým zabránený prístup vzduchu k fluidu čo predlžuje jeho trvanlivosť.

PLUSY:MÍNUSY:
- prírodný výrobok, bio certifikáty BDIH a Vegan- cena (12 €, 250 ml)
- ľahko rozčesateľné a lesklé vlasy
- jemná citrónová svieža vôňa

Šampón mne osobne veľmi sadol, dobre umyje a hladké vlasy som pozorovala dokonca bez použitia kondicionéru. Čo sa týka penivosti je taká stredná - stredná v rámci prírodných šampónov. Komu to chýba už len ako psychologický efekt, :) na druhé umytie napení až-až! Celkovo sa doťahuje na môjho (zatiaľ) víťaza: Urtekram. Pri príležitosti, že tých recenzií na šampóny mám už slušnú kôpku a chcem to trošku sprehľadniť, vytvorila som taký rebríček. Tabuľky ja mám rada :).

Rovnako som sa rozhodla oživiť z popola moju FB Page a budem tam pridávať nové články rovnako ako robím na Instagrame :). Tak ak máte chuť sa pridať, tu je link: Something Biotiful Facebook Page.

Máte nejakú skúsenosť s i+m šampónmi, prípadne s ich ďalšou kozmetikou? Ja by som rada skúsila minimálne kondicióner a tiež ingrediencie v pleťovej rade so slezom vyzerajú viac než dobre.
Krásny deň! ☀

6 komentárov:

  1. S vlasovou kozmetikou nie (i keď tuším som mala vzorky), ale super je ich očný krém a tiež hydratačný krém na zmiešanú pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak na tie sa určite pozriem, niet nad dobrý a prírodný očný krém :)

      Odstrániť
  2. Zlozenie sa mi paci a tiez vyzera byt velka flasticka,, ale za tu cenu by to mohlo byt aspon pol litra :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mohlo :) ale ako vidno, nešetrili na dobrých ingredienciách. Pravda, že je to asi najdrahší šampón aký som skúšala, ale našťastie sa nemíňa rýchlo.

      Odstrániť
  3. Ahoj, všimla som si, že píšeš, že v šampóne žiadne sulfáty nie sú (dokonca ani v tej tabuľke ich nemáš spomenuté), no na poslednej fotke pri zložení je napísaný hneď na druhom mieste Sodium Coco Sulfate, čo je, pokiaľ viem, látka takmer totožná so SLS. Mohla by si mi to prosím objasniť? :) Ďakujem a prajem pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj milý anonym :). Ďakujem za upozornenie, tabuľku som doplnila. Jednoducho mi musel ujsť pri spisovaní. Ak by som ho chcela nejak skrývať, asi by som nezverejnila fotku ingrediencií ;). Tak toľko k objasneniu. A čo sa týka problematiky samotných sulfátov, nie som chemik, ale myslím, že nie sulfát ako sulfát :). Pokiaľ mám správne info, Sodium Coco Sulfat sa vyrába z kokosového oleja a ďalej tiež prechádza sulfátovou reakciou, ale mal by byť jemnejší ako jeho "bratranci" SLS ci SLES. Napríklad aj niektoré krajiny, kde majú striktnú politiku ohľadom bezpečnosti kozmetiky, napríklad Kanada, klasifikuje SLS & SLES ako potenciálne toxické, kým Coco Sulfat vôbec nie. Podobný postoj má celkom prísna databáza EWG.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...