štvrtok 10. septembra 2015

100% Pure | Prírodný očný krém Coffee Bean Caffeine

100% Pure je sympatická kalifornská "organic beauty" značka, známa najmä ich originálnymi patentovanými metódami. Pri výrobe dekoratívnej kozmetiky používa výlučne ovocné a zeleninové pigmenty a druhým patentom je 100% prírodný mechanizmus konzervovania kozmetiky. A za tie si aj slušne priplatíte :). Zatiaľ som vyskúšala len ich laky na nechty a tento ospevovaný kávový očný krém. Viac ako 30 dní je myslím optimálna doba, aj pre tých trpezlivejších, aby sa už nejaké výsledky ukázali :).


Na to, že si ho konečne objednám, som bola nalomená hneď niekoľkými faktami - samotným zložením a ódami na jeho vôňu. Prosím, ak niekto poznáte alebo viete upiecť sušienky, čo voňajú ako tento krém, sem s tým :D. Nie som vôbec na sladké, ale na tomto by som si veru pochutnala :). Veľká škoda, že sa esencie nedajú zdieľať aj cez obrazovku. Vôňa pripomína také dokonalé vanilkovo-kávové pečivo. A možno trošku aj sladký popcorn. Za túto originálnu voňavosť, môžu okrem iného aj obsiahnuté bylinky.


Na ingredienciách je unikátne, že tam nie je žiadna voda. Celkovo si u 100% Pure zakladajú na jej náhrade za iné účinné látky. To by som im kľudne pripísala ako tretí patent :). Vodu jednoducho nahradili šťavou z aloe vera a hydrolátom, alebo teda bio kvetovou vodou z ruže a pridali tým výrobku na silnejších hydratačných a regeneračných účinkoch. Okrem toho, ruža stolistá je známa ako silné antivirotikum, má antibakteriálne, antimikrobiálne a antimykotické účinky. Kávu, ktorá energizuje nie len telo ale aj pokožku, obsahuje hneď v dvoch podobenstvách :). Jednak extrakt zo zelených kávových zŕn (to sú tie čerstvé, ešte nepražené zrnká) a extrakt z kávových plodov (vyobrazené aj na obale krémiku). Šípkový olej, ktorý sa tam ďalej nachádza, má vyhladzujúce a omladzujúce účinky, podporuje tvorbu kolagénu a tým elasticitu pleti. Spomínané bylinky krému pridávajú nie len na originálnej vôni, ale slúžia tu spolu spolu s vitamínom C a E ako konzervanty. Rozmarín, oregano, tymián a vodilka odvádzajú skvelú prácu, krém má trvanlivosť do 2017! Kandeliový vosk na poslednom mieste tu plní funkciu zahusťovadla, ale nie len to. Je bohatý na živiny a zároveň vytvára funkčnú štruktúru, ktorá sa ľahko vstrebáva do pokožky. A to je všetko! Každá jedna zložka účinná na maximum a nič viac nepotrebné, konzervačné, či "prázdne plnidlá" tam nenájdete.


Na výber je, dá sa povedať, toto miniatúrne 8 ml balenie za 325 CZK (cca 12 €) alebo 30 ml za 625 CZK (cca 23 €). Jasné, že väčšie balenie je ekonomickejšie, no ja som predtým nemala tú česť ani so vzorkami, tak som si opatrne kúpila radšej to menšie. Keď som pri balení, pred prvým použitím netreba na tubu tlačiť ostošesť, ako som sa o vymáčknutie štipky krému pokúšala ja :D. Treba len odstrihnúť plastovú špičku...

Ako vidno na mojom obrázku vyššie, krém má bielu farbu a na 1 použitie na 1 oko, ho stačí presne tak málinko ako som vytisla k nafoteniu. Samozrejme nie priamo na oko ;), krémujem celé očné okolie aj viečko. Teraz, konečne, k účinkom. Absorbuje sa bleskurýchle, hydratácia je bohatá a rýchlo sa vpíja. Vačky pod očami zvyčajne nemávam, tak toto nemôžem posúdiť, rovnako ani silnejšie vrásky. Zatiaľ. Ale mal by rovnako podporovať správnu cirkuláciu pre zosvetlenie tmavých kruhov pod očami a tu výsledky badám. Viem, že je to celkom scifi tvrdenie, tmavé kruhy snáď aj vedecky potvrdili, že nezosvetlí žiaden kozmetický prípravok. Možno som obeť placebo efektu :), ale zdá sa mi, že okolie očí mám jasnejšie. V každom prípade, pokožku v očnom okolí krásne vyhladí a vypne, to viem posúdiť určite.

PLUSY:MÍNUSY:
- čisté 100% Pure prírodné a vegánske zloženie- cena
- vyhladzuje jemné linky okolo očí
- rozjasňuje očné okolie, hydratuje, regeneruje
- úžasná vôňa!

Aj keď sa mi niekedy lení ho použiť (jednoduchšie je naniesť klasický pleťový krém aj pod oči, že?), vybavím si jeho super ingrediencie a že na mojich očiach nebude tak vidno všetok ten stres. A na tú vôňu! To je alchýmia. Škoda, že nevyrábajú aj telovú radu s touto vôňou. Vykúpila by som sprcháče aj telové mlieka. Lenže pri tomto luxusnom zložení, by to bola asi riadna pálka :). Nutne musím vyskúšať ďalšie voňavosti od 100% Pure, máte odporúčania? :)

Krásny večer a ďakujem za každý komentár ✨

6 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ahoj, kupovala som priamo u českého zastúpenia značky na 100percentpure.cz

      Odstrániť
  2. Ja som mala zatiaľ len vzorku, ale kebyže ho objednávam, tak tiež toto malé balenie. Mám doma jeden 15 ml krém na oči a mám pocit, že musí byť nekonečný, nie a nie ho minúť :D Tá vôňa tohto kávového od 100% Pure je mňam a odkedy som tam zacítila pukance, je ešte viac mňam (na pukancoch som trochu závislá :D ). A že nemusíš sladké, tak to ti úprimne závidím :)
    Z voňavostí asi niečo mangostanové - ak máš rada ovocné vône. Mám doma vzorku sprchového gélu a niekedy si určite objednám telové maslo v tejto vôni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teda aj ja to tak vidím, že 15 ml bude stačiť donekonečna :). Sladké fakt nemusím, kocka čokolády na týždeň a vysporiadané ;). Ovocné vône mám rada ale poškulujem aj po ich mätovom šampóne!

      Odstrániť
  3. Skvělá recenze, Evi! A na té vůní sladkého popcornu se shodneme - taky to v tom cítím! :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...