utorok 27. februára 2018

Prírodná lekárnička | Saje Natural Wellness

Ubehol nejaký ten čas, alebo teda hotová prietrž času, a pokračovanie o Saje Natural Wellness produktoch je na svete. Nebudem sa vyhovárať na pracovné nestíhačky či zdravotné problémy, poďme rovno na vec :). Veď práve aj tieto problémy sa zvládajú vždy lepšie s tými malými voňavými fľaštičkami.


O kanadskej značke Saje som vám detailnejšie písala už v prvom článku. A keďže je ju dosť ťažké zohnať, najmä pre tých, čo bežne nelietajú za oceán, budem písať všeobecne o esenciálnych olejčekoch a ich účinkoch na našu psychiku a zdravie. Pretože o tom to celé je. Prírodné esencie liečia telo aj myseľ. Kým tieto „šarlatánske“ metódy boli vplyvom priemyselných revolúcií, rozpuku farmaceutického priemyslu a podobnými udalosťami utláčané do pozadia, poslednú dobu sa o nich znovu dosť hovorí a prebiehajú rôzne výskumy, ktoré potvrdzujú ich účinky. Aromaterapiou sa tiež zaoberá veľké množstvo organizácii, spomeniem napríklad Česká aromaterapeutická společnost, The International Federation of Aromatherapists, The National Association for Holistic Aromatherapy. Nikdy by som si však nedovolila tvrdiť, že esenciálne oleje liečia choroby, alebo že nahradia paralen pri horúčke, to určite nie. Veľakrát však pomohli mne osobne aj kope ľudí v mojom okolí k lepšiemu stavu, či už to bola mäta proti bolesti hlave a nevoľnosti, eukalyptus proti nádche, fenikel na trávenie, levanduľa pri nespavosti, a tak ďalej, mnoho, mnoho ďalších.


Saje Eaters Digest (Tummy) roll-on pre lepšie trávenie

Hneď po Peppermint Halo, ktorý pomáha pri bolesti hlave a migréne, je mojim druhým najobľúbenejším roll on Eaters Digest. Vo voľnom preklade niečo ako „Trávenie veľkého jedáka“ :). Využitie si nájde pri pocite plného žalúdka, nevoľnosti a pri rôznych neidentifikovateľných bolestiach žalúdka. Práve tento posledný účinok momentálne (nie práve dobrovoľne) testujem. Veľký jedák určite nie som, ale radšej by som si testovaciu fázu tohto olejčeka predsa len predstavovala po nejakej fantastickej pizzi, hranolkách a bábovke so šľahačkou, na teraske reštaurácie, kde by pofukoval chladivý vetrík. Tak už viete o čom v tejto chvíli snívam :). Eaters Digest inak nedávno premenovali na Tummy (Bruško), zloženie je však úplne totožné: zmes esenciálnych olejov sladký fenikel, pepermint alias mäta pieporná, harmanček, čierne korenie a myrha rozpustených v oleji z hroznových jadierok. Ako nám toto celé má pomôcť so zažívacími potiažami? Sám výrobca odporúča jemnú masáž v oblasti brucha v smere hodinových ručičiek. Naše vnútornosti sa tak naštartujú k správnemu pohybu, extrakty sa cez kožu vstrebávajú do tela a ich esencie umocňujú celý efekt. Veď bylinky ako fenikel, mäta či harmanček obsahujú hádam všetky čajové zmesi pre lepšie trávenie.


Saje Arrive Revived sprej proti únave pri cestovaní a jet lag

Tu je to naozaj celé o psychike, nastavení a vnímaní esencií. Nad hlavou si rozprášite jemnú voňavú hmlu, zhlboka sa nadýchnete a čerpáte energiu. Hlavné tóny tvorí eukalyptus, citrón a levanduľa, ale je tu aj palmarosa, rozmarín, niaouli a mäta. Tieto esenciálne oleje pôsobia spolu osviežujúco, dodávajú lepšiu náladu a pozitívne myslenie. Vôňa mi dosť pripomínala Bachove esencie – Urgency.


Saje Safe Hands antibakteriálny krém na ruky

Ó Safe Hands, zachránilo moje ruky už niekoľkokrát vo vagóne IC vlaku. Ruky bez baktérii vždy a všade, dajte mi toho na litre. Toto prírodné dezinfekčné mlieko na ruky má úplne inú konzistenciu ako všetky tie bežné gély. A krásne hydratuje. Voňavý levanduľový krém je na báze bambuckého a mangového masla, aloe vera, v kombinácii s liečivými čisto prírodnými antimikrobiálnymi zložkami, ako sú esenciálne oleje z levandule, patchuli, čajovníka (tea tree), jedle a tymiánu.


Zmesi esenciálnych olejov Saje

Immune je bomba na upchaté dutiny a bolesť hlavy. Ľahko ho napodobníte, keď si do aromalampy alebo difúzera nakvapkáte zmes eukalyptového oleja, myrty, borovice, citróna, tea tree, myrhovníka a tymiánu.
Rain forest je príjemná wellnes relax zmes, ktorá je zložená z EO: cédrové drevo, borovica, eukalyptus, vetiver.
Peppermint Twist je zaujímavá, osviežujúca vôňa mäty piepornej, spearmintu a štipky pomaranča.

* Súťaž *


A na záver som si pre vás po dlhej dobe pripravila súťaž! O kryštálový deodorant Saje z prírodného kamenca, 100 g (potassium alum). Keďže mne takáto forma deodorantu nevyhovuje, ale viem, že je veľmi obľúbený, máte možnosť si oň zabojovať :). Stačí ak máte doručovaciu adresu na Slovensku a do komentára na tomto Facebook príspevku mi napíšete, ktoré sú vaše najobľúbenejšie esenciálne oleje. V nedeľu (4.marca) vylosujem výhercu .

Majte krásny deň ☕


Podobné príspevky na blogu:
Pepermintový roll-on proti bolesti hlavy | Saje Natural Wellness
Bachove esencie | Bachova kvetová terapia a prírodné parfémy

4 komentáre:

  1. Super clanok a fotky ako vzdy :-) aspon si clovek moze sam namiesat nieco podobne ak to uz vlastne u nas v obchodoch nepredavaj. Vedela by si odporucit este nieco z eo na nadchu - upchate dutiny, teraz je take obdobie :-/ Dakujem! ♥

    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Andrea :) pre uľahčenie dýchania pri upchatom nose alebo začínajúcom zápale dutín môžem odporučiť všetkými desiatimi do aromalampy mätu pierpornú alebo eukalyptus, prípadne zmes oboch, pri nachladení sa zvykne používať aj EO šalvia, čajovník, bazalka, citrón.. komu je čo sympatickejšie :)

      Odstrániť
  2. Skvely clanok.vlastne ma nikdy nenapadlo zmiesat oleje B-)
    Denka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Denka :). Miešanie je hotová alchýmia, ale experimentovaním môžeš prísť na zaujímave nečakané vône. Ja si momentálne do telového základného oleja miešam mätu spearmint a levaduľu ;)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...