sobota 8. októbra 2016

Prírodné hypoalergénne čistiace mlieko | Eau Thermale Jonzac

Pamätáte sa ešte, ako som bola nadšená z ľahučkého hydratačného krému od Eau Thermale Jonzac? Dovolím si tvrdiť, že to bol zatiaľ môj najlepší prírodný krém vôbec. Odvážne tvrdenie. Neviem, či mi až tak prináleží hodnotiť pleťové krémy a dávať takého závažné vyhlásenia :). Moja pleť je v podstate nenáročná, po prechode na prírodnú kozmetiku sa zastabilizovala ako „normálna“ a spotreba krémov nie je až tak vysoká, čo mi nedovoľuje testovať každý mesiac nový krém, najmä v teplejších mesiacoch. Avšak s chladným počasím je moja pleť akosi pahltnejšia, tak sa určite dočkáte recenzií aj na ďalšie pleťové krémy.


Dnes vám chcem ale povedať, že čistiacim mliekom rovnakej značky, teda Eau Thermale Jonzac, sa už nejakú dobu odličujem a čistím pleť. Vzhľadom na skúsenosti s krémom, očakávania boli obrovské.


Viete, že produkty si vždy vyberám podľa zloženia. Ako vidno z tabuľky nižšie, ingrediencie sú krásne, "bio", prírodné, certifikované. 99% zložiek je prírodného pôvodu a 62% všetkých zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Mlieko je hypoalergénne, primárne určené na intolerantnú a reaktívnu pleť. Prívlastkom mu sú všetky tieto superlatívy, a predsa by som chcela ešte viac vyzdvihnúť toto bezkonkurenčné zloženie. Totiž také niečo vidím málokedy.


Čo mi vadí v odličovacích produktoch bežnej, konvenčnej kozmetiky asi nemá zmysel detailne rozoberať. Všetci čitatelia tu hľadajú účinný prírodný produkt :). Ale aj v prírodných čistiacich mliekach, najmä tých určených na odlíčenie očí sa často nájde zložka, o ktorú niekto nemusí stáť. Napríklad alkohol na popredných miestach citlivým, a asi žiadnym očiam a jemnej pokožke v jej okolí neprospieva. Pri zbežnom prieskume zloženia odličovacích mliek u prírodnej konkurencie na prvých miestach prevažuje voda, alkohol, oleje, glycerín. Proti kvalitnému oleju nemám nič, naopak, oči často odličujem čistým ľahkým olejom (napr. hroznovým, mandľovým, pupalkovým), ale viem, že niekto odličovanie na olejovej báze proste nevyhľadáva. Tým absolútne nechcem povedať, že pri zmesi vody, olejov a alkoholu sa jedná o niečo nekalé :). V porovnaní s odličovaním na báze alkoholu, parabénov, silikónov ktoré pokožku ubijú, ide o totálnu výhru! (dokonca, u nemenovanej značky som minule videla parafín v čistiacom mlieku rovno na druhom mieste..)

Ak by ste si mali vybrať medzi vyššie uvedenou zmesou a základom z termálnej vody a troch liečivých byliniek, čo by ste si vybrali? :)

Prvé štyri a teda hlavné zložky odličovacieho mlieka tvorí termálna voda z francúzskeho prameňa, mikrobiologicky čistá a plná minerálov, a výťažky z troch rastlín, ktoré považujem za liečivý elixír! Slez lesný je výborný na suchú a dehydrovanú pleť. Lieči akné, ekzémy a pomáha pri ďalších kožných chorobách. Zahojí ranky na pleti a bojuje proti opuchom a zápalom. Hamamel je starý známy zázrak, veľký kamarát s mojou pokožkou :). Teším sa mu v každom pleťovom produkte a najlepší je jeho čistý hydrolát v spreji. Pôsobí antibakteriálne, výborne čistí a tonizuje (sťahuje póry). Podobne ako slez bojuje proti opuchom tváre a očí. Rumanček alebo harmanček je hádam najľudovejšou bylinkou spomedzi tejto trojky. Populárny bol už za čias našich prababičiek pre svoje upokojujúce, antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Je to tiež silný antioxidant bojujúci proti voľným radikálom a starnutiu pokožky. Pomáha pri svrbení, začervenaní a celkovo extrémne citlivej pleti.

To bola teória a čo prax? Mlieko používam ho dvojako. Buď malé množstvo (odporúča sa veľkosť hrášku) aplikujem na vatový tampón a pleť jemne čistím alebo tenkú mikro-vrstvu rozotriem po tvári, jemne masírujem prstami a zmyjem vodou. Minule som čítala, že druhý spôsob je oveľa ideálnejší, pretože ťahaním tampónu po tvári si spôsobujeme predčasné vrásky, hmm... Emulzia je neparfumovaná a pôsobí na pleti veľmi príjemne, mierne chladivo, osviežujúco. Nepáli, nedráždi, ani v očiach - nemá čo :). Ak používate make up, je dobré použiť ho dvakrát. Prvým očistením odstránime zvyšky líčidiel a druhým nanesením už čistíme / dočisťujeme pleť. Po umytí vodou pokožka nepne, ani nie je suchá, ako tomu občas býva. Osobne následne používam vždy ešte kvetovú alebo pleťovú vodu a tampón ostáva čistý. Pôsobí nekomedónne, teda neupcháva póry, práve naopak, vysoký podiel liečivých byliniek vám póry pekne prečistí a predchádza tak tvorbe vyrážok.


Konzistenciou veľmi pripomína klasické drogérkové odličovacie mlieka, ktoré som kedysi používala. Tento tekutý krémik prevrátením fľaštičky ľahko dostanete na tampón. Napriek tomu, ide o typ uzáveru, ktorý až tak neobľubujem, lebo s klesajúcim obsahom ho bude ťažšie vydolovať. Riešením u mňa asi bude zvyšok prepašovať do malej fľaštičky s pumpičkou pre emulzie.

Suma sumárum, Jonzac mlieko v jednom kroku kvalitne odličuje pleť aj očný make up a čistí. Oficiálne je definované ako hypoalergénne, pre extra citlivú pleť, ale odporučila by som ho úplne všetkým typom pleti a to rovno všetkými desiatimi. Zvlášť potom majiteľom pleti, ktorí trpia rôznorodými kožnými problémami, od upchatých pórov, cez drobné výrážky, akné, až po atopický ekzém a pod. Biotiful.sk :).

A čím sa aktuálne najradšej odličujete vy? Aký typ odličovača u vás víťazí?
Majte krásny, pohodový víkend!




Podobné príspevky na blogu:
Eau Thermale Jonzac | Prírodný hydratačný pleťový krém
Dr. Hauschka | Prírodný čistiaci pleťový krém


7 komentárov:

  1. To zloženie je ozaj krásne. Skúšala som na odličovanie rôzne oleje, najväčší prepadák bol Saloos, z ktorého ma pálili oči. Momentálne som sa chvíľkovo uchýlila ku kokosovému s vodou, kým nájdem niečo iné. Díky za tip.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj Danielka :) odporúčam! Používam ho každý deň. Momentálne som sa prestala odličovať olejmi, skúšam niečo iné. Oleje (argánový, pupalkový, šípkový) si teraz dávam ako nočný očný krém :)

      Odstrániť
  2. Odlicovacie mlieko Jonzac pouzivam asi nieco cez pol roka /druhe balenie/ a som velmi spokojna. Dokonca sa mi zlepsila plet. Kedze nic ine som nezmenila, myslim, ze je to Jonzacom. Privitala by som jemnu vonu, kedze to mam rada, ale chapem, preco je bez.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Jonzac su machri :) robia veľmi kvalitnú, čistú biokozmetiku a tiež to vidím na ďalšie balenie!

      Odstrániť
  3. Ahoj...chcela by som sa opýtať, či nemáš po tomto mlieku mastnú pleť? 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj...chcela by som sa opýtať, či nemáš po tomto mlieku mastnú pleť? 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Sima. Veru nemám :), mliečko má nemastné, hypoalergénne zloženie. Je naopak - osviežujúce, so zložením n báze byliniek a jemných čistiacich prírodných látok, takže žiadne strachy :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...