utorok 7. júna 2016

3x mini recenzia: Lavera prírodný penový make-up, Alverde pleťový krém Beauty and Fruity, Original Atok hydratačný sprej

Ahojte. Dnes mám pre vás report k trom kozmetickým vecičkám, ako inak prírodným, ktoré mi síce príliš nesadli, ale dvom z nich som našla výborné alternatívne využitie!


Pleťový matujúci krém Beauty and Fruity | Alverde
Nízko-rozpočtový bio krémik, pohotovostne kúpený na nejakej služobnej ceste v českej DM, aj keď s predsudkami. Lebo veď vieme, koľko alkoholu Alverde výtvory zvyčajne obsahujú a inak to nie je ani v tomto prípade (hneď na 2.mieste v zložení). Ale čo tam po tom, mala to byť rýchla a lacná náhrada na pár dní :). Určený je na mastnú a problematickú pleť. Textúra je ľahká krémová a vôňa ovocná, jablková. Celkom príjemná. V zložení nájdete okrem ovocia z názvu (jablko, limetka) aj bambucké maslo a slnečnicový olej.


Pleti však toto zloženie s kopou alkoholu dobrotu nerobilo. Síce krém dokázal zmatniť, zároveň ale vytváral viditeľné suché šupinky. Dlhodobejšie som ho preto na pleti netestovala. Skvelé využitie však našiel ako krém na ruky. Nevysušuje, nie je mastný a žiadna dlhotrvajúca otravná vôňa sa z rúk nešíri, práve naopak! Som rada, že ho mám, lebo oficiálne krémy na ruky od Alverde sa mi parfemáciami príliš netrafili (50 ml balenie kúpite v DM Drogerie, za cca 4 €).

Hydratačný a osviežujúci sprej Mäta | Original ATOK
Všetko čo má prívlastok „mätové“ a „prírodné“ objednávam hlava-nehlava. Sprej má osviežovať, hydratovať a chladiť pokožku tváre aj tela, následne upokojovať a regenerovať. Spŕška osviežujúcej prírodnej vody vždy poteší a rozprašovač je dokonalý, jemnučký! Avšak aj tu som ostala sklamaná, ale tentokrát z vône. Nejde o nič čerstvo mätové, ale skôr o mierne zatuchnuto-bylinkovú esenciu. Pri nanášaní na tvár mi bohužiaľ smrdká :), na tele to nevadí. Kvôli tej parfemácii ostávam pri použití na tvár radšej pri osvedčených čistých termálnych vodách v spreji. Na telo je OK, ale aj tak som mu našla výborné alternatívne použitie.


Na vlasy! Ako kondicionér na suché vlasy v spreji je doslova geniálny. Vlasy ostanú krásne hladké, lesklé, nemastné. Až rozmýšľam, že by ho mali predávať primárne na tento účel :). Trošku však škoda pekného zloženia, vycapať ho len tak vlasy (aj keď aj ony si to zaslúžia, nie?): kyselina hylauronová, extrakt z uhorky, aloe vera, koloidné striebro, pantenol, mäta kučeravá, mäta pieporná. (100 ml v spreji kúpite za 5,40 - 6,70 € napr. na Bioterra.sk alebo priamo na OriginalAtok.sk).

Prírodný penový make-up | Lavera
Make-up som kúpila asi pred rokom v nejakom rakúskom bio obchodíku. Napriek tomu, že odtieň mi pasuje perfektne (03 Honey), aj cena bola za hranicami výhodnejšia ako u nás (okolo 8 €), nesadol mi. Robí podobný efekt ako vyššie spomínaný krém od Alverde, zvýrazňuje suché miesta na tvári, šupinky a tým, že je to make-up a farbí, tak vytvára aj nepekné mapy na tvári.


Možno inému typu pleti sadne, ale s mojím, zmiešaným, si nerozumel. U nás ho kúpite napr. na Vivantis.sk, inde som ho online nenašla, za 9 - 11 €, v závislosti od odtieňa. Stojí dvojnásobne čo alverďácky tekutý make-up, ktorý je zo všetkých prírodných, čo som zatiaľ vyskúšala neprekonateľný.

Ako to máte vy, hľadáte tiež alternatívne použitia? :)

13 komentárov:

  1. S Alverde kremikmi mám podobné skúsenosti, dokonca sa mi stáva, že si nesadnu s makeupom a nepekne sa zrážajú. Čo sa týka Lavery makeupu, skúsenosť ešte nemám, teraz som len na CC od Sante, ale určite budem testovať aj ten, len asi nie penový... Tiež mám skôr zmiešanú pleť a suché miesta sú moja špecialita, ktorú sa snažím maskovať skoro každú zimu a jar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde krém ako podklad pod make-up je už hotová katastrofa, to máš pravdu :). Aký je ten CC od Sante? Na leto mi make-upy vôbec netreba, tak by som možno šla tým smerom :)

      Odstrániť
  2. Škoda tak dobre vyzerajúcich produktov, ešte, že krém sa dá vždy dobre na ruky spotrebovať :). Aj sprej ma zaujal a možno by mi ani nevadila tá vôňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono tá vôňa je vždy posudzovaná subjektívne, že :) ale dala som k spreju privoňať ešte ďalším dvom ľuďom a svieža mäta vonia inak... :)

      Odstrániť
  3. Ja mam velky problem najst si prirodny BB krem alebo make up, skusala som zatial CC krem od Lavery- kedze som bledula tak mi vobec nesadol odtien, takisto aj CC krem od Alverde. Aj ten mineralny make up mam od Alverde najprv sa mi zdal ok, ale casom som si vsimla, ze sa mi cez den robia mapy na tvari, asi vplyvom teplejsieho pocasia. Silno uvazujem nad Anne Marie Borlind, ale kedze ich korektor mi tiez celkom farebne nesadol, celkom sa obavam dat vyse 20 e za make up, ked neviem ci mi sadne. Som sa teda potesila, ked som videla tuto recenziu na Lavera make up, ale teda moc si ma nepotesila :D Z makeupov ci BB kremov tu vela recenzii nemas ale nevedela by si mi predsa len este odporucit nieco co ti sedi okrem toho Alverde make upu a dostat to aj v bledych odtienoch? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie bledé odtiene nemám zatiaľ bohužiaľ veľmi odpozerané na odporučenie, ja som skôr tmavší typ. Dobré recenzie som čítala na make-upy od 100% Pure, majú aj svetlunké odtiene, len tam už ide cena okolo 30 Eur vyššie.. :/
      Ešte k tej AM Borlind, mám BB krém, tmavší odtieň a je fajn, ale nechávam si ho až na leto, lebo je veeeľmi tmavý aj na mňa.

      Odstrániť
    2. Nj kupila som si teraz cc make up zase od alverde vyskusam a ak nesadne asi investujem do toho od 100% pure.

      Odstrániť
  4. Já mám olejíček na nehty, který používám jako masku na vlasy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj originálne použitie, akurát ho bude asi trošku menej v balení.. :)

      Odstrániť
  5. Ja som si tento týždeň kúpila na základe opevných recenzií Beauty Fruity krémik. Ale škoda tých pár euríčok. Nezmatňuje vôbec :-( Nemáš tip na nejaký ďalší, fungujúcejší krém? Inak používam Mylo sérum na problematickú a mastnú pokožku a ak sa vyhnem čelu, na zvyšku tváre je to aj v teplom počasí fajn. Len to čelo ma trápi a nič mi s mastením nepomáha :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa zmatňuje tak, že až vysušuje ;).
      Ja som najspokojnejšia s
      pleťovým krémom od Eau Thermale Jonzac a teraz skúšam Weledu, radu Sensitive, veľmi jemný a hypoalergénny. Veľmi spokojná som bola so 100% Pure, kávovým krémom, aj všetkými vzorkami čo som vyskúšala. Závisí, čo presne od krémiku očakávaš? :)

      Odstrániť
  6. Tak ta voda mě moc mrzí plánovala jsem si ji také koupit s tím, že určiitě bude krásně vonět, takže dík za ušetřené penízky. Takže asi na léto klasika termálky a saloos

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi tak... Alebo Jani kvetové prírodné vody ;), od Saloos či Soaphoria, bez alkoholu a s rozprašovačom!

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...