piatok 27. mája 2016

Prírodný šampón proti lupinám | Weleda

Že Weleda vyrába aj šampóny, nie je žiadna novinka. Pre mňa hanba, že sa k nim dostávam až teraz :). Či vás už trápia lupiny, podráždená či citlivá pokožka hlavy, chcete ju udržať zdravú a v rovnováhe, alebo iba hľadáte kvalitný šampón s prírodným certifikovaným zložením, ste na správnej url adrese.


Asi dôležité na úvod - lupiny sa mi netvoria samé od seba, klop-klop. Ale už niekoľko mesiacov na sebe realizujem taký experiment - snažím sa predlžovať umývací interval vlasov ako sa len dá. Momentálne je to cca 7 dní, čo považujem za ohromný úspech. V ten siedmy, v extrémnych prípadoch ôsmy deň sa už veru pokožka necíti vo vlastnej koži :D. Nehovorím o „miernej“ mastnotke, ktorú maskujem tupírovaním pri korienkoch. Ale stačí sa pri miernom nepohodlí trochu poškrabkať, a biele vločky sú v čiernych vlasoch neviditeľné asi ako pštros s hlavou v piesku :). S prichádzajúcim letom a zvyšujúcimi sa teplotami to ešte len bude challenge, udržať pokožku v pohode a neskrátiť si interval!


Šampón od Weleda, o ktorom dnes bude reč, je balený v praktickej fľaštičke s vyklápacím viečkom o objeme 190 ml a kúpite ho na Biotiful.sk. Hoci je tak dvojnásobne drahší ako bežné drogérkové, je stále podstatne lacnejší ako tie „liečivé“ z lekárne, ktoré navyše obsahujú SLS, SLES a stavím sa s vami, že aj ďalšie syntetické podpásovky.


Vonia naozaj originálne, ako bylinkový horký destilát. Vcelku príjemne a osviežujúco, najviac cítim asi šalviu. Textúru má klasickú a je mierne priehľadnej svetložltej farby. Prvé dojmy sme si zhrnuli :).


Zloženie u Weledy nemôže byť iné ako 100% prírodné. Nenájdete tu žiadne, dokonca ani tie prírodnejšie, resp. jemnejšie verzie sulfátov, ako napr. coco-sulfate. Ja osobne ich neriešim, pri týchto zlúčeninách mi stačí vedomie, že sú povolené v certifikovanej prírodnej kozmetike. Weleda šampóny sú ale kompletne sulfate-free. Ako viete, kozmetiku nakupujem podľa zloženia, a inak to nebolo ani v tomto prípade. Šetrné k pokožke ale zároveň silné voči mastnote tu nájdeme mycie látky na prvých miestach: cocoyl glutamát disodný, coco-glukozid citrát disodný a sodné soli aminokyselin. Pomerne vysoko v zložení je umiestnený olej z pšeničných klíčkov. Ten som vychvália už v samostatnom článku, ako môj prírodný opaľovací olej so SPF 20. Ako pomáha v šampóne? V skratke, obsahuje miliardu vitamínov a látok pre výživu vysušenej pokožky hlavy (ktorá môže spôsobovať lupiny). Ďalej tu máme extrakt zo šalvie, ktorá je prírodnou dezinfekciou pre narušenú pokožku hlavy a zároveň ju upokojí. Ďalšími bylinkami, kvetinkami v poradí sú listnatec tŕnitý a fialka trojfarebná, obaja podporujú správne prekrvenie a regeneráciu pokožky. Arginín je tu nielen pre posilnenie rastu vlasov (pamätáte ako sa ním raz strašne chválil jeden Loreal šampón, odhliadnuc od zvyšného chemického kokteilu). Dobre regeneruje a hojí prípadné ranky. Proste Weleda sa nemusí vychvaľovať žiadnou špeci zložkou, lebo za ňu hovorí celkové dokonalé zloženie vyskladané z účinných byliniek a ostatných prírodných látok, no a samozrejme, výsledky!


Bohužiaľ vám nepoviem, či akútny stav lupín viditeľne a ako rýchlo zníži, ale! Výrazne znižuje svrbenie pokožky a dokáže mi ju udržať bez akýchkoľvek nepríjemných pocitov, a to aj do toho siedmeho dňa. Ono, slovenský preklad šampónu je trošku mätúci. V origináli znie jeho názov Wheat Balancing Shampoo, čo znamená, že podporuje regeneráciu normálnych funkcií zdravej pokožky vlasov a obmedzuje tvorbu lupín. Teda navracia pokožke hlavy rovnováhu a udržuje ju. Potvrdené :).

A čo samotné vlasy, keďže aj o ne ide tak trošku pri tom umývaní? :) Oslnivý lesk nečakajte, tento šampón je na iný účel, ale rastlinky a oleje im dodajú potrebnú výživu, takže ich nevysušuje ani nekrepatie. Čo bolo milé a vítané prekvapenie, dodá slušný objem! Do končekov je teda potrebný kondicionér, či už klasický, alebo v spreji (ideálne prírodný), a môžete si užívať veľkú zdravú hrivu niekoľko dní :).

Poznáte Weleda šampóny?

Podobné príspevky na blogu:
Prírodné tuhé šampóny a moja skúsenosť | Navia, Ponio, Musk
Šampón Urtekram Aloe Vera Bio na suché vlasy
Rebríček prírodných šampónov

6 komentárov:

  1. Šampóny Weleda poznám, kedysi ešte predtým ako som začala byť No poo som ich používala a boli skvelé (: skúšala si už aj Sante?

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si "no poo"? wau, gratulujem :) mala som pokusy, ale nevydržala som.. Od Santé som skúšala tuším 2 alebo 3 šampóny, mám tu aj recenzie. S odstupom času ich hodnotím ako také jemnučké, tiež boli sulfate-free, ideálne pre jemné a detské vlasy

      Odstrániť
    2. Bol to celkom ťažký začiatok, ale po roku môžem skonštatovať, že je to skvelé (:

      Odstrániť
  2. Příjemný šamponek, souhlasím! Dělá pěkně nadýchané vlasy. Jinak na lupy ještě doporučuji Logona šampony, na lupy se mi nejvíc osvědčil Jalovcový, ale miluju i jejich Měsíčkový, Goji byl také příjemný. V podstatě skoro všechny, co jsem od Logony zkusila mi seděly :-)

    porcelainswan

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá veľmi dobre! :) Mňa lupiny netrápia ale mamu áno, tak jej ho skúsim kúpiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Práve teraz som nahradila šampón s prosom od Weledy práve týmto šampónom, lebo ma začalo trápiť svrbenie hlavy a môžem povedať, že mi pokožku upokojil a škrabem sa už omnoho menej. Lupiny tiež neviem úplne posúdiť, lebo nie sú mojím majoritným vlasovým problémom. Inak sa mi páči aj vôňa, aj keď s prosom mám ešte radšej :). Používam k nemu aj Rozmarínové vlasové tonikum, ktoré má taktiež znižovať svrbenie hlavy a toto combo pomaly zaberá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...