nedeľa 13. marca 2016

Najlepšia prírodná maskara od Alverde

Nedávno som sa pred regálom Alverde a ich maskarami zamýšľala, načo ich vyrábajú toľko druhov. Aktuálne som narátala 11 a všetky sú s rozdielnymi kefkami. Nestačili by také 3 hlavné druhy? Alebo úplne ideálne všetko v jednej. A tak musíme často robiť zvláštne kompromisy, či si kúpiť maskaru pre objem alebo tú predlžujúcu.


Ešte v novembri 2014 som písala recenziu na ich maskary Extreme Black a Small Size Star. Za mňa a moje tri mihalnice ma hlavné slovo vždy tvar kefky, prvoradý je objem, po predlžujúcich veľmi nesiaham. Takže ďalej sa mi podarilo vyskúšať Nothing But Volume, False Lahes, Maximize Volume Lashes a Big Drama Lashes. Zaujímalo by ma, kto tie názvy vymýšľa ;).


Ako vždy som pátrala, čo v zložení bude jednotlivé maskary od seba odlišovať. Po kliknutí na tabuľku si ju môžete zväčšiť a poštudovať ingrediencie:


Ešte než sa dostanem k jednotlivým kúskom, chcela by som všetky tieto maskary pochváliť, že mi držia pekne po celý deň, neopadávajú a neotláčajú sa na viečko, (čo je ale možné "vďaka" mojim krátkym mihalniciam). Nezaschnú rýchlo, výdrž majú naozaj celkom slušnú, aj vyše pol roka, čo pripisujem zloženiu s množstvom prírodných olejčekov. No a pekne voňajú :).


ALVERDE: Mascara NOTHING BUT VOLUME (certifikáty Natrue, Vegan)
Premenovala by som ju na Nothing, neither volume alebo No volume. Môže za to asi nešťastný tvar kefky, tento typ naozaj nemám rada. Štetinky sú veľmi husto pri sebe a tak síce nenanesie veľa hmoty, ale riasy mi zlepuje a je to proste katastrofa, škoda :(. Poteší jedine jojobový, sójový, slnečnicový olej a vitamín E v zložení. A vegánov že je Vegan.


ALVERDE: Mascara EXTREME BLACK (certifikát Natrue)
Kúpila som si ju aj druhý krát, tesne predtým než zmizla z regálov. Moju dávnu recenziu si môžete prečítať TU, a s odstupom času ju hodnotím, že je "nič moc", ale lepšia ako nič :). Riasi síce pekne rozčeše, ale treba jej viac vrstiev aby bolo vidno nejaký efekt. Na druhej strane žiadne chuchvalce či motýlie nožičky netvorí.


ALVERDE: Mascara FALSE LASHES (certifikát Natrue)
Najlepší tvar kefky sú vlastne malé plastové výstupky! Rovnomerne distribuujú farbiacu pastu, zaručia úžasný objem a rozdelenie rias. Takto uprostred vyhlasujem víťaza. Navyše, porovnaním Extreme Black a tejto maskary som konečne sama sebe demonštrovala, aký dôležitý je tvar kefky. Zloženie je totiž takmer úplne identické! Až na jednu látku, ktorá nie je zavažujúca, lebo sa jedná o prírodné farbivo ultramarín. Spolu s Extreme Black nie sú vegan, pretože obsahujú včelí vosk aj šelak (voskovitý výlučok ázijskeho chrobáčika). Látky sú ale dobrou prírodnou náhradou (snáď ma vegáni neukameňujú teraz) voči bežným iným syntetickým a mnohokrát toxickým zložkám, rovnomerne riasy obaľujú a vytvárajú vlastne takú objemovú glazúru. Za zmienku stojí aj jojobový, mandľový, sójový olej a aloe vera.


ALVERDE: Mascara MAXIMIZE VOLUME LASHES (certifkát Natrue)
Takmer identický tvar kefky ako u False Lashes nesklamal a vo výslednom efekte je úplne porovnateľná, čiže skvelá :). Zloženie je však dosť rozdielne. Žeby sa opäť potvrdzovala moja teória o tvare kefky? :). V INCI ma ale prekvapuje hneď niekoľko vecí. Jablková šťava na druhom mieste a farebný pigment až na poslednom. Nepríjemným prekvapením je primiešaný kontroverzný mastenec (talc). Aj keď tu nie je v púdrovej forme, a nanášame ho v podstate na neživú časť tela. Každopádne, keď sa ako laik pozerám na to zloženie, mám pocit, že je tam úplne zbytočne :).


ALVERDE: Mascara BIG DRAMA LASHES (certifikáty Natrue, Vegan)
Malú drámu na úvod veru spôsobila, pretože má výrazný "curly" efekt! Riasy krásne natočí a pridá pomerne dobrý objem. Na favorita False Lashes ale nemá :). Netradičná kefka pekne riasy rozdeľuje ale pozor na príliš veľa vrstiev, lebo tu už motýlie nožičky hrozia, keď sa to preženie. Opäť má viac-menej jedinečné zloženie oproti kolegom (jojobový, ricínový, sójový, slnečnicový olej, aloe vera, bavlník) a je dobrou alternatívou pre vegánov k False Lashes. Predošlé voskovité látky sú nahradené rastlinným voskom zo škumpy fermežovej.

Na záver ešte k cenám, ktoré sú vzhľadom na prírodné (a miestami aj Vegan) zloženie veľmi milé. Stoja v rozmedzí cca 3-4 € a môjmu pozornému oku ale neušlo, že ani zďaleka nemajú rovnaký objem. Čo môže byť u mnohých dosť podceňovaný faktor pri kúpe tubičky. Uvedený je v tabuľke vyššie, a pohybuje sa v slušnom rozdiele 7 - 12 ml. Prikladám ešte špiónsku fotku z priamo od regálu v českej DM :).


False Lashes vypredaná! Vidíte? :) A čo vy, akého máte "riasenkového favorita"?

12 komentárov:

  1. Ja som mala od Alverde jednu zhusťujúcu All in one ale nič moc. U mňa je najlepšia zatiaľ od Green People (tiež má plastovú kefku), ale možno skúsim niektoré aj z týchto, ktoré ti sadli. Predsalen sú podstatne lacnejšie, takže možno by stáli za experiment :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na All in one som veľa chvály veru nepočula. Tiež som ju dávnejšie kúpila, ale nemôžem ju doma nájsť... :D. Green People nepoznám, tak sa na ňu určite pozriem :).

      Odstrániť
  2. Už som od Alverde jednu riasenku mala, bola taká obojstranná ale bola to najhoršia riasenka v mojom živote :D Aj keď nádherne voňala, tak mi na riasach vydržala len približne 2 hodiny. Ale určite vyskúšam nejakú z tých o ktorých píšeš v tejto recenzii, vyzerajú kvalitnejšie ako tá čo som mala.. Inak mám značku Alverde naozaj veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem presne ktorú myslíš :) videla som v CZ vo výpredaji za nejakých 40 CZK. Aj by som si ju bola vzala otestovať, ale boli všetky už také polo-vysušené...

      Odstrániť
  3. Od Alverde som riasenky zatiaľ neskúšala, vyhovujú mi Maybelline a tiež je skvelá Yves Rocher Sexy Pulp UP, úžasná riasenka dodávajúca mega objem. Tiež sa pri výbere riasenky orientujem na objem, lebo také riasy sú podľa mňa najkrajšie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda len že Yves Rocher nerobí ozajstnú ale len kvázi prírodnú kozmetiku (česť výnimkám ako ich rada Culture Bio) no a Maybelline má od biokozmetiky na míle ďaleko, už neplánujem skúšať, tie časy sú za mnou :) . Našťastie sa okruh prírodnej kozmetiky rýchlo rozrastá a už sa dá aj slušne povyberať z ponuky.

      Odstrániť
  4. tak ja som skusala zatial False Lashes aj Maximize Volume Lashes prave kvoli tvaru kefky ale neviem no za tu cenu ok ale na moj vkus je efekt slaby, akoby som si dala 2eurovu Miss Sporty maskaru :) hladam stale nejaku dobru maskaru kludne aj inej znacky ale zas je mi luto dat 15 eur a viac ked neviem ci mi sadne :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, efekt je slabší oproti klasickým, konvenčným maskarám. Mňa prekvapil výrazný rozdiel medzi jednotlivými typmi od Alverde. Niekde medzi Alverde a drahšou Annemarie Borlind, sa cenovo nachádza veľa prírodných značiek, s ktorými som zatiaľ nemala tú česť ale čoskoro mám v pláne :)

      Odstrániť
    2. skusim mozno este risknut iny typ kefky mozno mi lepsie sadne, ale samozrejme budem sledovat aj tvoje recenzie a ked najdes nejaku dobru tak vyskusam :)

      Odstrániť
  5. Som si povedala ze skusim nejaku spiralu na prirodnek baze. Po tvojej recenzii na spiraly som si kupila od alverde false lashes. Je dost slaba spirala a nevyrazna pre moje mihalnice. Ale okej aspon ma prirodnej baze. Asponze ani na cena nie je taka.hrozna lebo uz aj tie obycajne s chemikaliou stoja skoro 4-5 eur. Ale co ma sokovalo po prvom pouziti vecer ked som sa odlicovala dost vela mihalnic mi vypadalo. Umyvala som si tvar a len padali a padali. Co sa mi nikdy ani pri tych konvencnych znackach nestalo. Neviem.co to mohlo sposobit.dam druhu sancu tej spirale ale ked sa mi to pri odlicovani zopakuje tak niekde v tej spirale musi byt chyba.musi tak byt daco kvoli comu mi potom vypadaju mihalnice. 😕😕😕😯😯😯😢

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Timea, tak to ma naozaj mrzi :(. Mne osobne sa to ešte nestalo so žiadnou maskarou. Hovorí sa inak, že na jeseň celkovo padajú viac vlasy, aj riasy... Ale ak si to pozorovala výlučne po Alverde maskare, a aj na ďalší krát (?), povedala by som, že to bude reakcia/alergia na niektorú zložku.

      Odstrániť
  6. Tak ja som zatiaľ mala len konvenčné riasenky (L´Oreal a ostatné), ale mihalnice mi padali (viac - menej) pri každej. A navyše mi mihalnice ani nezvýraznili, ani nepredĺžili a nadôvažok aj zlepili do pavúčich nožičiek - a to každá jedna. Tak som riasenky vzdala.
    Prírodné riasenky som ešte neskúšala - bála som sa, že zostanem bez mihalníc - ale asi sa predsa len nechám zlomiť... Ale Alverde teda nie. :-)
    Viete mi, prosím, poradiť nejakú, čo nerobí pavúčie nožičky?

    Nataša

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...