utorok 9. februára 2016

100% Pure | Pleťový korekčný krém Coffee Cherry Sun Damage

Nie je žiadnym tajomstvom, že značku 100% Pure mám veľmi rada :). Každý večer pred spaním, sa proti prípadným extra viditeľným kruhom pod očami poisťujem očným krémom Coffee Bean Caffeine (a že sa mi tento 8 ml „prďous“ po pol roku stále neminul snáď ani do polovice!) a ich mätový šampón sa hrdo usadil na vrchole môjho osobného rebríčka prírodných šampónov. Konečne som mala tú možnosť spoznať aj jeden ich pleťový krém, a to korekčný Coffee Cherry Sun Damage.


Na tomto kréme, je okrem iného unikátne, že v ňom žiadnu „obyčajnú“ vodu nenájdeme. Je dobré byť tým pádom ako pionier pripravený, že jeho sila a účinky sú koncentrovanejšie a stačí ho máličko. Viditeľné to je na konzistencii, je hustejší, čo robí nesprávny prvý dojem, že bude mastný. Našťastie tomu tak nie je, rýchlo sa vpíja, nezanechá stopy, ale je taký výživnejší.


Z hľadiska zloženia sa pripravte na poriadnu prírodnú nálož :). Ingrediencie sú veľmi podobné ako u očného krému, analyzovala a ospevovala som ich už pri jeho recenzii TU. Šťava z aloe vera, ruža stolistá, šípkový olej a extrakty kávy sú fakt bomba pre pleť. Nájdeme tam ale aj ďalšie mňamky navyše.


Tak napríklad cenný olej zo semienok granátového jablka, prezývaný aj elixír mladosti, ktorý posilňuje štruktúru pleti a aktivuje obnovu buniek. Rakytník rešetliakovitý lieči kožné problémy a chráni pred slnkom. Zelený čaj okrem iného prečistí a stiahne póry. No a na záver tu nájdeme dobre známu bojovníčku proti vráskam, kyselinu hyalurónovú. V sumáre, podľa zloženia, ho radím medzi anti-aging krémy, nadupaný je antioxidantmi a látkami, ktoré redukujú poškodenie pleti a vyhladzujú ju. Odporúčam, každý nech si ho používa podľa ľubovôle, nielen na slnkom zničenú tvár. A špeciálne ak chcete omladnúť ;).


Chcela by som upozorniť, že toto nie je taký typický pleťový krém, ale korekčný, určený na zaplátanie škôd spôsobených slnkom. A práve tuto vám poskytnem recenziu z k veci, prvej ruky, hoci nie na vlastnej koži. Totiž nedávno si krémik celkom pekne pocestoval naprieč zemeguľou. Nabalila som ho na cestu priateľovi, majiteľovi suchej pleti, do Thajska. Dostal odo mňa dobrú radu, aby sa poctivo každý deň natieral, a tak hodnotíme, že ostré slnko mu žiadne škody nenapáchalo. Má prikázané ho používať dodnes, aby predišiel (ne)očakávanému šúpaniu sa. Funguje! :)
PS: Na opaľovanie som mu, ako inak, pribalila plnú fľaštičku oleja z pšeničných klíčkov (SPF cca 20), ktorý mi tam „zhltol“ celý.

A čo moje skúsenosti? Používam ho skôr ako nočný krém, a to vtedy, keď mám pocit suchej pleti, napríklad po dlhšom čase strávenom v prekúrenej miestnosti, alebo keď ma poriadne ošľahá studený vietor :). V lete to bude úplne ideálny krém po opaľovaní! (Svoju pleť by som definovala ako normálnu až zmiešanú, a tak na dennej báze stále ostávam pri ľahkom, ale výborne hydratačnom krémiku Eau Thermale Jonzac)

PLUSY:MÍNUSY:
- čisté 100% prírodné a vegánske zloženie- cena (50 ml 38 € / 1050 CZK)
- super hydratácia pre každý typ pleti
- anti-aging, antioxidačné a vyhladzujúce účinky

K plusom alebo mínusom som nevedela zaradiť vôňu, ktorá je identická ako u očného krému. Ak niekomu vadí u krémov silná parfumácia, toto asi nebude jeho „šialok kávy“. No ja tú vôňu vanilkovo-kávových koláčikov, šmrncnutú do sladkého popcornu proste zbožňujem!

Tento prírodný kávový krém som dostala od českého zastúpenia značky 100pure.cz a mohli ste ho získať zadarmo v rámci ich nedávnej akcie ako darček k nákupu, spolu s dvoma pleťovými sérami. Podarilo sa vám to vychytať? :)

7 komentárov:

  1. Tento krem vypada na must have na leto!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musim sa priznat, ze som bola kozmetikou 100% Pure uplne nadsena, neskutocne zlozenie, sama chvala na blogoch... az som trochu pogooglila a zistila som, ze vo vela vyrobkoch maju Japanese Honeysuckle extract (ako aj tento kremik), ktory obsahuje latku s rovnakou chemickou strukturou ako parabeny :( ma aj rovnake negativne estrogenne ucinky ako parabeny...
    tu je o tom viac:
    http://chemicaloftheday.squarespace.com/most-controversial/2010/4/15/honeysuckle-extract-parabens-what-the-industry-doesnt-want-y.html
    http://chemicaloftheday.squarespace.com/most-controversial/2010/4/23/100-pure-responds-to-honeysuckle-extract-claims-mudslinging.html

    takze mam dost zmiesane pocity o tejto kozmetike, dost ma to sklamalo...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, ďakujem ti za komentár aj zaujímavú informáciu, o ktorej som ešte nepočula, určite sa na tú zložku pozriem bližšie

      Odstrániť
    2. Nie je zac, som hlavne zvedava na tvoj nazor :) mam dost vela biokozmetiky prave s touto zlozkou, tak zatial neviem co s tym...

      Odstrániť
  3. Vůni kofeinového očního krému 100% Pure MILUJU! Je boží! A jestli tohle voní stejně, tak to zoufale potřebuju! :-D
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Bebe, vonia úplne identicky! :) Tiež tú vôňu zbožňujem, očný krémik si idem zrovna opäť objednávať.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...