nedeľa 22. novembra 2015

100% Pure | Pleťová kofeínová maska

A zase raz tu mám jednu pochúťku s kofeínom. Začínam byť na ňom závislá nie len vo forme kávičiek, ale aj kozmetiky :). Masky na tvár som nikdy príliš nevyhľadávala, to je fakt. Najväčší problém pre mňa predstavuje komplikované zmývanie, ktoré musí byť dokonalé a treba naň veľa, veľa času. Lenže, to som ešte nepoznala čaro hydrogélových masiek... :)


A tak všeobecne v živote veľa vecí postupom času prehodnocujeme. Aj to, že pleťové masky, či už hydrogélové, klasické, alebo domáce DIY, sú expresné zlepšováky vzhľadu pleti a žiaden zbytočný časožrút. Tuto máme takú univerzálnu verziu, pre úplne všetky typy pleti, a podľa oficiálneho znenia určenú najmä na slnkom poškodenú. Ale teda ja hovorím, na akokoľvek zničenú, unavenú, povädnutú, vystresovanú pokožku.. našli ste sa? :) No tak poďme na vec.


Maska je profesionálne zabalená v plastovom priehľadnom obale a „naložená“ v tekutine. Po otvorení som si hneď privoňala a tešila sa na vôňu kávy! Ale nič také, hoci vonia veľmi príjemne a skôr tak kvetinkovo, až okrajovo som cítila akoby vôňu ruže. Otvory na maske sú prispôsobené na oveľa väčšiu tvár ako mám ja :D takže som si musela trošku pristrihnúť niektoré otvory. Každopádne, pripravte sa na výbuch smiechu, prípadných „nahodných“ domácich okoloidúcich :). Odporúčam počas pôsobenia ležať a relaxovať, vyfotiť sa pred zrkadlom bolo troošku obtiažne.


Prvý pocit? Perfektný chladiaci osviežujúci efekt. Keby som ju tak mala už v tohtoročnom pekelnom lete! Zvyknem ju nechať na tvári tak 15 minút, teším sa, že nič nesteká, neschne, neťahá. Doslova cítiť hydratáciu, ako do pleti prenikajú všetky tie úžasné prírodné mňamky. Potom ju pohodlne zložím z tváre kedy potrebujem a žiadne ďalšie procedúry v kúpeľni. Super!


Po použití sa pripravte na totálne novú pleť. Pokožka je jemná na maximum, taká bábätkovská. Neviem či dokáže ozaj vyrovnať tón pleti, lebo si nemyslím, že ju mám nejak nerovnomerne sfarbenú, ale vyzerá taká zdravšia a vydrží jej to niekoľko dní. Proste žiari, neuveriteľný efekt.


Ako to už u 100% Pure chodí, zloženie je 100% organické, 100% vegan a 100% nadupané účinnými prírodnými látkami. Káva rovno na prvom mieste regeneruje, má protizápalové účinky a stimuluje krvný obeh. Kyselina hyalurónová z koreňovej zeleniny, šťava aloe vera a kolagén z morských rias prudko hydratujú a upokojujú pokožku. Medvedica lekárska sa zase šikovne postará o zjednotenie tónu pleti. Cezmínu paraguajskú u nás poznáme skôr pod pojmom maté a čaju z jej lístkov. Navyšuje tu množstvo povzbudzujúcich látok kávy a zeleného čaju na maximum! Obsah kofeínu kolíše v čaji medzi 2,5% - 4,5%, cca 1,5% je to v káve a 0,3 - 1,7% v maté (zdroj: Wikipedia). Takže všetky citlivky na kofeín, neodporúčam použitie na večer, lebo nezaspíte. Fakt! Cez pokožku sa nám do tela vstrebáva naozaj úplne všetko, čo je jeden z dôvodov, prečo používame biokozmetiku, no nie? Nepijeme žiadne chemické koktejly cez pokožku :).

Samotná maska má 60 gramov, na 100PercentPure.cz kúpite jednu za cca 6,40 € (175 CZK) a dobrá správa je, že jeden exemplár vystačí smelo aj na trikrát. Hoci som čítala, že maska sa pri jednom použití sama dokonale vstrebe a rozpustí na tvári, našťastie to nie je tak. Zakaždým mi to do pokožky vcuclo iba malý objem. Dôležité pre opakované použitie je, po prvé, aplikovať ju naozaj na dokonale vyčistenú pleť, po druhé, z obalu ju nevyrvať, ale opatrne otvoriť, vybrať a dať pozor na zachovanie čo najväčšieho množstva tekutiny v obale, po tretie, po použití ju rýchlo opláchnuť čistou vodou a šupnúť naspäť do obalu a určite skladovať v chladničke.

PLUSY:MÍNUSY:
- 100% organic, 100% vegan zloženie- žiadne
- vysoká a dlhodobá hydratácia a rozžiarenie pleti
- príjemná kvetinová vôňa

Takže po ultimate all time favorite očnom kávovom kréme, rovnako od 100% Pure a celkom slušnom šampóne s kofeínom od Logony, je toto v poradí tretí skvelý kozmetický pomocník s kofeínom. Idem si na kávovej vlne :).

Majte pekný deň ❤

7 komentárov:

  1. Tiež ju mám doma, ale ešte som ju neskúšala. No zatiaľ používam kávový krém na tvár od 100% Pure (tiež voní tak pukancovo ako očný krém) a ten je fajn :) Bude naň aj recenzia, snáď niekedy čoskoro :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa veľmi teším na tvoju recenziu, lebo ho mám aj ja ;) ..len pri krémoch som pomalšia :) a trvá mi to trošku dlhšie kým viem posúdiť účinky. Tuto pri maske je to bleskový fresh efekt :)

      Odstrániť
  2. Tak to musím pořídit! Pořád mi v hlavě leží i kávový oční krém, na který jsi mě také po přečtení recenze nalákala, ale toto je must have :-) !!!!

    porcelainswan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ;))) už aj moja must have. Osvedčená napríklad po prebdenej / prehýrenej noci, keď treba na druhý deň expresne vyzerať dobre a sviežo.
      Ak sa chystáš objednávať aj očný krém, tak určite radím to menšie balenie. Mám ho pár mesiacov, používam každý večer, občas ráno a mám pocit, že vôbec neubúda! :)

      Odstrániť
  3. Hmm zaujala, takže ty ji použiješ tu samou celkem 3x? A mezitím ji uchováváš jak aby úplně nevyschla? Škoda, že se značka 100% Pure nedá koupit v Praze v kamenném obchodě, určitě bych od nich měla postupně víc věcí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, úplne v pohodičke na 3-krát, po 15-20 min. pôsobenia. Potom je už príliš tenká a trhá sa. Skladujem ju v chladničke, ako som písala ten postup, naspäť do obalu s tekutinou. Takto mi ešte nevyschla. Ale kľudne si ju pre istotu napríklad zalep na okraji lepiacou páskou :).
      No veru škoda tých kamenných predajní, a veľká škoda, že na Slovensku 100% Pure nemá ani len eshop! :/

      Odstrániť
    2. Dobrý den, 100% Pure už od loňského léta dodáváme do Prahy paní kosmetičce Haně Blažkové ;-) Aktuálně ji najdete v Biosophy v Karlíně. Přeji hezký den. Andrea, 100% Pure.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...