štvrtok 15. októbra 2015

Natura Siberica | Prírodné čistiace tonikum

Niečo prírodné, čistiace na pleť, ale hlavne bez alkoholu sa ťažko hľadá. Hlavne ak to "something biotiful" má byť pleťová čistiaca voda, lebo nie vždy je čas použiť gély, mlieka a podobne, a potom ešte tonizovať a dočisťovať pleťovou či kvetovou vodou. Takáto multifunkčná vecička sa hodí pri cestovaní, občasnej (?) lenivosti a čo je na takej vode najskvelejšie, fakt ju po použití v prípade núdze netreba oplachovať. Lebo je z 99% prírodného pôvodu.


Objavila som už viacero úžasných prírodných vôd, napríklad od Dr. Hauschka alebo od Weledy, no zväčša ide o tonikum (a obe sú s alkoholom). Neznamená to síce, že sa ním nedá odlíčiť make-up z tváre. Samozrejme dá (avšak radšej okrem odlíčenia očného make-upu, alkohol v zložení by vás poriadne vyštípal). No ja osobne by som sa neodličovala napr. tonikom od Dr. Hauschka za 25 € za a nevycapkala si ho tak za 3 týždne. Bola by to večná škoda :).


Ruskú značku Natura Siberica registrujem už dosť dlho, nielen vďaka obrovskému bilboardu na križovatke Trnavská - Tomášikova :). Má sympatický koncept, elegantné obaly a hlavne, prísne posudzovanie surovín a ich pôvodu. Konečne som si nakúpila zopár produktov, niečo na pleť, niečo na vlasy, nejaký sprcháč... trošku (bio)kozmetický shopaholizmus :). S tým rozdielom, ako robím vlastne vždy, nakupovala som podľa zloženia. A toto bol úlovok na prvý pohľad.


Po alkohole ani stopy, čistenie prebieha na báze cukroesterov (esterov sacharózy) a zinkovej soli, a potom tá armáda úžasných rastlín: šalvia, oregano (pamajorán), jarabina, borievka alpínska, škarda sibírska, smrek sibírsky, zelený čaj, pľuzgierka islandská, mydlica lekárska, rebríček, citrusy. Odpadla som :). Väčšina zo spomínaných sú divoko rastúce sibírske byliny, ktoré odolávajú extrémnym vonkajším podmienkam, a tak obsahujú koncentrované vitamíny a minerály. 99% ingrediencií je prírodného pôvodu a ja nemám čo viac dodať. Vlastne, jediné čo sa mi trošku nepozdáva je viacero konzervantov. Akceptujú ich síce všetky biocertifikáty, ale aj tak :).

Čo sa týka účinkov, najviac si cením práve to, že tam nie je žiaden alkohol a tak nič neburcuje moju pleť byť vysušenou a následne okamžite mastnou. Práve naopak, viacero byliniek tam pomáha k matnému finišu, sťahuje póry a kvalitne čistí. To je pre mňa dôležité. Aby mi na vatovom tampóne ostali všetky hnusíky z bratislavského ovzdušia a zvyšky make-upu. Touto skúškou tonikum prešlo na výbornú. Po použití, aj bez opláchnutia, pleť neťahá, nelepí a nespôsobuje žiadne iné divné pocity :). Urobí svoju prácu a pleť zanechá sviežu a čistú. Tak to má byť. Aleluja. Voda má celkovo na jednej strane protizápalové, dezinfekčné a antimikrobiálne vlastnosti. Na strane druhej upokojuje, odovzdá všetky vitamíny a antioxidanty. A krásne jemne vonia za tými všetkými bylinkami. Môžem len a len odporúčať. Hoci je tonikum primárne určené na mastnú a zmiešanú pleť (lebo potom majú ešte jedno s vitamínmi na suchú), ale nevidím žiadnu zložku, ktorá by citlivú alebo suchšiu pleť mohla podráždiť. Jedine ak je niekto alergický na niektorú zložku, rastlinku či ihličnan.

Toto krásne balenie má 200 ml a cena za takéto úžasné zloženie a objem je takmer ľudová. Značku už predávajú aj vo vybraných kamenných bioobchodíkoch v BA, ale túto vodu pohodlne online nakúpite buď priamo u ich svk zástupcu naturasiberica.sk (6,90 €), alebo na naureus.sk (5,89 €), alebo na vivantis.sk (5,79 €).

PLUSY:MÍNUSY:
- prírodný výrobok, bio certifikát Natrue.org a Vegan- žiadne
- liečivé účinky
- bylinková vôňa


Poznáte túto značku? Máte dobrý tip na pleťovú čistiacu vodu bez alkoholu?

✨ Krásny večer a ďakujem za každý komentár ✨

4 komentáre:

  1. Moc moc sa mi paci to zlozenie!! tak uz viem aku si nablizsie kupim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skoda, ze nie je bez tych esencialnych olejov....vedia kozu pekne drazdit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozmýšľam, či som vôbec natrafila na prírodný kozmetický produkt, kde by neboli :). Asi v 90% určite budú, ale na posledných miestach. Dobrá správa je, že prírodné esenciálne oleje sú náhrada chemického koktejlu pod názvom "parfum" v konvenčnej kozmetike, kde nikdy nevieš, čo sa pod tým názvom skrýva. Mne osobne nevadia ale samozrejme, že na ne môže byť niekto citlivý alebo dokonca alergický.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...