piatok 12. júna 2015

Styling s Alverde | Bio lak na vlasy, penové tužidlo a kúra

Vieme ako to chodí u Alverde - občas im niečo proste nevyjde. Ja mám zväčša šťastnú ruku! Dva produkty sú TOP, z toho jeden kupovačka na pravidelnej báze, druhý vynikajúci na prestriedanie aj pre moju peňaženku no a tretí je tak trošku prepadák. Hádajte ktorý je ktorý? :)


Lak na vlasy s extraktom z lotosového kvetu a fialkovej ryže:
Jedna z vecí, ktoré mi docvakli neskôr, bola škodlivosť "obyčajných" lakov na vlasy. Pretože hlavne, že som používala prírodné šampóny, ale kilá laku striekala veselo ďalej, že? Po uvedomení, čo za seriózne chemikálie moje obľúbené tafty a spol. obsahujú, a že mi to ostáva na pokožke hlavy, pleti, v pľúcach... no priznávam, mám jeden rezervný posledný mohykán vzadu na poličke pre prípad plesového účesu alebo čoho. Napríklad je to vynikajúca zbraň hromadného ničenia lietavého a iného hmyzu! :D



Pri zmene na prírodný lak som chvíľku bojovala s dvoma vecami. Prvá bola mechanický rozprašovač a vodnatejšia textúra na vlasoch, ktorej treba dať pár sekúnd aby uschla. Po druhé, samozrejme, stupeň fixácie. Ten je o niečo slabší ako u chemických lakov, ale rozhodne nie slabý! Pokiaľ teda nepotrebujete nejaký so stupňom tuženia ultra-extra-mega-silný. Mne úplne stačí, dobre zafixuje predné neposlušné pramene aj tupírovačku. Switch na prírodný lak teda napokon prebehol rýchlo a bezbolestne. Čo sa týka zloženia, nedá mi nespomenúť, vysoký pomer alkoholu v spreji - ten nadvihol aj moje obočie, čo už u Alverde videlo rieky alkoholu. Mne to našťastie vyhovuje, keďže ho do dĺžok veľmi nepoužívam, iba ku korienkom a na dlhú "ofinu", a to si dokonca myslím, že mi vie predĺžiť interval umývania. Lotosový kvet a ryžu v názve v poradí ingrediencií predbieha extrakt z jablka, ktorý tiež mierne tuží. A myslím, že aj vďaka nemu má sviežejšiu kvetinovú vôňu. No hlavná ingrediencia, vďaka ktorej tuží a zalakuje je šelak. Áno, to sú tie exkrementy hmyzu, živicové výlučky červcov :). Práve preto nie je tento produkt Vegánsky, "iba" prírodný. Ak to stále znie hrozivo, čo hovoríte na to, že šelak sa ako emulgátor E904 sa používa v potravinárstve ako povrchový lak na cukríky... Ehm. Tak či onak, na zafixovanie účesu používam každý deň. Pretože má milión výhod, a najdôležitejšia pre mňa - prírodné zloženie a žiadne chemické reziduá na tele a v krvnom obehu :).

PLUSY:MÍNUSY:
- bio certifikát Natrue.org- žiadne!
- dobrá fixácia
- cena (2,95 € za 150 ml)
- príjemná vôňa
- dostupnosť (DM drogerie)

Uf, rozpísala som sa :) tak nabudúce pokračovanie a moje skúsenosti s Bezplachovou kúrou na vlasy s aloe vera a ibištekom a tiež s Penovým tužidlom s extraktom z bieleho čaju a citrónovej trávy.

See u! :)

4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Je to moja totálna stálica. Dúfam, že ho nikdy neprestanú vyrábať :)

      Odstrániť
  2. A vlasy nezatěžuje? Mám jich málo a ještě strašně rychle plihnou, takže jsem si říkala, že bych zkusila, jestli by nepomohl lak na vlasy, ale zas, kdyby je zatěžoval, tak by to bylo na houby, že :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zdravím, na základe Vašej recenzie som prešla na prírodné laky avšak konkrétne z alverde laku sa mi po použití vytvoril biely film v dĺžke vlasov, hlavne po umytí ho tam mám. Mohli by ste mi prosim poradiť, ak máte nahodou podobnú skúsenosť ako ten povlak úplne zmyť? Ďakujem. S pozdravom Lula M.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...